شناسه خبر:5023
1397/10/29 10:31:23
سپهرغرب در پی اختلاف نظر مسئولان مطرح کرد:

توپ ساخت کشتارگاه تویسرکان در هوا!

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: گوشت مهمترین فرآورده خام دامی است که سلامت آن بیش از هر چیز به امکانات و شرایط سالم بهداشتی کشتارگاه‌ها مرتبط بوده و به نکاتی نظیر رعایت کامل موازین بهداشتی و مکان‌یابی صحیح کشتارگاه که از اساس باید خارج از نقاط مسکونی باشد، گره خورده است.

کشتارگاه‌های دام از گذرگاه‌های حساس و منابع مهم تامین فرآورده پروتئینی تغذیه مردم هستند که مسائل بهداشتی، نظارت بر ذبح شرعی، رعایت استانداردهای لازم در فرآیندهای ورود دام تا خروج فرآورده دامی و مراقبت‌های بهداشتی ضروری گوشت تازه‌ذبح‌شده با آن‌ها مرتبط است.

بر اساس قانون ساماندهی کشتارگاه‌ها، ساماندهی وضعیت کشتارگاه‌های دام بر عهده شهرداری‌ها بوده که در سال‌های اخیر برون‌سپاری و به بخش خصوصی واگذار شده که البته به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی فعالیت کشتارگاه‌ها، استقبال چشم‌گیری از سوی بخش خصوصی در این حوزه دیده نمی‌شود.

این مطلع نسبتا طولانی برای پرداختن به پروژه احداث کشتارگاه در تویسرکان مطرح شد؛ کشتارگاهی که می‌خواهد جایگزین کشتارگاه سنتی این شهر شده و برای همیشه مشکلات تویسرکان را در این بخش پایان دهد.

«فرماندار تویسرکان چهارشنبه گذشته در جلسه ستاد تنظیم بازار گفته بود: همه ما از روند احداث کشتارگاه جدید خسته شدیم اگر مشکلی هست دامپزشکی باید به طور مستمر پیگیری کرده و به فرمانداری گزارش دهد.

حبیب مومیوند با اشاره به اینکه لازم است تا دامپزشکی شهرستان و استان، مسئله کشتارگاه را که خواسته مردم تویسرکان است، پیگیری کرده و روند این کار را تسریع بخشند، اضافه کرده بود: سرمایه‌گذار نقشه کشتارگاه جدید را از دو هزار و 400 متر مربع به 800 متر مربع کاهش داده و با تاکید بر ایجاد همه قسمت‌های مهم و ضروری کشتارگاه استاندارد، اعلام آمادگی کرده است.»

اعلام این خبر دستمایه‌ای شد تا خبرنگار سپهرغرب، موضوع را از نگاه فرماندار تویسرکان و مدیرکل اداره دامپزشکی استان بررسی کرده و به چالش‌ها و موانع پیش‌ِروی این پروژه بپردازد؛ آنچه در ادامه می‌آید بخش‌هایی از این گفتگو است:

     تعیین مساحت کشتارگاه بر عهده ما نیست!

فرماندار تویسرکان به خبرنگار سپهرغرب گفت: در بهار سال 97 بنا بر تصمیم شورای ساماندهی کشتارگاه‌های استان با ریاست معاون عمرانی استاندار و حضور مسئولان دامپزشکی و قضایی، مبنی بر بستن کشتارگاه قدیمی تویسرکان این موضوع کتبا ابلاغ و 6 ماه قبل از تعطیلی، متقاضی ساخت کشتارگاه در تویسرکان معرفی شد.

حبیب مومیوند با اشاره به اینکه تامین گوشت مورد نیاز مردم می‌بایست در اولویت باشد، ابراز کرد: تاکید می‌کنم دستگاه اجرایی متولی این کار، پیگیری‌های لازم را انجام دهد؛ چراکه متاسفانه دامپزشکی پای کار نبوده که تعیین کند وقتی کشتارگاه سنتی تعطیل می‌شود جایگزین آن چیست و مردم و قصاب‌ها از چه محلی استفاده کنند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار سپهرغرب مبنی بر علت تقلیل مساحت کشتارگاه، عنوان کرد: مساحت کشتارگاه را ما تقلیل ندادیم چون کارشناس این کار نیستیم، و دامپزشکی باید این کار را انجام دهد.

