شناسه خبر:3022
1397/9/11 08:51:48

سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابی‌مهوش: شهرک شهیدحیدری در جنوب شهر نهاوند و در ابتدای بزرگراه نهاوند به سمت کرمانشاه قرار گرفته است؛ در این شهرک جمعیتی بالغ‌بر 16 هزار نفر ساکن هستند و علی‌رغم داشتن یک‌پنجم جمعیت شهر نهاوند، هنوز امکانات زیرساختی در آن به‌وجود نیامده است. به گونه‌ای که به‌زعم ساکنان این منطقه، باید در حوزه خدمات و عمرانی نگاه ویژه‌ای به منطقه داشت و با تکمیل پروژه‌های در حال ساخت نظیر ساختمان اداره آموزش‌وپرورش، افتتاح ساختمان دادگستری و درمانگاه پزشکی قانونی، در راه خدمت به این مردم قدم‌های شایسته‌ای برداشت؛ چراکه تا چندی پیش مردم این شهرک از داشتن سیستم خودپرداز نیز محروم بودند و برای کمترین نیاز به پول و نقل و انتقالات مالی، باید فاصله بسیار زیاد این شهرک تا مرکز شهر را در زمان‌ها و ساعات مختلف شبانه‌روز طی می‌کردند و این زیبنده نام شهرک شهیدحیدری نهاوند نیست، چراکه اکثر مسئولان نهاوندی در این منطقه سکونت دارند.

از طرفی علی‌رغم رشد و توسعه جمعیت این شهرک در سال‌های گذشته، متأسفانه امکانات رفاهی و خدماتی در آن بسیار ضعیف است؛ به‌طوری که آلودگی و وضعیت نامناسب بهداشت در برخی از کوچه‌ها و مناطق شهرک شهیدحیدری به‌خصوص منطقه پشت بلوک 9، باعث گلایه ساکنان این منطقه شده است. حال آنکه در جلسه اخیر ستاد بازآفرینی شهری نهاوند مدیرکل مسکن و شهرسازی استان، حسن ربانی‌ارشد خواستار رسیدگی شهرداری به این مشکلات و تعهدات شده بود؛ لذا با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا با رئیس شورای اسلامی شهر نهاوند، عبدالعلی ملکی و سرپرست معاونت بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان، محمدحسین مرادی هم‌کلام شویم که در ادامه می‌خوانید:

سرپرست معاونت بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه در سال 88 هم‌زمان با داغ بودن برگزاری شوراهای تأمین مسکن، این اداره کل در یکی از جلسات شورا مقرر کرد که پروژه آماده‌سازی کوی شهیدحیدری اداره کل سازمان مسکن و شهرسازی و شهرداری نهاوند کلید بخورد، گفت: برای اجرای این پروژه سه قید خاص درنظر گرفته شده است.

محمدحسین مرادی خاطرنشان کرد: بر این اساس و طبق مستندات موجود مصوب شده است که مبلغ 500 میلیارد ریال به شهرداری وقت پرداخت شود.

وی با بیان اینکه در دومین قید مصوبه آمده است که راه و شهرسازی نیز مکلف به واگذاری 10 میلیارد ریال دیگر به شهرداری نهاوند است، اذعان کرد: تحویل فضای سبز دیده‌شده به شهرداری نیز دیگر قید این مصوبه بوده است.

مرادی با اشاره به اینکه در همان ابتدای کار مبلغ 500 میلیون تومان به‌صورت نقدی و نزدیک به 300 میلیون تومان هم به‌صورت تهاتری به شهرداری از طریق اراضی پرداخت کردیم، ابراز کرد: برای 700 میلیون تومان باقی‌مانده نیز زمین پشت سی.ان.جی به شهرداری پیشنهاد شد که گویا شهرداری پیگیر دریافت این زمین به جای طلب خود نشده‌ است.

وی با اشاره به اینکه اراضی فضای سبز نیز جهت تحویل به شهرداری آماده‌سازی شده‌اند، عنوان کرد: اما متأسفانه شهرداری در این خصوص نیز از تحویل گرفتن اراضی به دلیل هزینه‌بر بودن نگهداری آن‌ها استنکاف کرده است.

