کد خبر : 5831
تاریخ : 1397/11/23
گروه خبری : جامعه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان خبر داد:

طرح‌های تغذیه مصنوعی آب اسدآباد در دستور کار وزارت نیرو

پروژه انتقال آب از تالوار به همدان لنگ اعتبارات است

سپهرغرب، گروه خبر - شکیبا کولیوند: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان به بازدید وزیر نیرو از رودخانه‌های اسدآباد اشاره کرد و گفت: قرار شد از رواناب‌های روستای هلور و آجین این شهرستان در زمینه اجرای طرح‌های تغذیه مصنوعی و آبخوان استفاده شود، بدین ترتیب این دو طرح تغذیه مصنوعی به‌منظور جلوگیری از هدررفت آب و ذخیره‌سازی در دستور کار قرار گرفت.رضا اردکانیان، وزیر نیرو که هفته گذشته به همراه معاون اول رئیس‌جمهور به همدان سفر کرد، در حاشیه بازدید از سد گرین نهاوند، گفت: سد مهم گرین که 235 میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته‌شده، آب شرب موردنیاز مردم این شهرستان را در افق بلندمدت و آب موردنیاز صنعت را تأمین خواهد کرد.

وی در این زمینه به اتمام رسیدن پروژه‌ها و طرح‌های نیمه‌تمام را در اولویت دانست و بدین ترتیب عملیات اجرایی سد گرین نهاوند، مجدد از سر گرفته شد.

وزیر نیرو در این سفر علاوه بر سد گرین از سد خرمرود تویسرکان، سد نعمت‌آباد اسدآباد، سه نیروگاه خورشیدی همدان و پروژه‌های آب‌رسانی روستایی نیز بازدید و در پایان تأکید کرد: درمجموع تحرک خوبی در بخش‌های مختلف آب و برق این استان صورت گرفته‎است که در ادامه خبر گفت‌وگوی با منصور ستوده، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان صورت گرفت تا در خصوص دستاوردهای وزیر نیرو در حوزه منابع آبی برای استان همدان، نظرات وی را جویا شویم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه سپهرغرب در بیان دستاوردهای سفر وزیر نیرو به همدان به آغاز عملیات اجرایی سد گرین شهرستان نهاوند اشاره و بیان کرد: حجم آب این سد در حدود 22.1 میلیون مترمکعب بوده که از این میزان 19.1 میلیون متر مکعب جهت شرب و حدود سه میلیون مترمکعب آن نیز برای مصارف صنعت پایین‌دست این سد است.

منصور ستوده اظهار کرد: از سویی با توجه به اینکه در منطقه سد گرین، موضوع سراب گاماسیاب نیز مطرح است بدین‌سان ساخته شدن این سد می‌تواند در معرفی این منطقه به لحاظ گردشگری نیز مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: در اطراف تأسیسات آبی ایجادشده در نهاوند، سرمایه‌گذاران می‌توانند در حوزه گردشگری نیز وارد کار شوند.

ستوده با اشاره به بازدید وزیر نیرو از سد خرمرود شهرستان تویسرکان، گفت: با توجه به اینکه سد خرمرود از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ساخته می‎شود، دریافت مجوز ماده 56 این سد به همت بخش خصوصی با 316 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در دست اجرا است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در این راستا گفت: اجرای سد خرمرود می‌تواند در حدود 1.5 میلیون متر مکعب آب به پایین‌دست سد برساند و از سویی 1.3 میلیون متر مکعب آب روستاهای منطقه را نیز تأمین کند.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های گردشگری این منطقه، ابراز کرد: منطقه سد خرمرود تویسرکان نیز مانند منطقه سد گرین نهاوند، سرسبز بوده و ازآنجایی‌که این سد در مسیر جاده گنجنامه به سمت تویسرکان است می‌توان یک منطقه گردشگری و تفریحی در اطراف دریاچه ایجاد کرد.

ستوده در ادامه به بازدید وزیر نیرو از رودخانه‌های اسدآباد اشاره کرد و گفت: قرار شد از رواناب‌های روستای هلور و آجین این شهرستان در زمینه اجرای طرح‌های تغذیه مصنوعی و آبخوان استفاده شود، بدین ترتیب این دو طرح تغذیه مصنوعی به‌منظور جلوگیری از هدررفت آب و ذخیره‌سازی در دستور کار قرار گرفت.

      پروژه انتقال آب از تالوار به همدان لنگ اعتبارات است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه موارد ذکر شده عمده دستاوردهای سفر وزیر به همدان در زمینه تأسیسات و منابع آبی بود، در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه سپهرغرب مبنی بر علت گلایه نمایندگان مردم شهرستان همدان در مجلس، اذعان کرد: اجرایی شدن انتقال آب از تالوار نیازمند تأمین اعتبار است درحالی‎که طی سال‌های اخیر اعتبار طرح آب‌رسانی به همدان بسیار کاهش یافته و در حقیقت برای تکمیل خط فعلی تالوار نیز بایستی حدود 230 الی 240 میلیارد تومان هزینه شود، بنابراین موضوع اصلی در این زمینه تأمین منابع مالی طرح است وگرنه وزارت نیرو این پروژه را آغاز کرده و تقریباً بخش زیادی از خط نیز تکمیل شده‎است.