فرماندار تویسرکان خاطرنشان کرد: در این شهرستان کشتار زیاد نداریم و به هیچ‌وجه کشتارگاه بزرگ نیاز نیست، لذا باید کشتارگاهی ساخته شود که ضمن در برداشتن موارد فنی لازم از نظر سرمایه‌گذار بخش خصوصی نیز صرفه اقتصادی داشته باشد، دامپزشکی نیز این مسئله را در نظر بگیرد که سرمایه‌گذار می‌خواهد سرمایه‌اش برگردد.

مومیوند با تاکید بر اینکه توقع ما این است که دامپزشکی به عنوان متخصص و کارشناس ورود کرده و ادامه کار را پیگیری کند، افزود: دامپزشکی اصرار به حق، برای بستن کشتارگاه سنتی تویسرکان که در بافت مسکونی بود داشته و لازم است تا با اشراف به اهمیت این موضوع پیگیری کند تا مشکل گوشت در شهرستان حل شود؛ اما این مسئله را بر عهده بنده و همکاران من گذاشته‌اند که عملا کار اجرایی بر عهده نداریم.

وی در ادامه تاکید کرد: دستگاه تعیین کننده مساحت کشتارگاه، فرمانداری نبوده بلکه ساماندهی حمل گوشت بر عهده ما است، ما در مورد ابعاد کشتارگاه جدید صاحب‌نظر نیستیم و اظهار نظر نمی‌کنیم اما نیاز است که دامپزشکی استان با توجه به شرایط موجود همراهی بیشتری داشته باشد.

     تقلیل مساحت کشتارگاه نیازمند بررسی کارشناسانه است

مدیرکل دامپزشکی استان همدان نیز در گفتگو با سپهرغرب بیان کرد: سرمایه‌گذار ساخت کشتارگاه در تویسرکان درخواست خود را ابتدا طبق جلسات کارشناسی در فرمانداری این شهرستان، دو هزار و400 متر مربع عنوان کرده و تلاش ما این بود که در کوتاه‌ترین زمان پروانه تاسیس را صادر کنیم و مشکلی از جانب ما نبود.

محمودرضا رسولی ادامه داد: طی جلسه‌ای که در محل اداره کل دامپزشکی با حضور معاون فرمانداری تویسرکان برگزار شد، آن‌ها گفتند از ساخت کشتارگاه با مساحت مذکور پشیمان شده‌اند، در حالی که عملکرد ما دقیقا بر اساس این مساحت بود که دوستان درخواست کشتارگاه کوچک‌تری کرده و ما علیرغم اینکه کفی برای این موضوع وجود دارد با رعایت قوانین این کار، با این مساله نیز مواقفت کردیم.

وی با تاکید بر اینکه کارشناسان ما پس از آخرین جلسه مشغول بررسی و ارزیابی این موضوع هستند، گفت: این به معنای عدم موافقت ما نیست بلکه ابعاد پروژه باید به طور کامل دیده شده و طوری ساخته شود که 20 سال آینده را نیز پاسخگوی نیاز شهرستان باشد. پروژه ساده نیست که کارهای آن به سرعت انجام شود، علیرغم اینکه فرمانداری در تعیین ظرفیت نتوانست از ابتدا تصمیم درستی بگیرد اما ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا چیزی که مجددا مورد درخواست آن‌ها است اتفاق بیفتد.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در خاتمه یادآوری کرد: واقعیت مطلب این است که مشکل از جانب ما نیست بلکه هزینه‌های لازم برای ساخت کشتارگاه ناشی از افزایش نرخ ارز زیاد و سرمایه‌گذار مردد شده لذا توپ را به این طرف و آن طرف می‌اندازند.

به عنوان سخن پایانی بایستی اذعان کرد؛ 40 سال مردم از رنج کشتارگاه سنتی و تبعات آن رنج می‌کشیدند اکنون که این مساله مرتفع شده باید تعلل نکرده و به جهت نیاز مردم به گوشت به عنوان کالای اساسی روند پرداختن به ساخت کشتارگاه را سرعت بخشید تا قصاب‌ها و مردم متضرر نشوند و از همه مهمتر اینکه سرمایه‌گذار نیز فراری نشود!

ساخت کشتارگاه تویسرکان معادله چند مجهولی نیست که منتظر سازوکارهای عجیب و غریب باشیم! بلکه نگاهی به ابعاد مساله نشان می‌دهد برطرف کردن موانع این موضوع دشوار نیست.

فرماندار تویسرکان معتقد است اداره کل دامپزشکی پای کار نیست، دامپزشکی هم می‌گوید بررسی جوانب موضوع زمان‌بر است، با توجه به مباحثی که مطرح شد امیدواریم هر چه زودتر این موضوع فیصله یافته و مردم طعم شیرین تحقق وعده مسئولان را بچشند.

شناسه خبر 5023