شناسه خبر:5307
1397/11/6 10:04:42

سپهرغرب، گروه خبر: روزانه 20 اتوبوس مسافربری از مرز باشماق مریوان تردد می‌کنند که استاندار کردستان معتقد بود یکی از منشأهای اصلی قاچاق سوخت در استان هستند.

قاچاق پدیده شوم و مخربی بوده که صدمات فراوانی بر پیکر اقتصاد ملی کشور وارد کرده است.

کشورهای سلطه‌‏گر در ادامه‏ توطئه‌های به‌کار گرفته بر ضد نظام جمهوری اسلامی، اکنون از مسیر جبهه‏ اقتصادی وارد شده‏ و نقاط ضعف موجود در اقتصاد کشور ازنظر وابستگی به درآمدهای نفتی، اتکا مصرف به واردات و غیره را به‌صورت جدی مورد هدف قرار داده‌اند.

گفتمان «اقتصاد مقاومتی» یک سیاست اصولی برای مقابله با این توطئه دشمنان بود که مقام معظم رهبری آن را مطرح و نقشه راه مسئولان و مردم کردند.

مبارزه با قاچاق یکی از شیوه‏‌ها و ابزارهای اصلاح نقاط ضعف اقتصاد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است، مبارزه با پدیده اقتصاد زیرزمینی یا قاچاق کالا و ارز موضوعی بوده که در سال‌های اخیر بیشتر در اقتصاد کشورمان مطرح شده است.

طی سال‌های اخیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز با گسترش ورود این کالاها به بازار کشورمان، وارد مراحل پیچیده‌تری شده و بیشتر متولیان امر مقابله با این پدیده را در گرو هماهنگی و تعامل بیشتر دستگاه‌های دخیل در مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌دانند.

از آنجایی که قاچاق کالا محصول عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی، محیطی، سیاسی و غیره است، مقابله با آن نیاز به برنامه‌ریزی همه‌جانبه دارد؛ یکی از مهم‌ترین نیازها در این حوزه شناخت عوامل تأثیرگذار بر گرایش و گسترش قاچاق کالا و تأثیر آن بر اقتصاد مناطق مختلف به‌ویژه شهرستان‌های مرزی در کردستان است.

نهمین جلسه کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان کردستان مانند گذشته با ارائه آمارهای کاهش و رشد میزان کشفیات و برخی گلایه‌های مسئولان ارشد استان برگزار شد.

     تردد 20 اتوبوس مسافربری از مرز باشماق توجیهی ندارد

استاندار کردستان در این نشست خواستار برخورد قاطع با شرکت‌های حمل‌ونقلی شد که در لفافه خروج و ورود مسافر اقدام به سوخت قاچاق می‌کنند و اظهار کرد: یکی از منشأهای اصلی قاچاق سوخت در استان شرکت‌های حمل‌ونقل هستند که رانندگان آن‌ها به بهانه حمل‌ونقل مسافر، اقدام به قاچاق سوخت می‌کنند.

بهمن مرادنیا خاطرنشان کرد: به بهانه حمل مسافر به‌طور میانگین روزانه 20 اتوبوس از مرز خارج می‌شود که این موضوع هیچ توجیهی ندارد؛ ترددها باید به‌صورت جدی ساماندهی و محدود شوند.

وی با انتقاد از رفتار عده‌ای سودجو که در شرایط اقتصادی امروز کشور به منافع عمومی ضربه می‌زنند، عنوان کرد: وقتی به منافع عمومی مردم دست‌درازی می‌شود، همه مجموعه‌ها باید مجدانه با افراد سودجو و متخلف برخورد کنند.

مرادنیا نظارت هرچه بیشتر بر جایگاه‌های سوخت را ضروری دانست و گفت: افزایش سطح نظارت‌ها بر جایگاه‌های سوخت، مانع سواستفاده رانندگان و پر کردن باک‌های خودرو بیشتر از حد مجاز خواهد شد.

