کد خبر : 27075
تاریخ : 1399/5/29
گروه خبری : استان‌ها

مرز مهران؛ روادگاهی که نباید به قاچاق آلوده شود

سپهرغرب، گروه خبر:مرز صادراتی مهران، به‌عنوان روادگاه میلیون‌ها مشتاق اباعبدالله‌الحسین(ع) و دیگر بارگاه‌های زیارتی در هر دوسوی مرز ایران و عراق، هیچ‌گاه نباید به کج‌واژه قاچاق آلوده شود.

قاچاق کالا به‌عنوان ضحاکی که شیره اشتغال و تولید ملت‌ها را می‌مکد، صفت اجتناب‌ناپذیر و قید همواره مراکز صادراتی و وارداتی در همه جای دنیا است، اما مهران به‌عنوان مسیر زیارتی مسلمانان و شیعیان، شأنی فراتر داشته و حق آن است که مسئولان و نهادهای بخش خصوصی، از هر اقدامی که این جایگاه را برای قاچاق کالا خدشه‌دار کند، ممانعت کنند.

شهر و مرز مصوب مهران به‌دلیل برخورداری از امنیت و کوتاهی مسافت به مراکز زیارتی و جمعیتی عراق، یکی از پرترددترین مرزهای زمینی دو کشور همسایه محسوب می‌شود.

تنها در سال گذشته 10 میلیون آمدوشد از دو سوی مرز ایران و عراق، در خروجی بین‌المللی مهران ثبت شد که حدود هشت میلیون نفر آن‌ها زائرانی بوده‌اند که در طول سال و به‌طور خاص در ایام برگزاری کنگره جهانی اربعین حسینی، از این مرز تردد کردند.

اما این مرز فقط منوط به سفرهای زیارتی نیست و حجم اصلی تجارت ایران و عراق نیز از طریق گمرک مهران انجام می‌شود.

مجموع صادرات ثبت شده از سال 82 به‌عنوان نخستین سال رسمیت خروجی رسمی مهران تا پایان سال 98 بیش از 14 میلیارد دلار بوده است.

عمده کالاهای صادراتی از مرز مهران شامل محصولات پالاستیکی و فلزی، کاشی و سرامیک، سنگ و مصالح ساختمانی، تره‌بار، کولرهای گازی و قطعات خودرو بوده است.

اهمیت و تداوم کار تجاری در مرز مهران از چنان حساسیت و اهمیت برای مردمان دوسوی مرز برخوردار است که کرونا نیز نتوانسته رونق کامل را از مرز تجاری مهران بگیرد، این از اظهارات مدیرکل گمرکات استان ایلام قابل‌دریافت است.

* حیات مرز مهران در شرایط حکم‌فرمایی کرونا

مدیرکل گمرک استان ایلام از تردد روزانه بیش از 400 کامیون کالا از طریق مرز بین‌المللی مهران خبر داد و گفت: این آمار هرچند نسبت به سال گذشته به‌دلیل شیوع کرونا کاهش یافته، اما باتوجه به شیوع این بیماری رقمی قابل‌ملاحظه و مبین جایگاه برتر مرز مهران است.

روح‌الله غلامی با اشاره به تلاش همه‌جانبه گمرک برای ایمن ماندن مرز مهران از قاچاق اظهار کرد: سال گذشته دو میلیون و 79 هزار تن کالا از کمرک مهران به عراق صادر شد که از لحاظ حجمی، 24 درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی افزود: در مقابل این میزان صادرات، سال گذشته تنها 88 پرونده قاچاق کالا در گمرک مهران به ارزش 28 میلیارد ریال تشکیل شده است.

آخرین مورد از موارد کشف شده قاچاق کالا در مهران شناسایی دو تریلر بار قاچاق است.

فرمانده مرزبانی استان ایلام گفت: دو دستگاه تریلر حامل بار قاچاق به ارزش 18 میلیارد ریالی در مرز مهران کشف و ضبط شد.

به‌گزارش روابط عمومی مرزبانی ایلام، سرهنگ کیاست سپهری اظهار کرد: این محموله‌ها شامل اقلام پزشکی و دارویی، قطعات خودرو، لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و سنگ‌های قیمتی بود که روز گذشته قصد خروج از مرز مهران به سمت عراق داشت و فاقد هرگونه اظهارنامه یا مجوز تجاری بود.

