کد خبر : 5793
تاریخ : 1397/11/18
گروه خبری : اقتصادی

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران وعده داد:

جهان‌آباد، آباد می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان: بازار مبل ملایر در دست احداث

سپهرغرب، گروه خبر - شکیبا کولیوند: معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه منتظر ارتقای خط انتقال به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد همدان هستیم، تأکید کرد: امید است در سه‌ماهه نخست سال 1398 جهان‌آباد همدان عملیاتی شود.

فتحعلی محمدزاده در نشست خبری ویژه دستاوردهای چهل‌سالگی انقلاب اسلامی که روز گذشته با حضور مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در سالن جلسات این شرکت برگزار شد، ابتدا احداث شهرک‌های صنعتی را یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: پیش از انقلاب اسلامی سه شهرک صنعتی با عنوان شهر صنعتی در کشور وجود داشت اما در حال حاضر 980 شهرک، ناحیه صنعتی و هم‌چنین 9 منطقه ویژه اقتصادی در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه مجموعه قراردادهای شهرک‌های صنعتی 75 هزار مورد بوده، افزود: دو هزار و 700 واحد صنعتی در کشور به ثبت رسیده که به‌صورت مستقیم برای 860 هزار نفر اشتغال‌زایی داشته و تاکنون 42 هزار و 500 فقره قرارداد آن به بهره‌برداری رسیده‎است.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به اقدامات شهرک‌های صنعتی در دو بخش سخت‌افزاری (زیرساخت‌های صنعتی) و نرم‌افزاری (حمایت‌های فناورانه و تسهیلات)، تصریح کرد: وسعت شهرک‌ها و نواحی صنعتی سطح کشور 143 هزار هکتار و 58 هزار هکتار نیز زمین صنعتی ‎است.

محمدزاده مدل ایجاد شهرک‌های صنعتی در ایران را یکی از موفق‌ترین مدل‌ها دانست و خاطرنشان کرد: در دنیا نیز توسعه شهرک‌ها بدون تکمیل زنجیره تولید و ارزش‌افزوده امکان‌پذیر نیست، بدین‌سان مدل ایجاد شهرک‌های صنعتی ارائه خدمات در قالب متمرکز بوده و بدین‌وسیله از تغییر کاربری بی‌مورد در کشور و دشت‌ها برای تبدیل اراضی کشاورزی به صنعتی جلوگیری شده‎است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه سخت‌افزاری 9 هزار و 43 مگاوات برق برای این شهرک‎ها تأمین‌شده، ادامه داد: 15 هزار لیتر در ثانیه آب در اختیار شهرک‌ها گذاشته‌شده و تعداد 555 شهرک صنعتی برخوردار از گاز، 755 شهرک دارای تلفن و 385 شهرک نیز دارای امکانات فیبر نوری هستند.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران اذعان کرد: امروز در زمینه راه‌اندازی تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک‌ها حرفی برای گفتن داریم چراکه در طول سال‌های گذشته 229 مدول تصفیه‌خانه در 202 شهرک ایجادشده و 775 متر مکعب فاضلاب تصفیه می‌شود.

محمدزاده در ادامه به ایجاد فرایندهای به‌روز در تصفیه‌خانه فاضلاب‌های صنعتی اشاره و یادآوری کرد: ازآنجایی‌که با توجه به خشک‌سالی‎ها آب در کشورمان اهمیت زیادی دارد بدین‌سان باید حداکثر مصرف بهینه را از آب داشته باشیم که در این راستا یکی از دستاوردها ایجاد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب، بازچرخانی خروجی فاضلاب و استفاده از آن در شهرک‌ها بوده‎است.

وی گفت: در کشور تعداد هفت تصفیه‌خانه در حال بهره‌برداری و چهار واحد دیگر نیز در حال اجرا است که در استان همدان نیز دو تصفیه‌خانه با سیستم‌ استحصال آب وجود دارد.

     واگذاری هشت شهرک به شرکت‌های خدماتی در همدان

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه به زیرساخت‌های صنعتی صنایع کوچک و بهره‌گیری از پنل‌های خورشیدی اشاره و عنوان کرد: 450 مگاوات برق از نیروگاه‌های مولد در شهرک‌های صنعتی تأمین می‎شود. 

محمدزاده تأکید کرد: طبق قانون وقتی شهرک‌های صنعتی به یک عدد رسیدند، با برگزاری انتخابات در یک شهرک و انتخاب هیئت‎مدیره، اداره راهبری شهرک به شرکت‌های خدماتی واگذار می‌شود، بدین ترتیب تعداد 282 شهرک صنعتی به شرکت خدماتی واگذارشده و سهم همدان نیز هشت شهرک بوده که به شرکت‌های خدماتی واگذار شده‎است و شرکت شهرک‌ها تنها وظیفه نظارتی دراین‌بین دارد.

وی ادامه داد: تا پایان آذرماه سال 97، 99 جواز تأسیس شهرک و ناحیه صنعتی صادرشده، 57 مورد به بهره‌برداری رسیده و در زمینه جوازهای تأسیس صادرشده نیز شاهد رشد 17 درصدی طی 10 ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل هستیم.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به حمایت از واحدهای نیمه تعطیل و غیرفعال اشاره کرد و گفت: تاکنون یک هزار و 290 واحد غیرفعال مجدداً راه‌اندازی شده‌ و 16 سرمایه‌گذار خارجی نیز در داخل شهرک‌ها با 475 میلیون یورو سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

محمدزاده با تأکید بر اینکه تعداد یک هزار و 539 واحد صنعتی با اشتغال 25 هزار نفر به بهره‌برداری رسیده، ابراز کرد: 14 کنسرسیوم سرمایه‌گذاری نیز تشکیل و از سویی تعداد 433 خوشه صنعتی نیز شناسایی‌شده که 94 خوشه آن تاکنون به اتمام رسیده و 31 خوشه نیز در دست اجرا است.

