کد خبر : 5457
تاریخ : 1397/11/9
گروه خبری : جامعه

شبکه طراحان خوشه فرش دستباف لرستان شکل گرفت

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل شرکت شهرک‎های صنعتی لرستان گفت: شبکه طراحان خوشه فرش دستباف استان با حمایت شرکت شهرک‎های صنعتی استان شکل گرفت.

بختیار رازانی اظهار کرد: با شکل‌گیری این شبکه، تدوین و تهیه کتابچه‎ای از نقشه‌های استان با انجام یک پژوهش کامل و جامع توسط طراحان در خصوص نقشه و طرح‎های فرش لری، مواد رنگزا و رنگ‎ها طی سال‎های اول و دوم ایجاد این شبکه تدوین می‎شود.

وی افزود: همچنین تهیه تجهیزات برای شبکه طراحان، تهیه آلبوم طرح شامل فرش‎های لری، غیر لری و فرش‎های مدرن جهت تبلیغ در نمایشگاه‎ها توسط شبکه فروش در سال دوم خوشه در دستور کار قرار گرفته‎است.

مدیرعامل شرکت شهرک‎های صنعتی لرستان با اشاره به ثبت و برگزاری همایش طرح و نقش‎های لری در سال دوم خوشه، بیان کرد: دوره آشنایی با بازاریابی فرش دستبافت نیز با حضور 40 نفر از ذی‎نفعان و بافندگان حوزه فرش استان برگزار شد.

رازانی اضافه کرد: در این کارگاه آموزشی مفاهیم بازاریابی، انواع بازارها، روش‎های بازاریابی و بخش‎بندی بازار فرش بر اساس منطقه جغرافیایی، ارائه شد.

وی ادامه داد: با آموزش مهارت‌های ارتباطی به فروشندگان فرش دستباف، این افراد قادر به ارائه مناسب اطلاعات و خدمات به مشتریان خواهند بود که درنهایت منجر به فروش بیشتر، افزایش سطح درآمد و ماندگاری خریداران فرش استان می‎شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‎های صنعتی لرستان با اشاره به برگزاری دوره آموزشی نقشه‎خوانی برای ذی‌نفعان خوشه گلیم، جاجیم و ماشته لرستان نیز، اذعان کرد: خوشه‌‌ها تعداد زیادی واحدهای اقتصادی خرد، کوچک، متوسط و حتی بزرگ را در بر می‎گیرد که ازنظر جغرافیایی می‎توانند در سطح روستا و یا شهرستان پراکنده باشند.

رازانی اظهار کرد: در طرح توسعه خوشه، نقاط ضعف و قوت، فرصت‎‌ها و تهدیدهای پیش رو شناسایی می‎شود و با تحلیل زنجیره ارزش و تعیین نقاط ضعف خوشه، برنامه‎های عملیاتی برای حل مشکلات ارائه می‎شود.

وی با بیان اینکه 12 خوشه صنعتی ازجمله گلیم، جاجیم، ماشته، سنگ، فرش و عسل تاکنون در استان شناسایی شده‌است، افزود: خوشه‎های صنعتی فرصت مناسبی برای تولید همراه با مدیریت بازار مصرف و عرضه کالا هستند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان بیان کرد: خوشه‎های صنعتی از روش‎های نوین اقتصادی در دنیا هستند که با سابقه 40 ساله در کشورهای خارجی، حدود 10 سال اخیر در ایران ایجاد شده‎اند.

رازانی ادامه داد: خوشه‌های صنعتی فرصتی مناسب برای ایجاد مشاغل پایدار هستند درحالی‎که راه‎اندازی یک شغل در صنایع بزرگ بیش از 30 میلیارد ریال سرمایه‎گذاری نیاز دارد با ایجاد خوشه و توسعه صنایع کوچک، می‎توان با چهار میلیارد ریال فرصت شغلی ایجاد کرد.

گفتنی است؛ خوشه صنعتی به مجموعه‌ای از واحدهای کسب‎وکار اطلاق می‌شود که در یک منطقه جغرافیایی و یک گرایش صنعتی متمرکز شده و با همکاری و تکمیل فعالیت‌های یکدیگر،‌ به تولید و عرضه تعدادی کالا و خدمات می‌پردازند و از چالش‌ها و فرصت‌های مشترک برخوردار هستند.

لرستان 23 هزار بافنده فرش در حال فعالیت دارد که 13 هزار نفر از آنان کارت شناسایی و گواهی مهارت دارند.

  لینک
https://www.sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/5457