شناسه خبر:4946
1397/10/26 10:38:30
فلاحت‌پیشه در گفتگوی اختصاصی با سپهرغرب خواستار شد:

لزوم گزارش‌دهی منظم دبیرخانه همایش توسعه و سرمایه‌گذاری کرمانشاه

سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابی‌مهوش: نماینده مردم اسلام‌آباد غرب، دالاهو، گهواره و حمیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتظار می‌رود دبیرخانه همایش توسعه و سرمایه‌گذاری که در اتاق بازرگانی کرمانشاه تشکیل می‌شود هر سه‌ماه یک‌بار گزارش پیشرفت کار خود را به استاندار، مجمع نمایندگان و بالأخص رسانه‌ها ارائه کند، تأکید کرد: چراکه باید بدانیم از 500 شرکت سرمایه‌گذار دعوت‌شده به این همایش، کدام‌یک توانسته در حوزه سرمایه‌گذاری موفق عمل کند؛ زیرا این همایش در راستای تسهیل امور برای سرمایه‌گذاری برگزار شد.

در سال‌های اخیر سرمایه و جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به‌عنوان یک جنبه اصلی و پویای رشد و توسعه شناخته شده و تمرکز بر آن به‌طور چشمگیری در سطح بین‌المللی رو به افزایش است؛ این سرمایه اقتصاد جهانی را دگرگون کرده و باعث حرکت اقتصاد به سمت جایگزینی (تحرک سرمایه به‌جای تحرک کالا) شده است. به همین خاطر سرمایه‌گذاری را می‌توان یکی از ارکان اساسی اقتصاد در جوامع دانست؛ امروزه یکی از عوامل مهم رشد اقتصادی استان‌ها و به‌ویژه استان‌هایی که به لحاظ اقتصادی در جایگاه نازل‌تری هستند، فراهم آوردن سرمایه به‌منظور تأمین مالی و پشتیبانی از پروژه‌های صنعتی و زیرساختی است که از این جهت اقتصاددانان، موتور رشد و توسعه اقتصادی را سرمایه می‌دانند. درحقیقت مهم‌ترین و مؤثرترین راه حل تحقق اهداف بلندمدت اقتصادی و دستیابی به سطوح بالای رشد و توسعه در یک استان، وجود اقتصادی توانمند با بازارهای سرمایه فعال و سالم است.

با توجه به محدودیت‌های دولت در بخش اعتباری، بهترین راه برای توسعه اقتصادی و اجرا و تکمیل پروژه‌های مهم و اثربخش، جذب سرمایه‌گذار است؛ بر این اساس همایشی 17 دی‌ماه سال جاری در راستای معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌پذیر استان کرمانشاه برگزار شد، بنابراین با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا با حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفتگویی را ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب، دالاهو، گهواره و حمیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همایش توسعه و سرمایه‌گذاری کرمانشاه طی سال‌های اخیر در سطح کشور کم‌سابقه بود، گفت: این همایش حاصل کار مشترک اتاق بازرگانی، استانداری و مجمع نمایندگان استان بود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌ها مقرر شده بود که همایش مذکور در سالگرد زلزله کرمانشاه برگزار شود، تصریح کرد: قرار بود همایش معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌پذیر استان کرمانشاه این پیام را در پی داشته باشد که به همت مردم و دولت، کرمانشاه بحران زلزله را پشت سر گذاشت و وارد مدار توسعه شد.

وی افزود: متأسفانه به دلایل اداری و طولانی شدن فرآیند هماهنگی‌ها با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، برگزاری همایش مدتی به تعویق افتاد که درنهایت 17 دی‌ماه شاهد برگزاری همایش بودیم.

فلاحت‌پیشه با تأکید بر بی‌سابقه بودن این همایش در سطح استان و کم‌سابقه بودن آن در سطح ملی، تشریح کرد: هدف‌های متعددی از برگزاری این همایش دنبال می‌شد.

