شناسه خبر:5830
1397/11/23 10:04:53
سپهرغرب با نگاهی به خدمات بسیج مهندسان کشاورزی به انقلاب 40 ساله مطرح کرد:

حمایت از کشاورزان با رویکرد علمی، پایدار و بازدهی بالا

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: محور اقتصاد مقاومتی استفاده همه‌جانبه از ظرفیت‌های داخلی و فعال کردن قابلیت‌هایی است که مورد غفلت مسؤولان قرارگرفته. یکی از ظرفیت‌هایی که می‌تواند نقش بزرگی در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد «کشاورزی» است؛ کشاورزی سالمی که سبب می‌شود امنیت غذایی کشور تأمین شود، چراکه اگر محصول کشاورز دچار مشکل شود غذا و امنیت جانی مردم کشور به مخاطره خواهد افتاد.

در راستای همین دغدغه بسیج جامعه مهندسان کشاورزی، حرکتی روبه‌جلو آغاز کرده‎است. آغاز حرکت طرح تأمین امنیت غذایی سبب شد تا سازمان بسیج کشاورزی از دل سازمان بسیج مهندسان کشور جداشده و به‌عنوان یک قشر جدید از سال 1391 به‌طور مستقل آغاز به کار کند. با همه فعالیت‌هایی که در این مجموعه مبتنی بر یافته‌های علمی و فنی صورت می‌گیرد نیاز است تا مسؤولان هم‌سو، با کشاورز و تولیدات کشاورزی هم مسیر شده و اتحادی قوی را شکل دهند، در این صورت نه محصول کشاورز بر زمین می‌ماند، نه واسطه سود می‌برد و از دیگر سوی نیز نه قیمت محصولات کشاورزی بیش‌ازاندازه گران می‌شود و نه معیشت و امنیت غذایی مردم استان و کشور به خطر می‌افتد.

با این مقدمه، آنچه در ادامه خواهید خواند گفت‌وگوی خبرنگار سپهرغرب با مهندس محمد کرمی، مسؤول بسیج مهندسان کشاورزی استان همدان است که چیستی، چگونگی و اهداف فعالیت‌ها در گفت‎وگو با وی موردبررسی قرار می‌گیرد:

محمد کرمی با بیان اینکه بسیج مهندسان کشاورزی استان همدان یک مجموعه نوپا است، عنوان کرد: هدف اصلی شکل‌گیری و فعالیت این مجموعه رسیدن به خودکفایی و ارتقای امنیت غذایی به‌واسطه بهره‌گیری از توانمندی متخصصان بسیجی در عرصه کشاورزی است.

وی تصریح کرد: یکی از مأموریت‌های بسیار مهم و کلیدی بسیج مهندسان کشاورزی «طرح ملی بسیج همگام با کشاورز» است که هدف نهایی این طرح استفاده از علم و تخصص متخصصان بسیجی در سطح روستاها و ارائه آموزش صحیح و علمی به کشاورزان در جهت پر کردن شکاف عملکردی بین کشاورزان خبره و سایران است.

مسؤول بسیج مهندسان کشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه اردوهای جهادی یکی از رویکردهای مجموعه برای تعمیق این طرح برای کشاورزان است، خاطرنشان کرد: در اردوهای جهادی که به‌صورت تخصصی با حضور مهندسان کشاورزی برگزار می‌شود، موارد موردنیاز هر منطقه برای ارتقای کیفیت و کمیت محصولات به‎صورت نشست‌هایی در مساجد و حتی مزارع تشکیل و هر آنچه موردنیاز کشاورزان است به آن‌ها انتقال داده می‌شود.