وی در ادامه به شناسایی 512 واحد صنعتی مستعد و دانش‌بنیان در شهرک‌ها اشاره کرد و در این زمینه از راه‌اندازی کلینیک‌های کسب‌وکار خبر داد.

محمدزاده با تأکید بر اینکه تاکنون تعداد 21 کلینیک‌ کسب‌وکار ایجاد شده‎است، اضافه کرد: این کلینیک‌ها در راستای حل مشکلات واحدهای تولیدی قدم برمی‌دارند.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه امسال در حوزه معاونت فنی و زیرساخت‌های صنعتی تعداد 294 پروژه به مبلغ 272 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده، اذعان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده سه تا پنج درصد قیمت انتفاع در شهرک‌هاست و افزایش نیافته‎است.

وی به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد همدان نیز اشاره کرد و گفت: این منطقه با بیش از یک هزار هکتار یکی از مناطق 9 گانه اقتصادی کشور است که به سبب موقعیت ویژه جزء اولویت‌های ما قرار دارد اما محدودیت زیرساختی بر سر راه این منطقه قرارداشته که در این راستا خوشبختانه 100 هکتار فاز عملیاتی برای این منطقه تعریف ‌شده‌است.

محمدزاده خاطرنشان کرد: شرکت‌های برق نیز باید انتقال یابند و به‌تازگی مشکل آب نیز رفع شده، از میزان پساب انتقال‌یافته به نیروگاه قرار است سه میلیون متر مکعب به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد انتقال یابد تا با یک مرحله تصفیه در جهان‌آباد استفاده شود.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه منتظر ارتقای خط انتقال به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد همدان هستیم، تأکید کرد: امید است در سه‌ماهه نخست سال 1398 جهان‌آباد همدان عملیاتی شود.

      بازار مبل ملایر در دست احداث

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان نیز در ادامه این جلسه به دستاوردهای چهل‌سالگی انقلاب اسلامی در شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: طی 40 سال گذشته 30 شهرک و ناحیه صنعتی، یک منطقه ویژه اقتصادی و یک شهرک فناوری در همدان مصوب شده‎است.

کیوان گردان با اشاره به آمارهای مربوط به شهرک‌های صنعتی طی پنج سال اخیر، عنوان کرد: از ابتدای سال 1392 تاکنون شهرک فناوری همدان بهره‌برداری و تکمیل شده‎است، در سال 1392 همه اعتبارات کشوری در این زمینه جذب شد تا بتوان این شهرک را تکمیل کرد، از سویی در رابطه با موضوع منطقه ویژه اقتصادی همدان نیز باید گفت که این طرح راکد و در حد تملک زمین و دیوارکشی بود.

وی تأکید کرد: نیمی از دو هزار و 800 هکتار اراضی در اختیار، به منطقه ویژه اقتصادی اختصاص دارد که از سال 1393 عملاً کار در این منطقه اقتصادی آغاز شده‌است.

گردان با تأکید بر اینکه راه دسترسی به منطقه اقتصادی همدان نامناسب و بخشی از آن به سبب عبور راه‌آهن از بین رفته بود، افزود: مسیر دسترسی به این منطقه آماده‌سازی و مسیرها به‌وسیله ایجاد پل به یکدیگر متصل شده‌اند که تا پایان سال راه دسترسی به این منطقه مهیّا و برق آن نیز تأمین خواهد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان به اجرای شهرک صنفی در همدان برای نخستین بار در کشور اشاره و اذعان کرد: در این شهرک 400 بنکدار مستقر خواهند شد که عملیات خاک‌برداری مربوط به بخش فروش لوازم‌خانگی نیز در این شهرک در حال اجرا است؛ این امر با همکاری صنوف پیش برده شده و شاکله طراحی آن به نحوی است تا بتوان کالاهای منزل را از محصولات عرضه‌شده در این شهرک خریداری کرد.

گردان با بیان اینکه بنکداران تا شهریورماه در واحدهایشان مستقر خواهند شد، این مدل را موفق در کشور دانست و گفت: از سویی در ملایر نیز برای نخستین بار بازار مبل راه‌اندازی خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه از سالیان پیش احداث این بازار مطرح بوده‎است، تبیین کرد: 80 باب مغازه فروش مبلمان در این بازار برای کوتاه کردن دست واسطه‌ها خواهد شد و سعی شده تا نمای این بازار نیز به بازار مبل یافت‌آباد تهران شبیه و خدمات رفاهی آن مناسب باشد.

گردان با اشاره به انتخاب خوشه صنعتی کردآباد به‌عنوان نمونه ملی کشور، گفت: در حال حاضر شرایط برای صادرات این خوشه مهیّا شده‎است و توانسته‌ایم نمانام تجاری برای این خوشه ثبت کنیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در ادامه به هدایت محصولات همدان به بازارهای صادراتی اشاره و تأکید کرد: سال 1396 واحدهای تولیدی شهرک‌های صنعتی همدان 196 هزار تُن به ارزش 34 میلیون دلار صادرات داشته‌اند که در سال جاری این رقم به 802 هزار تُن به ارزش 50 میلیون دلار رسیده و درمجموع می‌توان گفت که تابوی سرمایه‌گذاری خارجی و صادرات در استان همدان شکسته شده‎است.

  لینک
https://www.sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/5793