1397/11/6 10:17:07

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کردستان گفت: باید گردشگری دفاع مقدس در استان توسعه یابد، چراکه می‌توان گردشگران را با تاریخ حماسه‌ها و رشادت‌های مردم دیارمان آشنا کرد.

سردار ذبیح‌الله مالکی در نشست با مدیرکل میراث‌فرهنگی کردستان با تأکید بر اینکه باید گردشگری دفاع مقدس در استان توسعه یابد، اظهار کرد: با گردشگری دفاع مقدس می‌توان گردشگران را با تاریخ حماسه‌ها و رشادت‌های مردم دیارمان آشنا و فرهنگ شهادت و ایثار را به گردشگران معرفی کرد.

وی گفت: کردستان ازجمله استان‌های درگیر در هشت سال دفاع مقدس ایران و عراق بود، به همین دلیل مناطق جنگی و آثار زیادی از رشادت‌های رزمندگان، ایثارگران و شهیدان در این خطه از سرزمین به یادگار مانده که باید به جامعه و نسل جوان معرفی شوند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کردستان تصریح کرد: در استان کردستان دو هزار و 500 نقطه یادمانی شناسایی و ثبت شده و 900 نقطه دیگر نیز به‌عنوان مدخل دانشنامه استان به تهران ارسال شده تا در دایره‌المعارف ثبت شود؛ در حالی که مردم از این نقاط یادمانی آگاهی چندانی ندارند و لازم است که میراث‌فرهنگی در این مسیرها تابلو‌های معرفی و هدایت‌کننده نصب کند.

سردار مالکی خاطرنشان کرد: 15 یادمان در سطح استان وجود دارد، اما هفت یادمان در سطح کشور جهت بازدید گردشگران و راهیان نور مورد تأیید قرار گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کردستان نیز در ادامه با بیان اینکه باید طرح جامع گردشگری دفاع مقدس را در دستور کار قرار دهیم، اظهار کرد: گردشگری جنگ حوزه جدیدی است که بعد از جنگ جهانی دوم وارد صنعت گردشگری شد و درواقع شامل بازدید از مناطق عملیاتی، موزه‌ها، یادمان‌ها و مکان‌هایی که درگیر جنگ‌های داخلی و یا خارجی بوده‌اند، می‌شود.

سیداحسن علوی افزود: استان کردستان یکی از استان‌های مرزی کشور و پر از جاذبه‌های طبیعی و بکر است که قابلیت تبدیل شدن به مناطق جذاب برای گردشگران را دارد.

وی گفت: وظیفه همه ماست که برای حفظ و حراست از ارزش‌های دفاع مقدس تلاش کنیم و رشادت‌های هشت سال دفاع مقدس را برای نسل جوان جامعه بازگو کنیم.