شناسه خبر:5094
1397/10/30 12:04:56

سپهرغرب، گروه دین و اندیشه: مدیر مسئول مؤسسه موعود عصر(عج) با بیان چهار استراتژی مهدوی برای عبور از وضعیت قرمز کنونی به تکلیف نظام اسلامی در چنین شرایطی اشاره کرد.

یکصد و بیست و هشتمین نشست از سلسله نشست‌های ماهانه فرهنگ مهدوی با موضوع «مهدویت و راهبرد امنیتی مستضعفان» با سخنرانی اسماعیل شفیعی سروستانی پژوهشگر مهدوی برگزار شد.

     مهدویت و راهبرد امنیتی مستضعفان

شفیعی سروستانی در این نشست با اشاره به رویکردها و ساحات گفتمان مهدوی گفت: در این حوزه رویکردهایی نظیر رویکرد احساسی، ذوقی و شاعرانه (پاسداشت مناسبت‌ها)؛ رویکرد تاریخی و کلامی؛ رویکرد سیاسی، اجتماعی در میان مناسبات و معاملات؛ رویکرد تربیتی و اخلاقی؛ رویکرد امنیتی؛ رویکرد استراژیک و مدیریتی در تنظیم مناسبات کلان وجود دارد که تا به امروز مسلمانان و به خصوص شیعیان از دو رویکرد اول فراتر نرفتند و تفکر خود را در زمینه مهدویت به ژرفا نبردند.

وی افزود: منابعی در کتب تاریخی و روایی شیعه وجود دارد که می‌تواند تکیه‌گاهی برای ارائه نظریات استراتژی کلان در جامعه باشد. در این راستا تکلیف هر کس به اندازه وسع او است تا زمانی که مؤمنان در عسر و حرج و در سایه طواغیت زندگی می‌کنند، دست آن‌ها برای فعالیت بسته است، اما زمانی که زیر سایه حکومت اسلامی قرار می‌گیرند، می‌بایست در تمام دایره اختیاراتشان به تکالیف عمل کنند. 

نویسنده حوزه غرب‌شناسی و مطالعات فرهنگی با اشاره به کتاب «آئین رزم» اثر سون وو و خطوط استراتژیک او بیان کرد: عقلانی نیست هیچ حکومتی با تصور اینکه هرگز دشمنی ندارد و دشمنان به سراغ آن‌ها نمی‌آیند، اوقات سپری کند. بلکه باید همیشه آماده مقابله و دفاع است. زیرا انواع تهدیدها و بازدارنده‌ها شامل تهدیدات درونی (موانع کمال فردی و به خطر اندازنده امنیت فرد- مثلث شیطان، دنیا و نفس اماره) و تهدید‌کننده‌های اجتماعی نظیر بازدارنده‌های فکری و فرهنگی، بهداشتی، فضای مجازی، سیاسی، اجتماعی، طب و تغذیه، اقتصادی وجود دارد.

وی ادامه داد: هر چه زمان پیشرفت می‌کند، بازدارنده‌های داخلی و بیرونی پیشرفته‌تر می‌شوند و حالت بسیط گذشته‌ خود را از دست می‌دهند. در سخن حاکمی چینی آمده است که میان امنیت، نان و اعتماد از همه مهم‌تر اعتماد مردم به حاکمیت است؛ چرا که اگر مردم امنیت و نان نداشته باشند ولی به حاکمان اعتماد داشته باشد، همراه با او می‌مانند و بدین ترتیب پایه‌های حکومت پا بر جا می‌ماند.

ایران اردوگاه اهل بیت (ع) تا دوران ظهور است

شفیعی سروستانی با بیان اینکه موقعیت ایران در میانه جهان منحصر به فرد است، خاطرنشان کرد: ایران، شیعه‌خانه امام زمان (عج) است و امانت ایشان (به استناد روایات نقل شده در کتب تاریخی و شیعی)، ایرانیان از آنجا که شیعیان، مورد توجه خداوند متعال و پیروان علی بن ابی‌طالب(ع) هستند، امان زمین و ساکنان زمین به حساب می‌آیند. ایران واقع شده در مهم‌ترین موقعیت ژئواستراتژیک و ژئو اکونومیک (جغرافیای سیاسی، امنیتی و اقتصادی) در غرب آسیا است.