وی افزود: اقلام و بار قاچاق شامل 428 قلم وسایل عیب‌یابی و قطعات خودروی، یک‌هزار و 300 قلم انواع اقلام پزشکی و دارویی، یک‌هزار قلم انواع لوازم آرایشی و بهداشتی، نزدیک به پنج تن اقلام خوراکی شامل زعفران، عسل، پسته و سه‌کیلو و 350 گرم سنگ قیمتی و ارزشی فیروزه است که قبل خروج از کشور کشف و ضبط شد.

سپهری یادآوری کرد: در این رابطه فعلاً دو نفر راننده تریلر غیربومی و یک نفر تاجر بومی با هویت معلوم به‌عنوان متهم، شناسایی شده و با هماهنگی مرجع قضایی موضوع تحت رسیدگی است.

وی تأکید کرد: مرزبانان با اشرافیت کامل بر مرزهای این استان و کنترل دقیق مرز بین‌المللی مهران از قاچاق هرگونه کالا جلوگیری می‌کنند و با مخلان امنیت مرزی، برخورد قاطع به‌عمل می‌آورند.

* مهران؛ مرزی ناامن برای قاچاق کالا

معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام گفت: مرز مهران یک مرز ناامن برای قاچاق کالا و گذرگاهی ایمن، برای تردد زوار و صادرات کالاهای مجاز است.

محمد نوذری اظهار کرد: همه دستگاه‌های استان در حوزه قاچاق کالا خوب عمل کردند و طبق گزارش وزارت کشور، مهران، مرزی موفق با عملکرد خوب در مبارزه با قاچاق کالا بوده است.

وی ادامه داد: سال 98 گمرکات استان، 38 پرونده به ارزش چهار میلیارد ریال، نیروی انتظامی 42 پرونده به ارزش 81 میلیارد ریال با تعداد دستگیرشدگان 260 نفر و مرزبانی استان 26 پرونده به ارزش 57 میلیارد ریال و 28 نفر دستگیر شده که بیشتر قاچاق سوخت، لوازم خانگی و دیگر اقلام اساسی بوده که در زمینه قاچاق تشکیل داده‌اند.

معاون استاندار ایلام به راهبردهای حمایتی در مورد مبارزه با قاچاق کالا تأکید کرد و افزود: یکی از عوامل اساسی در برقراری امنیت مرز استقرار مرزنشینان و حمایت از آنان است که به‌عنوان مثال مبحث توزیع سهمیه سوخت مرزنشینان در شعاع 20 کیلومتری مرز برای 6 هزار و 700 خانوار مرزنشین به‌صورت یارانه‌ای به حساب خانوارها، مبلغ 200 الی 300 هزار ریال واریز شود.

نوذری ادامه داد: همچنین از محل دو درصد درآمدهای نفتی، بخشی از این اعتبارات را در حوزه اشتغال‌زایی مرزنشینان اختصاص می‌دهیم.

وی گفت: در مبحث کالاهای اساسی با توجه به تحریم‌ها و شرایط خاص اقتصادی، نیازمند افزایش تدابیر امنیتی و قضایی هستیم و باید در مقابل افرادی که به‌دنبال قاچاق کالاهای اساسی که نیاز اصلی مردم است، برخورد کنیم.

معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام ادامه داد: باید به شکلی عمل کنیم که مرز و پایانه مرزی، برای قاچاقچیان ناامن شود و از خروج کالاهای اساسی از مرز جلوگیری به‌عمل آید.

وی نوسان ارزی و مبحث تحریم‌ها را باعث بروز پدیده قاچاق و ترغیب به انجام این کار برشمرد و افزود: سود بیشتر و نوسانات ارزی در این مقوله بسیار مؤثر است.

وی ادامه داد: وقتی قیمت ارز افزایش می‌یابد قاچاق کالا از داخل به خارج رونق می‌گیرد و وقتی قیمت ارز کاهش می‌یابد، مبحث قاچاق کالا از خارج به داخل بیشتر می‌شود که ما امروزه با توجه به افزایش قیمت ارز و سود بالای قاچاق کالا از داخل به خارج این امر بیشتر شده و آمار نشانگر این مهم است.

وی تأکید کرد: قاچاق گندم هم یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد که ما در استان خلا‌ءهایی در مرز برای قاچاق این کالا داریم که تاکنون به خوبی کنترل شده است.

  لینک
http://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/27075