وی با تأکید بر اینکه ایجاد تصفیه‌خانه نیز تقریباً آغاز شده‎است، اظهار کرد: ادامه و کامل کردن طرح خط انتقال آب از تالوار به همدان نیازمند اعتبار است.

ستوده به وضعیت منابع آبی استان اشاره کرد و افزود: منابع آبی همدان به‌نحوی‌که عده‌ای مطرح می‌کنند بحرانی نیست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در این زمینه با اشاره به اینکه در همدان به‌وسیله خط انتقال آب اکباتان (به‌عنوان منبع تأمین آب شرب سطحی) سالانه حدود 30 میلیون متر مکعب آب تأمین می‌شود، تصریح کرد: از سویی چاه‌های دشت شهرستان‌های بهار و همدان نیز بخشی از نیاز را تأمین می‎کنند و هم‌چنین بخشی از منابع آبی نیز طی سال‌های اخیر از طریق رودخانه‌های خود شهر همدان (رودخانه‌های عباس‌آباد، دره مرادبیگ و خاکو) تأمین شده‌است.

وی ادامه داد: همچنین در فصل‎های غیر کشاورزی نیز از آب‌ این رودخانه‌ها استفاده و در حقیقت منابع آب شهر همدان و شهروندان را تأمین می‌کنیم، البته یکسری طرح‌های کوتاه‌مدت نیز مانند رودخانه‌های سایر مناطق همدان در نظر داریم که مطالعاتشان پیش‌تر انجام شده‎است و در حال حاضر در دستور کار هستند تا مجدد بازنگری شوند.

ستوده با نگاهی به آینده مطرح کرد: درمجموع با توجه به افزایش جمعیت و مواجه‌ شدن با خشک‌سالی، در سطح کلان ممکن است به علت افت سطح آب‌های زیرزمینی با مشکل مواجه شویم و منابع آبی استان دیگر جوابگو نباشد، اما با برنامه‌های در نظر گرفته‌شده سعی داریم این مشکلات را کاهش دهیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با تأکید بر پروژه خط انتقال آب تالوار، اذعان کرد: در این طرح تنها مقوله آب‌رسانی به همدان مطرح نیست بلکه آب‌رسانی به 12 شهر و 159 روستا تعریف‌شده که همدان یکی از آن‌هاست.

      3300 چاه غیرمجاز در همدان مسدود شده‎است

وی در خصوص برنامه‌های مدنظر جهت مدیریت بحران آب همدان، اظهار کرد: اگر برداشت آب‌های زیرزمینی در استان کنترل شود به نظر بنده می‌توان به این مدیریت کمک کرد؛ در این راستا از سال 1393 که طرح تعادل‎بخشی منابع آبی در سطح ملی تعریف و به استان‌ها ابلاغ شد، این موضوع در استان همدان نیز با حمایت‌‌های استاندار، دستگاه قضایی، نهاد‌های نظارتی- امنیتی و فرمانداران شهرستان‌های همدان آغاز شد.

ستوده به موضوع انسداد چاه‌های غیرمجاز اشاره و یادآوی کرد: یکی از مشکلات، برداشت‌های غیرمجاز از منابع آبی زیرزمینی بود بدین‌سان از سال 1393 تاکنون تعداد سه هزار و 300 چاه غیرمجاز در همدان را مسدود کرده‌ایم و از سویی بر روی چاه‌های مجاز نیز کنتور نصب شده تا بیش از پروانه‌های صادره آب برداشت نشود که در این راستا نیز تعداد چهار هزار و 300 کنتور بر روی چاه‌های مجاز استان نصب شده‎است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با اشاره به پلمب کرد برخی از چاه‌ها، عنوان کرد: تعداد 570 حلقه چاه غیرمجاز فاقد پروانه در همدان وجود داشت و بلاتکلیف مانده بودند که این چاه‌ها پلمب شدند.

      روند افت سطح آب‌های زیرزمینی استان همدان تقریباً ثابت مانده‎است

وی با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در زمینه حفاظت از منابع آبی استان نتیجه‌بخش بوده، افزود: برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی استان مقداری کاهش یافته و نتایج بررسی هیدروگراف‌ دشت‌های همدان نشان می‌دهد از سال 1393 تاکنون روند افت سطح آب‌های زیرزمینی استان همدان تقریباً ثابت مانده، چراکه پیش‌ازاین، سالانه آب‌های زیرزمینی استان یک متر کاهش داشت، اما این عدد به حداقل رسیده‎است.

ستوده ضمن ابراز خرسندی از این موضوع، اذعان کرد: با این اقدامات حتی در برخی از دشت‌های استان مانند تویسرکان، نهاوند و اسدآباد سطح آب‌های زیرزمینی مقداری بالاآمده، پس اولویت برنامه‌های ما حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبی است و اجازه نمی‌دهیم متخلفان منابع آبی زیرزمینی را غارت کنند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر این اقدامات، طرح‌های توسعه و تأمین منابع آب را نیز در برنامه‌های خود گنجانده‎ایم تا ان‎شاءالله بتوانیم با این طرح‌ها و بررسی‌ها، مناطقی که نیازمند احداث سد و یا اجرایی کردن طرح‌های میان‌مدت هستند را شناسایی کنیم و بدین ترتیب آب شرب و صنایع استان به نحو مناسبی تأمین شود.

  لینک
https://www.sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/5831