شناسه خبر:3291
1397/9/17 10:41:55
سپهرغرب در پی مصاحبه با مدیرعامل دو شرکت تولید پوشاک در کردستان مطرح کرد؛

دومینوی تعطیلی کارخانه‌ها در کردستان

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: باید یک لیست از اسامی واحدهای تولیدی کردستان مقابلت باشد، به تک‌تک آن‌ها زنگ بزنی و از 45 واحد تنها چهارتا آن‌هم کج‌دارومریز سر پا باشند تا بتوانی معنای پنچر شدن چرخ تولید را بفهمی و عمق فاجعه را درک کنی! کالاهایی که با رنج فراوان به بازار راه پیدا می‌کنند، در مقابل واردات و عدم حمایت مسئولان توسری می‌خورد و به حاشیه می‌رود. نشستن پای درد دل تولیدکنندگان ورشکسته نیز حال‌وهوای این روزهای تولید را به‌وضوح در کردستان نشان می‌دهد؛ البته این امر منحصر به کردستان نبوده و همه‌جا تقریباً همین حال‌وروز حاکم است. مقدمه‌ای که خواندید برای ورود به این مطلب بود که بگویم آنچه در خبر می‌آید، گفتگو با مدیرعامل شرکت قروه‌بافت کردستان صاحب دو کارخانه با سابقه‌ای بیش از 30 سال است که هر دو شرکت وی تعطیل شده! در ادامه گزیده‌ای از مصاحبه با وی را می‌خوانید:

مدیرعامل شرکت قروه‌بافت کردستان با بیان اینکه دیگر شرکتی برایمان نمانده و رسماً هر دو شرکت تولید پوشاک ما با 32 دفتر نمایندگی در کشور تعطیل شده است، عنوان کرد: به دلیل اوضاع نابسامان بازار و کمبود نقدینگی، مردم توان خرید ندارند و چرخ این واحدها نمی‌چرخید.

ناصر سالاری که از سال 1362 سابقه فعالیت در عرصه تولید پوشاک در کردستان را دارد، اظهار کرد: دو شرکت در شهرستان‌های «قروه» به‌نام تجاری قروه‌بافت و در «بیجار» به‌نام سالاربافت داشتیم که هردو تعطیل شد؛ اما هیچ ارگانی حتی نگفت چرا؟!

وی با ابراز ناخرسندی از سوء عملکرد سازمان‌های متولی حمایت از تولید و تولیدکنندگان، گفت: سازمان‌های متولی به ما می‌گویند بیایید، بعد از مراجعه دو سه کیلو پرونده برایمان تشکیل داده و به بانک معرفی می‌کنند و درنهایت نیز بانک به دلایل مختلف رد می‌کند؛ به هر حال آن‌قدر آدم را می‌برند و می‌آورند که خسته شده و منصرف شوی!

مدیرعامل شرکت قروه‌بافت کردستان با اشاره به اینکه پیش‌ازاین محصولات شرکت‌های ما به‌نام رولان شناخته می‌شد، تصریح کرد: در شرکت قروه 110 نفر مشغول کار بودند که این اواخر تعدادشان به 70 نفر رسیده بود، در بیجار نیز قریب به 40 نفر اشتغال داشتند که در حال حاضر همه آن‌ها بلاتکلیف هستند.

سالاری افزود: در حال حاضر کمبود نقدینگی مسائل مربوط به بیمه و دارایی همه دست‌به‌دست هم داده‌اند تا محصول تولیدی ما از گردونه رقابت خارج شود، اجناس چینی و ترک به حدی ارزان است که برای مثال اگر ما جنسی را به قیمت 20 هزار تومان عرضه کنیم، آن‌ها همان جنس را به مبلغ پنج هزار تومان می‌فروشند و این قیمت بیشتر مورد اقبال مشتری است.

وی در پایان با بیان اینکه مسئولان در پرداخت تسهیلات از ما حمایت کنند تا این شرکت‌ها مجدداً احیا شود، اذعان کرد: با این وجود شاید در کمتر از شش ماه تعداد کارگران ما از 100 نفر به 300 نفر برسند، زیرا مشتری محصول ما را می‌شناسد که با جنس خوب و همه‌پسند عرضه می‌شود.

گفتنی است؛ مسئله مهمی که واحدهای تولیدی را به اینجا رسانده، به حمایت نکردن دولتی‌ها از واحدهای تولیدی بازمی‌گردد. اگرچه بارها وعده کمک و ارائه تسهیلات به واحدهای صنفی داده شده است، اما متأسفانه نتیجه‌ این اقدامات مشاهده نمی‌شود و همچنان واحدهای تولیدی از نبودِ حمایت مسئولان سخن می‌گویند. پای واردات که از بازار این کشور قطع نمی‌شود، در مورد ارائه وام و تسهیلات نیز از یک‌سو مسئولان تأکید دارند که آماده ارائه آن به واحدهای تولیدی هستند و از‌سوی‌ دیگر تولیدکنندگان از دریافت این تسهیلات و سنگ‌اندازی‌های حاصل از اخذ آن گلایه می‌کنند؛ این در حالی بوده که ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت از راه‌ حل‌هایی است که به واحدهای تولیدی یاری رسانده و جان تازه‌ای به آن‌ها ‌می‌بخشد.

این مقررات سخت و تسهیلات با سود فراوان موجب از بین رفتن توان تولیدکننده و نابودی تولید می‌شود، کما اینکه در بسیاری از موارد نیز اتفاق مذکور افتاده و تلاش ما برای گفتگو با تولیدکنندگان به دلیل تعطیلی واحدها نتیجه‌ای در بر نداشته است؛ اکنون هم همان‌طور که گفته شد، یکی از قدیمی‌ترین کارخانه‌های تولید پوشاک در کردستان به دلیل سخت‌گیری در پرداخت تسهیلات و کمبود نقدینگی، تعطیل شده است.

دومینوی تعطیلی کارخانه‌ها زنگ خطر را برای مسئولان و فعالان حوزه صنعت به صدا درآورده و مشخص نیست که مسئولان چقدر به این موضوع حساسیت نشان داده و بتوانند چرخ تولید کارخانه‌ها را به حرکت درآورند؟

به‌راستی چه کسی پاسخگوی این وضعیت نابسامان خواهد بود؟! چه کسی می‌خواهد جور خانواده‌های کارگرانی که حالا با تعطیلی کارخانجات بیکار شده‌اند را بکشد؟!

شناسه خبر 3291