شناسه خبر:5214
1397/11/3 09:31:14

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل هلال‌احمر استان کردستان گفت: در ایام دهه مبارک فجر انبار امدادی شهرستان بیجار، امدادسرای شهرستان دیواندره و ساختمان امداد و نجات شهر سنندج افتتاح خواهند شد.

محمدباقر محمدی به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران به تشریح اهم اقدامات جمعیت هلال‌احمر طی 40 سال اخیر پرداخت.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کردستان طی سخنانی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات بسیار زیادی در جمعیت هلال‌احمر ایران صورت گرفته است که با قبل از پیروزی انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی افزود: جمعیت هلال‌احمر کشور قبل از پیروزی انقلاب طی کارهای اجرایی و امدادرسانی در حوادث و سوانح عملکردی آنچنانی نداشت و بیشتر کارهای تشریفاتی و تبلیغاتی را انجام می‌داد.

محمدی عنوان کرد: اما پس از پیروزی انقلاب به دلیل حادثه‌خیزی کشورمان، هلال‌احمر کارهای بسیار زیادی را در کشور انجام داد که ازجمله آن امدادرسانی طی جنگ هشت‌ساله تحمیلی بود و در همین راستا نیز شهدای زیادی را هلال‌احمر تقدیم انقلاب کرد.

وی ادامه داد: پس از اتمام هشت سال جنگ با توجه به قوانین و مقررات فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ، هلال‌احمر وظیفه خطیری را در بحث اسرا و مفقودین برعهده داشت و تنها سازمان رابطی بود که در زمان جنگ و بعد از آن نامه‌ها و مکتوبات اسرا را به دست خانواده‌هایشان می‌رساند.

مدیرعامل هلال‌احمر استان کردستان افزود: همچنین هلال‌احمر در بحث تبادل اسرا و کمک به اسرای مجروح و جانباز و حتی تبادل شهدا هم نقش بی‌بدیلی را برعهده داشت.

وی بیان کرد: پس از آن زلزله بم را در دی‌ماه سال 82 داشتیم که طی آن زمان به دلیل مشکلاتی که در سیستم امدادرسانی تحت عنوان ستاد حوادث غیر مترقبه کشور وجود داشت و در جهت رفع این نواقص سازمان مدیریت بحران تشکیل شد، 14 دستگاه ازجمله هلال‌احمر در زیرمجموعه آن قرار گرفتند و مسئولیت امداد و نجات و آموزش همگانی به هلال‌احمر واگذار شد.

     آموزش 15 هزار خانوار کردستانی در طرح خادم

محمدی در ادامه سخنان خود با عنوان اینکه شعار ما «هر خانواده، یک امدادگر» است، تصریح کرد: برنامه‌های آموزشی زیادی را هلال‌احمر در سطح کشور دارد که طرح خادم (خانواده آماده در مخاطرات) یکی از آن‌هاست و تاکنون در استان کردستان بالغ‌بر 15 هزار و 500 خانوار در این زمینه آموزش دیده‌اند.

وی به فعالیت 10 شعبه و 9 انبار امدادی در شهرستان‌های استان نیز اشاره و اضافه کرد: باید به‌ازای دو درصد جمعیت هر منطقه، اجناس دپوشده را در انبار داشته باشیم که شامل 16 قلم کالای مورد نیاز است؛ استان کردستان از این نظر وضعیت خوبی را دارد، هرچند کالاها و امکانات و تجهیزات هلال‌احمر شناور هستند و استان‌ها در اختیار یکدیگر قرار می‌دهند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کردستان همچنین به وجود 11 پایگاه ثابت امداد و نجات و شش پایگاه موقت در کردستان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به وجود هشت هزار و 80 کیلومتر راه‌ در استان، این تعداد پایگاه کافی نیست و در حال تلاش هستیم که حداقل شش پایگاه ثابت امداد و نجات دیگر نیز به جاده‌های استان اضافه شود.

وی با اشاره به فعالیت جمعیت هلال‌احمر استان در بحث امداد هوایی، گفت: یک فروند بالگرد نیز در استان کردستان وجود دارد که اکنون در آشیانه مستقر است و در مواقع نیاز امدادرسانی می‌کند.

محمدی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب انبار و شعب هلال‌احمر در شهرستان‌های استان وجود نداشت، عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب انبارهای امدادی و شعب شهرستانی متعددی در استان ایجاد شده و از حیث تجهیزات، ناوگان و نیروی انسانی نیز قابل قیاس با قبل از انقلاب نیستیم.

     پروژه‌های در دست اقدام هلال‌احمر کردستان

وی همچنین به کارهای عمرانی در دست اقدام جمعیت هلال‌احمر استان در آینده نزدیک اشاره و ذکر کرد: ساخت شعبه هلال‌احمر و انبار امدادی در شهرستان دهگلان، کلنگ‌زنی پایگاه امدادی باقرآباد در مسیر سنندج به دیواندره و پایگاه وینسار قروه، ازجمله اقدامات پیش روی ماست.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کردستان اعلام کرد: در دهه مبارک فجر نیز انبار امدادی شهرستان بیجار، امدادسرای شهرستان دیواندره و ساختمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر شهر سنندج را افتتاح خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: همچنین طی ایام دهه مبارک فجر در هر شهرستان استان یک کاروان سلامت (شامل یک پزشک و پرستار) تشکیل شده و به مناطق محروم و روستاها اعزام خواهند شد.

     ضرورت خوداتکایی دستگاه‌ها در مواقع بحرانی

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدی در بخشی دیگر از سخنان خود به ضرورت خوداتکایی دستگاه‌ها در مواقع بحرانی تأکید کرد و گفت: یکی از مشکلات ما این است که در مواقع بحران دستگاه‌ها خوداتکا نیستند؛ درصورتی‌ که لازم است در این مواقع با تمام توان اجرایی خود بیایند و به همدیگر وابسته نباشند.

لازم به ذکر است؛ جمعیت هلال‌احمر سال 1328 در استان کردستان تشکیل شده است و هم‌اکنون بالغ‌بر یک‌هزار و 600 عضو داوطلب و 600 امدادگر فعال در قالب 120 تیم امدادی سازماندهی‌شده دارد که مشغول به خدمات‌رسانی هستند.

 

شناسه خبر 5214