وی افزود: ایرانیان حافظ و تداوم‌بخش رویکرد اعتقادی و فرهنگی اسلام حقیقی و به عبارتی اردوگاه اهل بیت (ع) تا دوران ظهور هستند؛ چرا که در باقی مناطق مسلمان‌نشین، التقاط و امتزاج با کفر و شرک در تفکر و فرهنگ پدید آمده است،‌ نقش ایران در واقعه شریف ظهور و به عبارتی نقش آنان در آینده تاریخ پررنگ‌تر از باقی سرزمین‌هاست.

مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی، هنری موعود عصر(عج) اظهار داشت: بیش از چهار هزار سال است که دو ارابه «بنی‌اسرائیل» و «بنی‌اسماعیل» به سوی فردا حرکت می‌کنند. رقابت حاصل از این «وضعیت قرمز دائمی» است که دشمن بزرگ انسان (شیطان) در پی اغوای تمامی بندگان خداوند و به نحو خاص، شیعیان است و بر عهد خود برای گمراهی آنان هرگز توقف نمی‌کند و یهودیان (بنی ‌اسرائیل) وسایل او در این گمراهی هستند.

وی پایان این وضعیت را هم‌زمان با ظهور حضرت حجت (عج) دانست و گفت: زمانی که در قرآن کریم با عنوان «وقت معلوم» شیطان و پایان زندگی او مشخص شده است و به استناد این روایات، وقت شیطان در فصل ظهور تمام می‌شود. با استناد روایات، نبایستی دشمنی ابلیس و اعوان و انصار او را دست کم گرفت، بلکه به فرمایش امیرمؤمنان علی (ع) «فریفته امنیت مشو زیرا در جایی که امنیت داری، غافلگیر می‌شوی» و فرمودند: «آن کس که بترسد، ایمن است».

شفیعی سروستانی ادامه داد:در وضعیت قرمز دائمی به سر بردن، تنها بازگشت به پدر حقیقی انسان‌ها، یعنی حضرت صاحب‌الزمان(عج) می‌تواند نجات‌بخش باشد. از جمله تهدیدهایی که از سوی دشمنان، مسلمانان را در آخرالزمان تهدید می‌کند، عبارت است از: حملات نظامی، بیوتروریسم، دستکاری ژنتیکی، طب و تعذیه، جنگ اقلیمی (هارپ و...)، جنگ نرم، جنگ اقتصادی، فرقه‌سازی، مستهجن‌پردازی و هرزه‌نگاری، جنگ جهانی جمعیت، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، تهدید نظام آموزشی.

     ترسیم راهبرد امنیتی، مهم‌ترین وظیفه نظام اسلامی

این پژووهشگر مهدوی درباره هدف کینه‌ورزان کهن از کین‌ورزی علیه اسلام و شیعیان گفت: انعدام جامعه مستضعفان و مؤمن‌ترین انسان‌ها، انهدام باقی‌مانده‌های عناصر فرهنگی و تمدنی سنتی و دینی، استحاله همگان در حوزه فرهنگی و تمدنی غرب و تشکیل جهان تک حکومتی و ایجاد نظم نوین جهانی از اهدافی است که آن‌ها دنبال می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه «ترسیم راهبرد امنیتی» مهم‌ترین وظیفه دولت‌هاست، افزود: ضرورت رسیدن به امنیت پایدار، ضرورت رسیدن به رشد و توسعه هماهنگ، حفظ مقبولیت و مشروعیت نظام، کنترل همه رخدادها و تحولات تهدیدکننده‌هایی که استقلال کشور و سلامت عمومی ساکنان این کشور را در خطر قرار می‌دهد، هدف ترسیم راهبرد امنیتی است.

شفیعی سروستانی درباره وظایف و تکلیف نظام اسلامی در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: در افکندن راهبرد امنیتی جامع برای این سرزمین و ساکنان این سرزمین؛ ایجاد امنیت پایدار و راهبرد امنیتی فراگیر و تعمیم یافته؛ دفع تهدیدات از شیعه‌خانه امام زمان (عج) و مصونیت بخشی به ساکنانش و تربیت انسان‌های منتظر و مؤمنان حقیقی برای آماده‌سازی و زمینه‌سازی شرائط ظهور امام زمان( عج) از جمله موارد پیشنهادی برای نظام اسلامی در شرایط کنونی است.

