1397/10/6 10:09:58

سپهرغرب، گروه خبر: بزرگ‌ترین ایستگاه پمپاژ آب غرب کشور با هدف زیر پوشش قرار دادن سه هزار و 200 هکتار از اراضی دیم سلسله، سال 80 در این شهرستان آغاز و هدف از احداث آن تأمین آب لازم برای آبیاری تحت فشار سه هزار و 200 هکتار از زمین‌های کشاورزی دشت الشتر از طریق رودخانه کهمان اعلام شده که با اجرای کامل آن به گفته کارشناسان، تحولی بزرگ در بخش کشاورزی شهرستان ایجاد خواهد شد.

اکنون یک هزار و800 هکتار از زمین‌های منطقه زیر پوشش شبکه آبیاری ناشی از اجرای بخشی از این ایستگاه قرار گرفته، اما با توجه به وضعیت آبی منطقه و خشک‌سالی‌های پی‎درپی، اجرای کامل آن در هاله‎ای از ابهام قرار گرفته و منجر به ایجاد نارضایتی‌هایی در میان کشاورزان منطقه شده‎‏است.

به گفته مسؤولان با توجه به اینکه شهرستان سلسله دارای 40 هزار هکتار زمین کشاورزی مرغوب است بهره‎برداری کامل از این طرح برای یک هزار و 600 نفر به‎صورت مستقیم و دو هزار و 500 نفر به‎صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‎‏کند.

فرماندار سلسله با اشاره به اهمیت تکمیل این طرح در رشد و توسعه صنعت کشاورزی منطقه، عنوان کرد: با توجه به نقش مهمی که این طرح در افزایش تولید و کاهش مصرف منابع آبی دارد باید با تمام توان پیگیر اجرایی شدن کامل آن باشیم.

شریف خسروی انجام طرح ایستگاه پمپاژ فیض‎آباد را انقلاب بزرگی در بخش کشاورزی و اقتصاد شهرستان دانست و اظهار کرد: بااین‎وجود انجام مابقی طرح نیاز به بازنگری دارد تا زمین‌های کشاورزی بالادستی نیز از برکت آب ایستگاه بهره مند شوند.

فرماندار سلسله همچنین بر رعایت الگوی کشت بهاره از سوی اداره جهاد کشاورزی شهرستان تأکید کرد و گفت: باوجود اینکه منابع آب در این شهرستان به اندازه کافی وجود دارد اما بایستی با توجه به خشک‎سالی‌های اخیر از کشت محصولات آب‎دوست جلوگیری شود.

خسروی با تأکید بر ممنوعیت هرگونه کشت سیب‏‎زمینی در شهرستان، ابراز کرد: حتی اگر یک متر کاشت سیب‎زمینی در شهرستان داشته باشیم برخورد قاطع و جدی با خاطیان انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان نیز در ارتباط با طرح پمپاژ فیض‎آباد سلسله، گفت: اجرای شبکه‌های آبیاری این طرح در سال 80 آغاز شده که بنا بود سه هزار و200 هکتار از اراضی دیم منطقه با اجرایی شدن کامل آن، آبی شوند.

رضا میرزایی با بیان اینکه تاکنون یک هزار و400 هکتار از این مجموعه اجرایی شده و 400 هکتار دیگر نیز در حال انجام است، اذعان کرد: با توجه به خشک‌سالی‌های اخیر و انجام بازنگری در مطالعات طرح، فعلاً با منابع آبی موجود تنها دو هزار و 200 هکتار از شبکه هدف را با وضعیت موجود می‌توانیم اجرایی کنیم.