کد خبر : 5808
تاریخ : 1397/11/18
گروه خبری : جامعه

اقدامات بزرگ کمیته امداد در کمک به نیازمندان؛

از توانمندسازی نیازمندان تا اهدای جهیزیه به نوعروسان

احداث 11 هزار مسکن در لرستان

سپهرغرب، گروه خبر: به گواه آمارها در سال‌های پایانی حکومت پهلوی بیشتر جمعیت کشور در محرومیت به سر می‌بردند به‌طوری‌که حدود 35 درصد جمعیت کشور در دهه 50 دچار سوءتغذیه بودند، اما با پیروزی انقلاب و ایجاد نهادهای حمایتی و محرومیت‌زدایی مانند کمیته امداد، اقدامات بزرگی در توانمندسازی محرومان صورت گرفت.

استکبارستیزی و توجه به مستضعفان از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی امام خمینی (ره) بود. ایشان باور داشتند که پیروزی انقلاب اسلامی ایران حاصل مبارزات قشر مستضعف جامعه در راستای احقاق حق و اجرای عدالت است.

بر اثر سیاست‌های غلط نظام شاهنشاهی در سال‌های منتهی به انقلاب، فقر و محرومیتی شدید در حاشیه شهرها و مناطق روستایی حاکم بود، به همین علت در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) در اقدامی هوشمندانه در تاریخ چهارده اسفند 1357 فرمانی مبتنی بر تشکیل کمیته امداد صادر کردند تا این نهاد به یاری محرومان بیاید.

برای آگاهی از وضعیت زندگی مردم در اواخر حکومت پهلوی می‌توان به مواردی مانند مسکن که یکی از نیازهای اولیه انسان در کنار خوراک و پوشاک است، اشاره کرد چنانکه در سال‌های پایانی حکومت پهلوی در بدترین شرایط کیفی و کمی بود و بر اساس آمارها، از مجموع 33 میلیون و 747 هزار نفر جمعیت کشور در سرشماری سال 1355 تعداد یک‌میلیون و 77 هزار نفر در کپر زندگی می‌کردند.

علاوه بر مورد بالا درحالی‌که 35 درصد از جمعیت کشور (در سال 1351) دچار سوءتغذیه شدید بودند، بودجه بخش بهداشت و عمران شهری در بودجه سالانه به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته بود، به‌طوری‌که بودجه بخش بهداشت از 1/1 درصد در سال 1351 به یک درصد در سال 55 و بودجه عمران شهری در همین زمان از 79/. درصد به 72/. درصد کاهش یافت، این درحالی‌که بود که بودجه نظامی کشور از 21.9 درصد در سال 1351 به 29.61 درصد در سال 1355 رسید.

اما امروز باگذشت بیش از 40 سال از پیروزی انقلاب، کمیته امداد امام خمینی (ره) بسیاری از نیازمندان را زیر پوشش قرار دهد و چهره فقر را در کشور کم‌رنگ‌تر کند.

در جامعه همواره برخی افراد وجود دارند که به دلایل مختلف ازجمله ازکارافتادگی، نداشتن سرپرست، بیماری و غیره نیاز به حمایت دارند که کمیته امداد امام خمینی (ره) به‌عنوان یکی از نهادهای مولود انقلاب اسلامی نقش مهمی در حمایت و توانمندسازی این افراد ایفا کرده‎است.

بر همین اساس کمیته امداد در سالیان اخیر فعالیت‌های زیادی مانند یافتن محرومان و تلاش برای رفع محرومیت آنان، اقدام در جهت معالجه، اعطای وام جهیزیه، ازدواج، ایجاد شرایط تحصیل، تعمیر مسکن محرومان و کمک به دانش‌آموزان محروم انجام داده‌است.

علاوه بر موارد ذکرشده در بالا، این سازمان اقدام به کمک به مؤسسه‌های فرهنگی، انجمن اسلامی، کتابخانه‌ها، مساجد و محافل دینی، تشویق و ترغیب مردم به انفاق و ایثار، جذب کمک‌های مردمی، فراهم کردن امکانات و تسهیلات برای خودکفایی محرومان از طریق آموزش مهارت‌های فنی و امکانات تولیدی و کمک‌های سرمایه‌ای کرده‌است.

کمیته امداد امام خمینی (ره) خدمات گسترده‌ای را به اقشار مختلف محروم جامعه ارائه داده که زیر پوشش قرار دادن سالمندان، پرداخت وام قرض‌الحسنه، تهیه جهیزیه برای نوعروسان خانواده‌های زیر پوشش و نیازمند، کمک به درمان بیماران خاص، خدمات درمانی و بهداشتی و اجرای بیمه خانواده‌های زیر پوشش ازجمله آن‎ها است.