مرادی با بیان اینکه در سال 70 شهرداری به‌صورت پیمانکاری کار آماده‌سازی فضای سبز این پروژه را برای ما انجام داد و صورت‌وضعیت هزینه‌کرد را برای ما فرستاد، اما آن زمان گویا به دلیل تنگنای مالی اداره کل شهرستان نتوانسته است مطالبه شهرداری را پرداخت کند، گفت: این در حالی است طی این سال‌ها نیز به دنبال دریافت این مطالبه نبوده‌اند.

وی با شاره به اینکه شهرداری باید در پی به‌روز کردن مطالبات خود باشد، عنوان کرد: این مسائل را می‌توانند در جلسات هم‌افزایی به‌صورت شهرستانی حل کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه بنده طی هماهنگی که با مدیر راه و شهرسازی شهرستان نهاوند داشتم، گویا این آمادگی وجود دارد که مباحث این‌چنینی در جلسه‌ای به‌صورت موردی مطرح و رسیدگی شود، عنوان کرد: اگر مشکل در شهرستان قابل پیگیری نبود، حتماً به طریق استانی قابل رسیدگی است.

رئیس شورای اسلامی شهر نهاوند نیز با اشاره به اینکه جهت رفع مشکلات شهرک شهیدحیدری بیشترین پیگیری‌ها از سوی شورا و شهرداری بوده، گفت: آماده‌سازی این شهر برعهده اداره کل راه و شهرسازی است.

 

     آماده‌سازی به‌صورت ناقص بوده است

عبدالعلی ملکی با بیان اینکه شهرک‌های جدیدالاحداث بعد از آماده‌سازی توسط اداره کل راه و شهرسازی طی قراردادی به شهرداری واگذار و در محدوده قانونی شهر قرار می‌گیرند، عنوان کرد: حال آنکه آماده‌سازی و واگذاری این شهرک مربوط به سال‌های پیش از 88 بوده و به‌صورت ناقص انجام شده است.

وی افزود: با این وجود بیشترین حجم خدمات‌رسانی را در این شهرک شورا و شهرداری انجام داده‌اند، به‌گونه‌ای که بیشترین فعالیت عمرانی شهرداری در محدوده شهرک شهیدحیدری است؛ زیرا هم ظرفیت این فعالیت‌ها در شهرک تازه‌تأسیس فراهم بوده و هم اینکه بخشی از شهرک در معبر ورودی شهر نهاوند قرار گرفته است.

ملکی با بیان اینکه برای ما به‌عنوان مدیریت شهری ورودی و خروجی‌های شهر مهم است، اذعان کرد: بر این اساس برای نمونه اکنون در ورودی شهر نهاوند چهارباغ راه کربلا در مساحتی حدود سه هکتار در حال احداث است که حدود 40 درصد پیشرفت داشته و حتی در بازدید اخیر کارشناسان اداره کل راه و شهرسازی و اداره فنی استانداری از محدوده این شهرک، رضایت نسبی از عملکرد مدیریت شهری مشهود بود.

وی با بیان اینکه جمعیت بالای شهرک مذکور نیازمند خدمات‌رسانی بهتر است، عنوان کرد: خوشبختانه مشکل نبود باجه خودپرداز طی سال گذشته مرتفع شد و در حال حاضر دو باجه در این شهرک خدمات‌رسانی می‌کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه خوشبختانه درمانگاه این شهرک نیز راه‌اندازی شده است، عنوان کرد: انتظار می‌رود از طریق هم‌اندیشی و تعامل که بین شهرداری و راه و شهرسازی وجود دارد، جلسات منعقد شود و این اداره کل به تعهدات خود در این شهرک عمل کند.

مع‌الوصف، ناگفته پیداست در هر کوی و برزنی شهرداری و راه و شهرسازی دو بال مدیریت شهری هستند که همدیگر را تکمیل می‌کنند و هرگاه تعامل میان شهرداری و راه و شهرسازی وجود داشته باشد، عمران و آبادانی در شهر حاکم خواهد شد؛ اما متأسفانه گویی این دو بال پرواز برای به اوج رسیدن در مسیر توسعه شهرک شهیدحیدری نهاوند با یکدیگر همسو نیستند. حال آنکه طبق آنچه گفته شد، این همسو شدن نیازمند تعامل بیشتر بوده که متأسفانه طی گذشت نزدیک به یک دهه، هنوز شکل نگرفته است!

شناسه خبر 3022