کد خبر : 35225
تاریخ : 1399/10/23
گروه خبری : استان‌ها

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان خبر داد:

راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب همدان

سپهرغرب، گروه خبر: معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان از راه‌اندازی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب همدان در ماه جاری خبر داد.

فرهاد بختیاری‌فر ضمن ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات انجام‌شده در تصفیه‌خانه همدان، با اشاره به اینکه عملیات راه‌اندازی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب از آبان‌ماه سال‌جاری با نظارت شرکت مهندسی، مشاور مهاب قدس و شرکت ماشین‌سازی ویژه آغاز شد،گفت: فاز دوم این پروژه در دی‌ماه سال جاری با صرف یک میلیارد ریال اعتبار وارد مدار بهره‌برداری گردید.

وی ادامه داد:خوشبختانه عملیات ساخت مُدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب همدان با موفقیت به پایان رسید و با راه‌اندازی آن، ظرفیت تصفیه‌خانه این شهر افزایش یافت.

بختیاری‌فر با اذعان به اینکه این پروژه در حال حاضر با 95 درصد پیشرفت فیزیکی در حال فعالیت است،اظهارکرد: با راه‌اندازی مدول اول تصفیه‌خانه فاضلاب همدان، ظرفیت بیولوژیکی دبی خروجی پساب این شهر به 640 لیتر در ثانیه رسید.

وی افزود:همچنین راه‌اندازی مدول دوم این تصفیه‌خانه ظرفیت دبی خروجی فاضلاب را با 640 لیتر در ثانیه افزایش، به 1280 لیتر در ثانیه رساند.

معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه با راه‌اندازی دو مدول یاد شده جمعیت تحت پوشش این تصفیه خانه به 500 هزار نفر رسید،گفت:این پروژه با راه اندازی 4 مدول تعریف شده است که در حال حاضر 2 مدول آن راه‌اندازی وهر مُدول با ظرفیت 640 لیتر در ثانیه فاضلاب را تصفیه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب همدان شامل واحدهای؛ دانه‌گیری، حوضچه ته‌نشینی اولیه، بیوراکتورهای هوازی و بی‌هوازی حوضچه ته‌نشینی ثانویه است،عنوان کرد: با بهره‌برداری از این پروژه امکان بهره‌گیری ازپساب خروجی با کیفیت مناسب فراهم شده است.

بختیاری‌فر درادامه سخنانش با بیان اینکه بخشی از فاضلاب تصفیه‌شده در حال حاضر صرف مصارف صنعتی نیروگاه شده و در آینده نیز درپتروشیمی هگمتانه،پتروشیمی ابن سینا و منطقه اقتصادی ویژه جهان‌آباد استفاده خواهد شد،گفت:ازآنجا که پساب حاصله دارای کیفیت بالایی است می‌توان از آن در صنعت بهره گرفت، ضمن اینکه احیای سفره‌های آب زیر زمینی نیز از این رهگذر امکانپذیر است.

وی تاکیدکرد: پساب تصفیه‌شده فاضلاب همدان، آب مورد نیاز نیروگاه برق شهید مفتح و بخشی از پتروشیمی هگمتانه را تامین می‌کند.

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب همدان همچنین عنوان کرد: طرح آبرسانی به نیروگاه شهید مفتح از تصفیه‌خانه فاضلاب به عنوان پروژه شاخص شرکت آب و فاضلاب شهری استان همدان در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی سال 98 انتخاب شده بود.

وی افزود: به عنوان نمونه در مجموعه نیروگاه شهید مفتح همدان، توانستیم ضمن حذف و خارج از مدار نمودن چاه‌های آب موجود در این مجموعه و تزریق پساب تصفیه شده، راندمان کار نیروگاه را تا 105 درصد از سال 97 تاکنون افزایش دهیم.

وی یادآور شد:پساب مذکورتوسط خط انتقال به نیروگاه شهید مفتح همدان منتقل و برای تامین آب موردنیاز این نیروگاه یک هزارمگاوواتی استفاده می‌شود که موجب شده تقریبا تمامی چاه‌های آب نیروگاه از مدار مصرف خارج شوند.

معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفا همدان همچنین بیان کرد: در حال حاضر نیروگاه شهید مفتح تنها با دو چاه که صرفا مصارف بهداشتی و شرب دارد و خارج نمودن مابقی چاهها از مدار به فعالیت خود ادامه می‌دهد،ضمن اینکه شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز موظف و مکلف به تامین 12 میلیون متر مکعب پساب برای مجموعه مذکور شده است.

فرهاد بختیاری‌فر با اذعان به اینکه تصفیه خانه فاضلاب همدان روزانه چیزی در حدود 55 هزارمتر مکعب معادل 640لیتر بر ثانیه فاضلاب را تصفیه می‌کند، خاطرنشان کرد: بخشی از پساب تصفیه‌شده صرف مصارف صنعتی و مابقی پس از ورود به خط خروجی و رودخانه‌ها به سفره ای آب زیرزمینی تزریق می‌شود.

وی عنوان کرد: فاز دوم تصفیه‌خانه فاضلاب همدان به صورت مرحله به مرحله در حال راه‌اندازی است و بخش نهایی آن که لجن فعال است امسال یا اوایل سال آتی وارد مدار خواهد شد.

وی باردیگر بیان کرد:ظرفیت بیولوژیک هر مدول 640لیتر بر ثانیه است در حالی‌که ظرفیت فیزیکی آن معادل 750 لیتر بر ثانیه است.

وی در خاتمه عنوان کرد:درحال حاضر شهرستان‌های تویسرکان، سرکان، رزن، نهاوند، اسدآباد،کبودراهنگ و ملایر دارای تصفیه‌خانه فاضلاب هستند.

  لینک
http://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/35225