کرمی اضافه کرد: اجرای طرح ملی بسیج همگام با کشاورز با یک چارچوب مشخص، مدون و علمی به‌صورت حرکت جهادی، هوشمندانه، اثربخش و مستمر در سطح کشور بوده و در راستای حفظ و افزایش محصولات استراتژیک کشور نظیر گندم، برنج، کلزا و ذرت فعالیت می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه در استان همدان به دلیل اقتضائات موجود، اهمیت محصول گندم از سایر محصولات بیشتر است، ابراز کرد: مهندسان بسیجی در طول سال زراعی با ارائه مشاوره و راهنمایی به کشاورزان قبل از کاشت، زمان کاشت، مرحله داشت (مبارزه با آفات، بیماری‌ها و آبیاری) و مرحله برداشت (جلوگیری از ریزش کمباین) کشاورزان را همراهی می‌کنند.

مسؤول بسیج مهندسان کشاورزی استان همدان ادامه داد: میانگین تولید گندم در مزارع استان همدان در خوش‌بینانه‌ترین حالت پنج تن در هکتار است، اما کشاورزان نمونه‌ای نیز هستند که با اختلاف هشت و نیم تن، برداشت محصول در مزارع آن‌ها به 13 و نیم تن در هکتار می‌رسد؛ این اختلاف برداشت با شرایط یکسان آب‌وخاک بوده که عمده دلیل تفاوت آن عدم اطلاع کافی کشاورزان از آخرین یافته‌های علمی و ریزه‌کاری‌های فنی است که تلاش مهندسان ما متمرکز در این بخش است.

کرمی با ابراز امیدواری از اینکه تلاش مجموعه بسیج مهندسان کشاورزی تا رسیدن تولید کشاورزان استان همدان به میانگین کشوری ادامه خواهد داشت، گفت: خودکفایی و امنیت غذایی در صدر فهرست اهداف ما قرار دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته برای نخستین بار، 100 نفر از مهندسان بسیجی را در طرح بسیج همگام با کشاورز در سطح استان به‌کار گرفتیم، ابراز کرد: این کار با نتیجه افزایش عملکرد در یک هزار و 296 مورد خود را نشان داد که ناشی از ارتباط‌گیری روستاییان و کشاورزان با مهندسان بسیجی بود.

مسؤول بسیج مهندسان کشاورزی استان همدان تبیین کرد: این کار برای سال دوم طی سال جاری با به‌کارگیری تعداد 120 نفر مهندس بسیجی ادامه داده شد که به دلیل تسلط بر فضای کاری با افزایش عملکرد یک هزار و 750 موردی به ثبت و به تأیید اداره جهاد کشاورزی شهرستان‌ها نیز رسید که مبتنی بر داده‌های علمی بوده‎است.

کرمی در ادامه اذعان کرد: برنامه ما این است که طی چهار سال آینده کلیه روستاهای بالای 50 خانوار در سطح استان یعنی 956 روستا را زیر پوشش طرح بسیج همگام با کشاورز قرار داده و به تلاش دوستان و لطف خدا نتایج مثبت را به این روستاها نیز تسری دهیم.

وی با بیان اینکه در کنار این آموزش‌ها، بازدیدهای علمی، برگزاری حلقه‌های صالحین و همایش‌های علمی و تخصصی برای کشاورزان، باغداران و مهندسان به‌صورت کارگاهی نیز صورت می‌گیرد، افزود: ضمن اینکه برای ارائه مشاوره و راهنمایی به کشاورزان هیچ محدودیتی نداشته و از این تریبون نیز آمادگی خود را مبنی بر حضور در کنار این قشر پرتلاش اعلام می‌کنیم.

مسؤول بسیج مهندسان کشاورزی استان همدان در پایان با ابراز خرسندی از تعامل سازنده بسیج جامعه مهندسان کشاورزی با سازمان جهاد کشاورزی، بیان کرد: متولی اصلی امور کشاورزان، سازمان جهاد کشاورزی است و ما با استفاده از حضور متخصصان بسیجی نقش تسهیل و حمایت‌گری از آنان را ایفا می‌کنیم.

شناسه خبر 5830