1397/11/2 10:01:25

سپهرغرب، گروه خبر: پوستر و فراخوان نخستین کنگره مشاهیر کرد روز گذشته با حضور استاندار، فرماندار سنندج، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس دانشگاه کردستان و جمعی از اعضا و مسؤولان این کنگره در دفتر استاندار کردستان سنندج رونمایی شد.

جلال قلعه شاخانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در این مراسم اظهار کرد: این کنگره به منظور معرفی و شناخت بزرگان و مفاخر عرصه فرهنگ و هنر برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه کردستان نام‌آوران زیادی در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری دارد، افزود: مفاخر و مشاهیر کُرد همواره در سطح ملی و بین‌المللی افتخارآفرین بوده‌اند، بر همین اساس با همکاری استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه کردستان مقدمات برگزاری کنگره‎ای در خور شأن این افراد، برنامه‎ریزی و جلسات متعددی در همین راستا برگزار شده‎است.

دبیر کنگره مشاهیر کُرد با تأکید بر هر چه بهتر برگزار شدن این کنگره، عنوان کرد: مسؤولیت کمیته علمی کنگره به دانشگاه کردستان و مسؤولیت کمیته اجرایی نیز برعهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است که در همین راستا کارگروه‌هایی در حوزه‌های مختلف فعال شده‌اند.

مسؤول دبیرخانه کمیته علمی کنگره مشاهیر کرد نیز با اشاره به فعالیت این کمیته، عنوان کرد: کمیته علمی کنگره متشکل از رئیس دانشگاه کردستان، رئیس بنیاد نخبگان استان، رئیس پژوهشکده کردستان شناسی و 9 نفر از اعضای هیئت‎علمی دانشگاه کردستان، دانشگاه آزاد و پیام نور سنندج و دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور است.

سید نوید نقشبندی از فعالیت 6 کارگروه در حوزه‌های مختلف برای شناسایی و انتخاب مشاهیر و مفاخر کرد خبر داد و تصریح کرد: این کارگروه‌ها در حوزه‌های هنر، زبان و ادبیات کردی، علوم انسانی، کشاورزی، پزشکی، علوم پایه و مهندسی در جهت معرفی مفاخر هرکدام از حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.

وی همچنین گفت: 20 نفر اعضای هیئت‎علمی شامل هشت نفر از اعضای دانشگاه کردستان و هشت نفر از اعضای هیئت‎علمی دانشگاه‌های آمریکا، اربیل، اقلیم کردستان عراق و ترکیه و چند نفر نیز از بزرگان و نخبگان استان در انتخاب و معرفی مفاخر استان نقش دارند.

نقشبندی عنوان کرد: در کمیته مرکزی برابر امتیازات و شاخص‌های تعریف‎شده، اسامی نهایی اعلام می‌شود.

مسؤول دبیرخانه کمیته علمی کنگره مشاهیر کرد، اضافه کرد: حداقل 20 نفر از مفاخر و مشاهیر کرد در سراسر دنیا در این کنگره معرفی می‌شوند و 16 پنل تخصصی نیز طی دو روز در برگزاری کنگره مشاهیر کرد به ارائه مقالات خواهند پرداخت.

وی در ادامه بیان کرد که ما تلاش می‌کنیم از کُردشناسان مشهور جهان که خود کُرد زبان نیستند نیز تجلیل به عمل آوریم.

دبیر اجرایی کنگره مشاهیر کُرد نیز در ادامه این جلسه از راه‎اندازی و استقرار دبیرخانه کنگره در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج خبر داد و اظهار کرد: عدنان بزرنجی، مدیر مسؤول مؤسسه راژه به‎عنوان مسؤول این دبیرخانه انتخاب و مشغول فعالیت است.

عبید رستمی به فعال شدن 6 کمیته اجرایی کنگره اشاره و اذعان کرد: کمیته‌های تبلیغات و اطلاع‎رسانی، پشتیبانی، تشریفات بین‌المللی، برنامه‌ها، مراسم‌ها و انتظامات فعالیت خود را آغاز کرده‎اند.

وی همچنین گفت: با برنامه‎ریزی‌های انجام‎شده تلاش می‌شود کنگره مشاهیر کرد فقط در شهر سنندج خلاصه نشود و برنامه‌های پیش‎بینی شده در چندین سالن در نواحی منفصل شهری سنندج و سایر شهرستان‌ها استان اجرا شود.

رستمی از برگزاری نمایشگاه مفاخر و مشاهیر کرد نیز خبر داد و خاطرنشان کرد: این نمایشگاه در جهت معرفی، بازمعرفی مفاخر، مشاهیر کرد و توانمندی‌های حوزه فرهنگ و هنر استان در طول برگزاری کنگره مشاهیر کرد برپا می‌شود.

دبیر اجرایی کنگره مشاهیر کرد عنوان کرد: برای جامعه مخاطب عام نیز ویژه‎برنامه‌هایی در حوزه فرهنگ و هنر همراه با برگزاری کنسرت‌هایی از مفاخر این حوزه پیش‎بینی شده‎است که در طول برگزاری کنگره در سطح شهر سنندج اجرا می‌شود.

در پایان این جلسه از پوستر، فراخوان و وب‎سایت کنگره مشاهیر کرد رونمایی شد.

لازم به ذکر است؛ وب‎سایت کنگره مشاهیر کرد به سه زبان فارسی، کردی و انگلیسی به آدرس http://kurdish-elites-congress.ir از روز چهارشنبه سوم بهمن‎ماه سال جاری قابل دسترسی است.