     معرفی ظرفیت مرزهای کرمانشاه اولویت بود

وی افزود: نخستین هدف شناساندن شرایط رو به توسعه استان کرمانشاه به‌ویژه در مقوله مرز بود که این امر از طریق ارائه آمار موجود قابل اثبات است؛ به‌گونه‌ای که از زمان پاره شدن برجام توسط رئیس‌جمهور آمریکا و برقراری تحریم‌ها، شاهد گسترش روابط تجاری در حوزه صادرات غیر نفتی بین ایران و عراق هستیم که تا حدودی این امر در کاهش اثرات تحریم‌ها مؤثر واقع شده که این امر بیانگر ظرفیت بی‌بدیل مرزهای استان کرمانشاه است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طی مدت مذکور شاهد افزایش 50 درصدی صادرات به کشور عراق بوده‌ایم، ابراز کرد: به‌گونه‌ای که این رشد فزاینده از مبلغ 10 میلیارد دلار در سال نیز گذشت؛ حال آنکه در هرجای کشور شاهد رشد این‌چنینی نیستیم.

وی با اشاره به اینکه دومین هدف تقدیر از سرمایه‌گذارانی بود که ما را در بحران زلزله کمک کردند پس از آن‌ها دعوت شد تا با حضور در این همایش نسبت به شناسایی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در راستای توسعه استان قدم بردارند، عنوان کرد: هدف نهایی احیای یک‌سری طرح‌های ملی در استان بود که در سطح ملی در قالب قانون برنامه توسعه وجود دارند.

این مقام مسئول ادامه داد: طبق قانون بودجه سال 97، ما به دولت این اجازه را داده‌ایم که طرح‌های عمرانی را به بخش خصوصی واگذار کند؛ بنابراین در این همایش به دنبال احیای طرح‌های مذکور به انضمام طرح‌های نیمه‌تمام مصوبه سفر استانی ریاست جمهوری مختص استان بودیم.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب، دالاهو، گهواره و حمیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نخستین تفاهم‌نامه نیز بلافاصله در همین همایش منعقد شد، گفت: این طرح از طریق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به‌عنوان یک طرح ملی دنبال شد، بنابراین کار بزرگی است.

وی با اشاره به اینکه طرح مذکور در سفر کمیسیون امنیت ملی به مرز نیز مورد بازبینی و تأکید قرار گرفت، عنوان کرد: قرارداد با شرکتی خارجی بوده که برای سرمایه‌گذاری در یک شرکت بزرگ کشت و صنعت در مرزهای غربی استان کرمانشاه است و محدوده وسیعی از مرزها را نیز آباد می‌کند.

فلاحت‌پیشه خاطرنشان کرد: پس از برگزاری همایش و شناساندن ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه، خوشبختانه سرمایه‌گذاران پای کار آمدند و به‌واقع در پی برگزاری این همایش، حلقه وصل بین سرمایه‌گذاران و مدیران استانی نیز شکل گرفت. بنابراین انتظار می‌رود مدیران اجرایی در استان نیز این روند را تسریع کرده و به گفته رئیس مجلس که در همایش عنوان کردند، برگزاری همایش در جهت شناساندن خوب بود، منتهی باید در استان مدیران اجرایی سرمایه‌گذاران را اذیت نکنند که یک ضرورت انکارناپذیر است.

وی افزود: متأسفانه بنده به استاندار باید بگویم که هنوز در استان مدیرانی را داریم که در اعطای تسهیلات و خدمات به سرمایه‌گذار کارشکنی می‌کنند؛ بنابراین تداوم روند مذکور منجر به فرار سرمایه‌گذار استان خواهد شد و برای نمونه می‌توان به کارخانه شیرین‌بیان اشاره کرد که درنهایت مجبور شدیم از طریق تهدید طرح سؤال از وزیر، مدیران را مجبور به کار کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه انتظار می‌رود دبیرخانه همایش توسعه و سرمایه‌گذاری که در اتاق بازرگانی کرمانشاه تشکیل می‌شود هر سه‌ماه یک‌بار گزارش پیشرفت کار خود را به استاندار، مجمع نمایندگان و بالأخص رسانه‌ها ارائه کند، تأکید کرد: چراکه باید بدانیم از 500 شرکت سرمایه‌گذار دعوت‌شده به این همایش، کدام‌یک توانسته در حوزه سرمایه‌گذاری موفق عمل کند؛ زیرا این همایش در راستای تسهیل امور برای سرمایه‌گذاری برگزار شد.

شناسه خبر 4946