به مناسب چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در گزارش زیر به دنبال تشریح برخی دستاوردها و اقدامات کمیته امداد امام خمینی (ره) لرستان طی 40 سال اخیر هستیم.

     ارائه خدمت به بیش از 200 هزار لرستانی

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی لرستان با ارائه گزارشی به مجموعه اقداماتی که این مجموعه طی 40 سال اخیر در استان انجام داده، پرداخت و گفت: طی سال جاری به حدود 85 هزار خانوار با جمعیتی بالغ‌بر 200 هزار نفر خدماتی مانند دریافت تسهیلات اشتغال، آموزش فنی‌وحرفه‌ای، خدمات ساخت مسکن، خدمات درمانی، فرهنگی، جهیزیه، معاضدت قضایی و سایر حمایت‌های اجتماعی برابر قوانین ارائه ‌شده‎است.

جاسم محمدی‎فارسانی با بیان اینکه جامعه هدف کمیته امداد را خانوارهای بی‌بضاعت در قالب سالمندان، زنان سرپرست خانوار، خانواده زندانیان، افراد بد سرپرست، بیماران صعب‌العلاج و ازکارافتاده تشکیل می‌دهند، بیان کرد: هدف اصلی کمیته امداد توانمندسازی خانواده‌های زیر پوشش بوده‌ و این نهاد برای رشد و بالندگی تک‌تک اعضای خانواده برنامه‌ریزی کرده‎است.

     خودکفایی افراد زیر پوشش، هدف نهایی کمیته امام

وی با بیان اینکه توانمندسازی اقتصادی و ایجاد اشتغال برای مددجویان در همان روزهای تأسیس کمیته امداد موردنظر بود اما به شکل رسمی در سال 74 با ایجاد معاونت اشتغال رسمیت یافت، اظهار کرد: هدف اصلی این معاونت ایجاد درآمد پایدار، کمک به اقتصاد خانوار و درنهایت خودکفایی افراد زیر پوشش است.

     پرداخت بیش از 66 هزار فقره تسهیلات اشتغال‌زایی

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان لرستان با بیان اینکه ایجاد طرح اقتصادی با آموزش متقاضیان، اعطای تسهیلات آسان و ارزان اشتغال صورت می‌گیرد، افزود: کارشناسان اشتغال کمیته امداد با برنامه استعداد سنجی و مشاوره شغلی، علاقه‌مندی‌های مددجو و مهارت‌های فردی و اجتماعی فرد را افزایش داده تا در اجرای طرح‌های اقتصادی موفق عمل کند و بعد از اجرای طرح اشتغال، نظارت و مشاوره کارشناسان حوزه اشتغال تا پنج سال ادامه دارد.

وی با بیان اینکه بیش 66 هزار تسهیلات خود اشتغال‌زایی به خانواده‌های زیر پوشش پرداخت‌شده، خاطرنشان کرد: این تسهیلات در راستای تولید و اشتغال پایدار در زمینه‌های دام‌پروری، شیلات، صنایع‌دستی، کشاورزی، خدمات تخصصی و ایجاد مشاغل خانگی، آموزش مهارت‌های شغلی به 109 هزار 906 نفر از خانواده‌های زیر پوشش پرداخت ‌شده‎است.

محمدی‎فارسانی با بیان این موضوع که توجه به وضعیت مسکن و ساخت سرپناه برای خانوارهای زیر پوشش به‌عنوان یک ضرورت در بسته‌های حمایتی این نهاد قرار دارد، ادامه داد: طی 40 ساله اخیر 11 هزار و 663 مسکن ساخته‌ و علاوه بر آن حدود 48 هزار واحد ساختمانی نیز تعمیر شده‎است.

     دریافت بیش از 3 هزار میلیارد ریال از کمک‌های مردمی

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان لرستان با بیان اینکه این نهاد به‌عنوان یک ‌نهاد انقلابی و مردمی از بدو تأسیس زمینه حضور و مشارکت هم‌وطنان عزیز را در امور خیریه و یاری‌رساندن به همنوعان نیازمند فراهم کرده‎است، گفت: مردم طی این سالیان بیش از سه هزار و 425 میلیارد ریال در راستای محرومیت‌زدایی به کمیته امداد پرداخته‌اند.

     تهیه 74 هزار جهیزیه برای زوج‌های جوان

وی با اشاره به اینکه حمایت مستمر و مداوم از زنان سرپرست خانوار در طول 4 دهه با جدیت پیگیری شده و هم‌اکنون 45 هزار و 181 خانوار با سرپرست زن از خدمات این نهاد بهره‌مند شده‌اند، بیان کرد: 74 هزار 204 فقره کمک‌هزینه جهیزیه نیز به نوعروسان زیر پوشش این نهاد داده ‌شده‎است.

  لینک
https://www.sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/5808