شناسه خبر:3073
1397/9/12 09:18:44
سپهرغرب در پی گفتگو با فرماندار اسدآباد و نگاهی به وضعیت شرکت ذوب مفید اسدآباد مطرح کرد

اشتغال 500 اسدآبادی، در گرو حل اختلاف‌ نظرها

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: هر پدیده‌ای به اجبار در فضا و مکان اتفاق می‌افتد و به وسعت خود بر آن فضا و مکان تأثیر می‌گذارد. صنعت و توسعه صنعتی نیز خارج از این امر نیست. هر استراتژی صنعتی منجر به نوعی آرایش فضا می‌شود. بدین لحاظ به جرأت می‌توان ادعا کرد بدون درک درست از مسائل و تغییرات صنعتی، نمی‌توانیم تصویر صحیحی از شهرسازی و برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای داشته باشیم.

هم اکنون بخش صنعت در اقتصاد کشور نقش مهمی در ایجاد ارزش‌افزوده و اشتغال‌زایی ایفا می‌کند. هر بخش از صنعت کشورمان با تنوع بالایی همراه است چراکه این حوزه به نسبت سایر بخش‌ها، از تنوع بالایی برخوردار بوده و سرمایه مورد نیاز برای تدوام فعالیت آن‌ها نیز در اقتصاد وجود دارد. این در حالی است که بیشترین میزان آسیب‌پذیری تولید ملی نیز در این بخش از اقتصاد مشاهده می‌شود. این امر موجب شده بیشتر صنایع کشور به رغم بالاتر بودن ظرفیت‌های نصب شده اما با کمتر از ظرفیت تولید به فعالیت مشغول باشند یا اینکه در برخی موارد اصلا انگیزه‌ای برای قوام بخشیدن به این بخش در کشور از سوی برخی مسئولان دیده نمی‌شود!

آمارهای کلان صنعت در کشور نشان می‌دهد وضعیت این بخش چندان مطلوب نیست و با توجه به اهداف بلندمدت تعیین شده در سند چشم‌انداز بیست‌ساله کشور یعنی افق 1404 و همچنین نیاز به طی مسیر توسعه صنعتی، شناسایی نیازهای حمایتی در بخش‌های مختلف صنعت کشور، به‌ویژه بخش تولید و اتخاذ سیاست‌هایی برای پیشبرد اهداف صنعتی در بلندمدت ضروری است.

با این مقدمه به سراغ سوژه امروز که مربوط به یک واحد صنعتی است، می‌روم؛ به گفته فرماندار اسدآباد اختلاف بین مسئولان در انشعاب برق منجر به این شده که واحد تولیدی علیرغم داشتن سرمایه‌گذار هم چنان وارد مدار تولید نشده و ظرفیت آن هدر رود. در ادامه گفتگوی خبرنگار سپهرغرب با حمیدوند را خواهید خواند:

فرماندار اسدآباد بیان کرد: کارخانه ذوب فولاد مفید واقع در شهرک صنعتی اسدآباد مدتی تعطیل بود که با آمدن سرمایه‌گذار جدید امید برای آغاز به کار آن بالا رفت، اما در اثنای کار به مشکل برخورد.

کریم حمیدوند با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکل این واحد تولیدی «انشعاب برق» است، خاطرنشان کرد: زیر ساخت برق شهرک صنعتی اسدآباد سه مگاوات است، یک مگاوات از آن کارخانه ذوب فولاد مفید بوده و یک و نیم مگاوات برای سایر واحدها است که با طرح توسعه از سوی سرمایه‌گذار نیاز به برق 6 مگاواتی دارد.

وی در ادامه افزود: مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، می‌گوید، اگر سرمایه‌گذار حق انشعاب بگیرد، هیچ اشکالی نداشته و به وی تعلق می‌گیرد، مدیر عامل برق باختر که در اراک است نیز می‌گوید، اگر برای انشعاب برق اقدام کرده و خریداری کند مشکلی وجود ندارد به این صورت که شرکت توزیع نیروی برق همدان انشعاب برق را خریداری کرده و ما مقدمات آن همچون رساندن سیم‌های برق را انجام خواهیم داد، اما شرکت توزیع نیروی برق معتقد است که این طور نبوده و نیاز به احداث شبکه دارد، که مدیرعامل شهرک صنعتی می‌گوید خود شرکت توزیع نیروی برق یا سرمایه‌گذار باید احداث شبکه را انجام دهد!

فرماندار اسدآباد با انتقاد از این رویکرد در بین مسئولان ذی‌ربط، تصریح کرد: اگر قرار باشد ما سرمایه‌گذاری را با خون دل پیدا کنیم و اختلاف بین دستگاه‌ها باعث شود کار روی زمین بماند؟ تکلیف چیست؟ یعنی واقعا قانونی وجود ندارد که مشخص کند حل این مسئله وظیفه چه کسی است؟

حمیدوند با بیان اینکه این اختلاف نظرها و روی زمین ماندن کارها منجر به فراری دادن سرمایه‌گذار می‌شود، اظهار کرد: زیرساخت برق فراهم نیست و همین امر باعث شده کار این واحد تولیدی روی زمین بماند، بعد می‌گوییم سرمایه گذار بیاید! سرمایه‌گذار آمده، در کجا سرمایه‌گذاری کند؟ یک واحد خریداری شده اما شما نمی‌توانید برق آنجا را تامین کنید.

وی اضافه کرد: همه این‌ها در حالی است که سرمایه‌گذار حاضر است، 900 میلیون تومان پول انشعاب را نیز بپردازد اما ظاهرا یعنی در قانون تبصره ای برای حل این مساله و راه افتادن این کار وجود ندارد! یا اینکه مسئولان به هم پاس داده و در نهایت بگویند کی بود کی بود؟ من نبودم!

فرماندار اسدآباد در ادامه با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری این طرح تا این مرحله بالغ بر 30 میلیارد تومان است، اذعان کرد: این واحد تولیدی در صورت آغاز به کار، می‌تواند برای 500 نفر ایجاد اشتغال کند، که در شهرستان اسدآباد این رقم می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

حمیدوند در بخش دوم سخنان خود با اشاره به اینکه اسدآباد قطب آهن غرب کشور بوده و مواد اولیه کارخانه مذکور نظیر گندله و کنسانتره نیز در شهرستان اسدآباد فراهم است و مانعی در این زمینه وجود ندارد، ابراز کرد: خروجی این واحد انواع آلیاژ، میلگرد و تیرآهن است که در صنایع اسکلت‌های فلزی و ساختمان کاربرد خواهد داشت، ضمن اینکه علاوه بر تامین نیاز استان می‌توان بخشی از محصولات را نیز صادر کرد.

گفتنی است؛ حال که در استان همدان قرعه دارا بودن واحدهای صنعتی به ویژه در زمینه ذوب آهن و فلزات به نام اسدآباد افتاده، قطب تولید فلز در غرب کشور از آن این شهرستان شده و چراغ یک واحد بزرگ تولیدی با به میدان آمدن یک سرمایه‌گذار روشن شده، اگر حل مشکل آن که می‌تواند به طور مستقیم برای 500 نفر ایجاد اشتغال کند با انشعاب برق حل می‌شود آن هم در حالی که سرمایه‌گذار حاضر به پرداخت مبلغ آن است، باید گفت بی انصافی است که در این میان مسئولان ذی‌ربط و دستگاه‌های متولی تعلل کنند!

شناسه خبر 3073