شناسه خبر:5040
1397/10/29 11:09:43
مدیرعامل شرکت آبفار لرستان خبر داد:

تأمین آب 96 روستای الیگودرز از قم‌رود

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل شرکت آبفار لرستان گفت: مجوزهای برداشت آب از قم‌رود برای رفع مشکلات آبی 96 روستای الیگودرز اخذ شده و عملیات اجرایی آن به‌زودی آغاز می‌شود.

علیرضا کاکاوند ظهر پنجشنبه هفته گذشته در نشست خبری با جمعی از اصحاب رسانه لرستان بیان کرد: هم‌اکنون یکی از محدود استان‌هایی هستیم که بدون مشکل آن‌چنانی تابستان امسال را گذراندیم و در خیلی طرح‌ها با دست‌ خالی در حال کار کردن هستیم.

وی ادامه داد: در لرستان (به‌جزء چند روستا) کمبود آب نداریم، اما در مصرف و توزیع مشکل داریم.

مدیرعامل شرکت آبفار روستایی عنوان کرد: در هفت سال گذشته 570 حلقه چاه در لرستان حفر شده تا مشکلات تأمین آب روستاها برطرف شود.

کاکاوند در ادامه با اشاره به اینکه منابع تأمین آب روستاها صددرصد از منابع آب زیرزمینی است، افزود: اکنون تلاش زیادی برای تأمین پایدار آب روستاها انجام‌ شده، به‌عنوان نمونه مجوز تأمین آب 96 روستای الیگودرز از تونل قم‌رود گرفته‌ شده تا 2.3 میلیون مترمکعب آب‌رسانی انجام شود که این طرح نیز کلنگ‌زنی خواهد شد و برای تکمیل آن به 60 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی گفت: 41 روستای بخش چاپلق ازنا از سد کمال صالح تأمین آب شده و 38 روستای زاغه نیز از سد ایوشان تأمین آب خواهند شد که فاز اول آن تا چند ماه آینده افتتاح می‌شود.

این مسئول اظهار کرد: اکنون بیش از 70 درصد قبوض به‌صورت سامانه‌ای پرداخت می‌شوند و این موضوع در راستای تکریم ارباب‌رجوع است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان در ادامه بیان کرد: سامانه 1523 راه‌اندازی شده و مشترکان هرگونه مشکلی داشته باشند، توسط این سامانه پیگیری خواهد شد.

وی عنوان کرد: اکنون 125 هزار مشترک روستایی در استان داریم و حدود 17 هزار مشترک نیز تحویل شهر داده شده است.

مدیرعامل آبفار لرستان عنوان کرد: یکی از برنامه‌های اصلی افزایش مشترکان است؛ اکنون یک‌هزار و 442 روستا کنتورگذاری شده، اما درمجموع دو هزار و 886 روستا زیر پوشش شرکت آبفار هستند.

کاکاوند اظهار کرد: حدود نیمی از روستاها زیر پوشش این شرکت نیستند که باید قانون‌مند شوند؛ کما اینکه مقاومت‌هایی از سوی مردم وجود دارد و این امر باید با فرهنگ‌سازی برطرف شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شرکت 11 میلیارد تومان از مشترکان طلب دارد، افزود: هزینه دریافت وصولاتمان بیش از سه برابر درآمدهایمان است که 7.5 میلیارد تومان مربوط به قبوض بالای مبلغ 200 هزار تومان بوده که بخشی از آن متعلق به ادارات است.

این مسئول عنوان کرد: اکنون وضعیت مهاجرت از شهرها به سمت روستاها بهبود یافته و شاهد مهاجرت معکوس هستیم.

مدیرعامل شرکت آبفار لرستان گفت: قبل از انقلاب حدود 184 روستا در لرستان آب‌رسانی شده‌ بود، اما اکنون وضعیت به‌شدت تغییر پیدا کرده است؛ به نحوی که در گذشته شاخص بهره‌مندی روستاییان از آب شرب حدود سه درصد بود، اما اکنون این عدد به 81 درصد رسیده و از طرفی جمعیت بهره‌مند آب شرب لرستان 97 درصد است.

کاکاوند در ادامه با اشاره به اینکه مطلوبیت میکروبی آب در روستاهای استان به 96 درصد رسیده است، افزود: همچنین مطلوبیت کلرزنی به 95.5 درصد رسیده است.

وی گفت: تعداد مشترکین قبل از انقلاب چهار هزار مشترک بوده که اکنون به 125 هزار نفر رسیده، همچنین میزان تولید آب روستایی لرستان 36 میلیون مترمکعب است و میزان مصرف 25 میلیون مترمکعب بوده؛ درنتیجه 29 درصد هدررفت آب داریم.

این مقام مسئول بیان کرد: هرساله حدود پنج هزار انشعاب غیر مجاز شناسایی‌ شده و نیمی از آن‌ها تبدیل به مجاز می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان در ادامه اشاره‌ای نیز به وضعیت فرسودگی شبکه آب روستایی داشت و افزود: حدود 40 درصد از شبکه و خطوط این شرکت فرسوده هستند که شامل سه هزار و 200 کیلومتر خطوط بوده و باید تعویض شوند و تقریباً به 400 میلیارد تومان برای اصلاح و به‌روز کردن آن‌ها نیاز است.

شناسه خبر 5040