به گفته وی، یکی از مشکلات دیگر در این حوزه قاچاق دام است؛ چراکه متأسفانه امروز تا صحبت از قاچاق دام در کشور می‌شود، همه نگاه‌ها و توجهات به سمت کردستان جلب می‌شود.

مرادنیا با بیان اینکه همه قاچاقچیان دام از استان نبوده و بعضاً از دیگر نقاط کشور به کردستان می‌آیند، گفت: اداره کل دامپزشکی استان کردستان در راستای جلوگیری از قاچاق دام در شهرستان‌های بانه و مریوان مستقر شود.

     قاچاق سوخت در کردستان 391 درصد افزایش داشته است

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان هم در این نشست با اشاره به آمار میزان کشفیات قاچاق کالا طی 9 ماهه امسال در سطح استان، می‌گوید: یک میلیون و 546 هزار لیتر سوخت قاچاق در 9 ماهه امسال کشف و ضبط شده که در مقایسه با مدت‌زمان مشابه سال گذشته، 391 درصد افزایش داشته است.

علی خداویسی در ادامه خاطرنشان کرد: امسال جلسات متعددی در راستای کاهش قاچاق دام در سطح استان برگزار شده، اما متأسفانه این روند همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: افزایش قیمت گوشت در استان روی مسئله قاچاق دام تأثیر مستقیمی داشته است، وجود خلأهای قانونی در این بخش از مهم‌ترین دلایل بروز این مشکلات بوده و اگر خلأهای قانونی در این بخش رفع شود، قطعاً بخش زیادی از قاچاق دام حذف شده و این رویه سیر نزولی به خود خواهد گرفت.

این مقام مسئول اذعان کرد: دبیرخانه مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در همین راستا طرحی را تهیه و به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارسال کرده که متأسفانه ستاد مرکزی آن را مغایر با قوانین دانسته و نپذیرفته است.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان همچنین از کشف یک‌میلیون و 82 هزار و 318 قلم لوازم آرایشی و بهداشتی و سه میلیون و 958 هزار و 797 قلم دارو قاچاق در استان طی 9 ماهه امسال خبر داد و گفت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در زمینه کشف لوازم 78 درصد کاهش و در بحث دارو 10 درصد رشد داشته‌ است.

خداویسی از رشد یک‌درصدی کشف سیگار قاچاق خبر داد و گفت: سه هزار و 761 فقره پرونده‌ قاچاق در 9 ماهه امسال تشکیل شده که با کاهش 13 درصدی مواجه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سه هزار و 89 نفر متهم با رشدی 29 درصدی (در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته) در استان دستگیر و 54 باند قاچاق متلاشی شده‌اند که رشد 17 درصدی داشته است.

خداویسی از اختلاف آماری در آمارهای دستگاه متولی حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز گلایه کرد و گفت: دستگاه‌ها از ارائه این‌گونه آمارها خودداری کنند.

     و اما...

تجربه نشان داده است که دشمنان ایران اسلامی حساب‌شده و با بهره‌گیری از اتاق‌های فکر کار می‌کنند؛ امروز دشمن به‌صورت جدی ضربه زدن به اقتصاد نظام را هدف قرار داده‌، هدفی که یکی از راهکارهای رسیدن به آن گسترش قاچاق کالا است. اقتصاد زیرزمینی که به تولید و اشتغال ضربه‌های جبران‌ناپذیری وارد می‌کند و در این میان عده‌ای ناخواسته یا نادانسته جاده‌صاف‌کن استراتژی دشمن شده‌اند.

مشکلات اقتصادی در جامعه و کشور ما امر پنهانی نیستند و همه مردم و مسئولان این مشکلات را حس می‌کنند، در این شرایط سخت همه باید دست‌به‌دست هم داده و طی مقابله جدی با موضوع قاچاق کالا و حمایت از تولیدات داخلی، بهترین پادزهر مقابله با هجمه‌های اقتصادی دشمنان را به کالبد اقتصاد کشور تزریق کنیم.

شناسه خبر 5307