وی هدف از اتخاذ راهبرد امنیتی را استقرار جامعه مستضعفان شیعه بر جاده انتظار تا تجربه روز موعود و بازدارندگی و مصونیت بخشی به آن‌ها از جمیع تهدیدها دانست و ادامه داد: جامعه اسلامی شیعی در شرایط آخرالزمانی ضرورتاً باید به سمت استراتژی امنیتی ویژه‌ای برود که جلوی هرز نیروها و انعدام شیعیان و انهدام باقی‌مانده عناصر فرهنگی را بتواند بگیرد.

مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی، هنری موعود عصر(عج) بیان داشت: به گونه‌ای که مظهر کاملی از وجه امنیتی مهدویت را در زندگی امامان عسکری (ع) در اردوگاه نظامی، خواستگاری و ازدواج امام حسن عسکری (ع) در شرایط امنیتی، تولد و دوران کودکی امام در شرایط امنیتی، دوران غیبت صغرا و عصر نایبان در این شرایط تا جایی که نایب اول امام زمان (عج) خود را به شکل روغن‌فروش در می‌آورد و بین امام و شیعیان ارتباط برقرار می‌ساخت،‌ دوران غیبت کبرا و برقراری سازمان وکالت (که در آن شیعیان خالص به صورت حلقه وار با نمایندگان امام به صورت کاملاً نهانی در ارتباط هستند) مشاهده می‌کنیم.

وی مهدویت را واجد استعداد لازم برای ترسیم راهبرد امنیتی توصیف کرد و افزود: امکانات نهفته‌‌ای در اخبار و روایات مهدوی وجود دارد که با آن‌ها می‌توان به طور کامل خطرات جدی علیه مؤمنان و راهکار برون‌رفت از وضعیت قرمز دائمی را شناسایی و پیاده کرد. شناسایی میزان فاصله با حقیقت قدسی و معارف حقیقی، شناسایی شرایط تاریخی در حال گذر، شناسایی معروف و منکر حقیقی، شناسایی استراتژی لازم در حوزه‌های فرهنگی و تمدنی برای حراست از خود و دیگران، شناسایی موقیت شیعیان و راه‌های نجات در دوران پر فتنه و طوفانی غیبت را از این دست امکانات مهدویت است.

     4 خط استراتژیک برای گذر از وضعیت قرمز دائمی

شفیعی سروستانی «عمومیت فسق و فجور»، «غلبه یاس و انفعال عمومی»، «فراوانی بیماری و مرگ ناگهانی»، «ناامنی و خوف»، «مجادلات و مناقشات حزبی»، «حرام‌خواری عمومیت یافته»، «عوض شدن جای معروف و منکر» و «فراوانی قحطی و مصائب طبیعی» را از علائم قبل از ظهور امام زمان (عج) بیان کرد و گفت: در این زمان می‌بایست مؤمنان و حاکمان آنان چهار خط استراتژیک را پیاده کنند.

وی ادامه داد: چهار خط استراتژی شامل «محافظت و مراقبت از شیعیان آل‌محمد (ص)»،‌ «ضرورت شناسایی همه مجاری و منافذی که خصم برای ضربه‌زدن به شیعیان از آن راه‌ها وارد می‌شود و ضرورت بازدارندگی درباره آنان»، «حفظ مؤمنان از فتنه‌ها و حوادث سال‌های سخت قبل از ظهور و آماده‌سازی آنان برای استقبال از امام زمان (عج)» و «در زمین دشمن بازی نکردن» است.دشمن در تمام حوزه‌های فرهنگی و تمدنی عصر حاضر ما نه تنها مستقر است، بلکه حوزه‌های فرهنگی و تمدنی خودش را با ساختار سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، تعلیمی و اجتماعی برای تداوم نظام سلطه طراحی کرده است. این ساختار برای تداوم نظام ظالمانه اشرار یهود در زمین ساخته شده‌اند. بنابراین باید درباره آن شناختی حاصل بشود تا به مدد این شناخت هیچ کس در زمین دشمن بازی نکند.

شناسه خبر 5094