شناسه خبر:5897
1397/11/25 09:09:57

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: چندی پیش آیت‌الله سید مصطفی موسوی اصفهانی با حضور در تحریریه سپهرغرب به بیان برخی مشکلات حوزه‌های علمیه استان پرداخته و گفت: حوزه علمیه شهرستان‌ بهار 10 سال است که احداث‌شده اما نیمه‌کاره بوده و با کمترین امکانات که در شأن طلبه‌ها نیست، رهاشده است. بنده بارها در شهرستان بهار در منبر خود مشکل این حوزه علمیه مطرح کرده و از خیرین کمک خواستم، اما مؤثر نبوده چراکه رویکردها نسبت به این مسائل متفاوت است.

با توجه به جایگاه حوزه‌های علمیه در بین مردم و عنایت به اینکه تقویت باورهای دینی و نشر فرهنگ و اخلاق اسلامی در بین مردم در گرو تلاش، تعلیم و تبلیغ اسلام و ارزش‌های اخلاقی توسط روحانیت متعهد و دلسوز در جامعه بوده و لازم است تصمیم‌گیران و متولیان ذی‌ربط ضمن توجه به معضلات موجود در این بخش در پی ساماندهی و بهینه‌سازی نقش حوزه‌های علمیه در فرآیند شکل‌گیری هویت فرهنگی و دینی مردم اهتمام کنند.

گلایه‌های آیت الله سید مصطفی موسوی اصفهانی مدیر حوزه علمیه همدان مبنی بر اشکالات موجود در حوزه علمیه شهرستان بهار، موجب شد تا خبرنگار سپهرغرب به بررسی چرایی این موضوع بپردازد؛ آنچه در ادامه می‌خوانید گفتگو با معاون اداری، مالی حوزه علمیه بهار و پاسخ احسان قنبری فرماندار شهرستان بهار به این مشکل است:

     مسئولان به وعده‌های خود برای تکمیل حوزه عمل نمی‌کنند

معاون اداری، مالی حوزه علمیه شهرستان بهار اظهار کرد: قبلا حوزه علمیه در جوار مرقد آیت الله بهاری (ره) بود که بنا به دلایلی به جایی در خارج از شهر انتقال داده شد؛ ساختمان جدید و فعلی با داشتن یک زیربنای بزرگ در چهار طبقه ساخته شده که البته ناقص بوده و طلاب در دو طبقه آن مشغول تحصیل هستند.

حجت الاسلام ابوذر حیدری با بیان اینکه این حوزه از حیث زیرساختی مشکلات فراوانی دارد، گفت: ساختمان نیمه‌کاره حوزه، محوطه خاکی، سختی تامین هزینه‌های روزمره، آشپزخانه، مسجد و محوطه مخروبه همگی از جمله مواردی است که طلاب را با مشکلات زیادی در تحصیل روبرو می‌کند.

وی با بیان اینکه سیستم گرمایشی و سرمایشی حوزه نیز مشکلات بسیاری دارد و زمستان را به سختی گذرانده‌ایم، تصریح کرد: مسئولان چند سال است برای تکمیل این حوزه وعده می‌دهند اما دریغ از این که یکی از این وعده‌ها عملی شود!

معاون اداری، مالی حوزه علمیه شهرستان بهار در ادامه افزود: شهرداری بارها قول داده که محوطه را آسفالت می‌کند، اما تاکنون اقدامی در این راستا از جانب آن‌ها صورت نگرفته و هم‌چنان برای تردد مشکل داریم، البته امام جمعه شهرستان نیز حمایت لازم را ندارد، بخشی از بودجه حوزه هم که از طریق دفاتر مراجع گرفته می‌شود کفاف ساماندهی این امور را نمی‌دهد، لذا مشکلات همچنان پابرجا است.

حجت الاسلام حیدری با تاکید بر اینکه حوزه بهار با این وضعیت طلبه‌پروری را ادامه می‌دهد اما در حاشیه شهر و با وجود مضیقه مالی، ابراز کرد: پیمانکار حوزه علمیه معلوم نیست چه می‌کند؟ حتی شکل ظاهری ساختمان نیز منطبق بر معماری ایرانی اسلامی نبوده و مشکل دارد.

وی با ابراز انتقاد از بُعد مکانی حوزه علمیه با مردم، اذعان کرد: در حال حاضر موقعیت مکانی حوزه طوری است که ارتباط طلاب با بازار و مردم قطع شده است، در حالی که در ایام گذشته بازاریان در ابتدای صبح بعد از خواندن مکاسب در حوزه به بازار می‌رفتند، اما الان چه؟! لذا این وضعیت هم به ضرر طلاب است و هم مردم.

موضوع مذکور را با فرماندار بهار در میان گذاشتیم؛ آنچه در ادامه می‌خوانید پاسخ وی به خبرنگار سپهرغرب است:

     بنده یا قولی نمی‌دهم یا اگر حرفی بزنم تا آخر پای آن می‌ایستم

فرماندار شهرستان بهار با بیان اینکه بنده بعد از تخصیص اعتبارات سال 97 وارد این شهرستان شدم، عنوان کرد: ان‌شاالله در سال 98 رقم خوبی برای حوزه علمیه شهرستان بهار در نظر خواهیم گرفت تا از این مظلومیت خارج شود.

احسان قنبری با تاکید بر اینکه مشکل اصلی، نیاز این مکان به محوطه‌سازی و نما است، بیان کرد: تلاش خود را خواهم کرد تا با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی رایزنی کرده و موافقت آن‌ها را برای اختصاص یک رقم قابل ملاحظه در جهت سامان دهی این مکان کسب کنم.

وی در پایان ابراز کرد: بنده از مدیرانی نیستم که قول بدهم و عمل نکنم، اگر حرفی بزنم به شرط حیات سرم برود قولم نمی‌رود! مرکز اصلی فرهنگی شهرستان، حوزه علمیه است و تلاش ما نیز این است که از وضعیت فعلی خارج شود.

شناسه خبر 5897