شناسه خبر:5918
1397/11/27 08:52:54

سپهرغرب، گروه خبر: داستان این روزهای اتاق بازرگانی، صنایع، کشاورزی و معادن استان همدان حکایت هوای گرگ و میش است همانقدر مبهم، همانقدر غبارآلود و غیر شفاف. اتاق بازرگانی را متخصصین عرصه اقتصاد پارلمان بخش خصوصی می‌دانند که قرار است با هم‌افزائی روند بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی را تسهیل نموده و افق‌های جدید پیش روی فعالان اقتصادی ایجاد کند به نحوی‌که با رونق کار آن‌ها چرخ اقتصاد استان نیز بهتر بچرخد.

اتاق بازرگانی همدان از 10 مهر 1309 تا کنون ادوار گوناگون با رؤسای مختلفی اداره شده که هر کدام سابقه و برنامه‌های مختلفی را داشته‌اند تا دوره اخیر که کلید اتاق در سال 93 به دست علی‌اصغر زبردست افتاد او که از فعالان سیاسی با گرایش اصلاح‌طلبی است از 29 آبان 1380 تا سال 1384 استان‌داری استان همدان را در یکی از پر التهاب‌ترین ایام با حواشی خاص به عهده داشت همانطور که الان نیز با حواشی بسیاری اتاق‌داری می‌کند از محور قرار دادن یک خانم با سوابق خاص در اتاق که موجب اعتراض بسیاری از اعضا شد تا ابهام در هزینه‌کردها و نحوه‌ اجرای پروژه‌ها.

همین ابهام‌ها سبب شد طی ماه گذشته اتاق بازرگانی همدان سرخط خبرها قرار گیرد از استعفای هیئت رئیسه به علت عملکرد زبردست گرفته تا گلایه اعضا فعلی و سابق از نوع مدیریت وی حمیدرضا رهبر عضو اتاق در گفتگو با فارس با اشاره به اینکه آقای زبردست آیین‌نامه‌های داخلی اتاق را رعایت نمی‌کند اظهار کرد:‌ به عنوان مثال سه سال و نیم یکی از اعضای هیأت نمایندگان به دلیل مهاجرت از کشور در اتاق بازرگانی حضور ندارد اما ایشان طبق قانون حاضر به دعوت عضو علی‌البدل نیست و به طور مداوم در پاسخ به پیگیری‌های ما اعلام می‌کند که او بازمی‌گردد.

منوچهر رضائی عضو دیگر اتاق با تاکید بر سیاست‌زدگی نحوه مدیریت رئیس اتاق گفت: در آخرین جلسه هیأت نمایندگان 29 مورد تخلف در اداره اتاق بازرگانی ذکر شده است و موضوعات ربطی به مسائل سیاسی ندارد.

وی با بیان اینکه خزانه‌دار اتاق توسط طیف آقای زبردست انتخاب شد اظهار کرد: اما همین فرد نیز پس از مدتی به عملکرد آقای زبردست معترض شد و در نهایت به استعفای ایشان انجامید.

وی با اشاره به اینکه رئیس اتاق برای انجام هر کاری به ویژه مباحث مالی به مصوبه هیأت رئیسه نیاز دارد افزود: متأسفانه ایشان برای انجام تصمیمات خود هیچ مصوبه‌ای ندارد.

رضایی با بیان اینکه اولین دبیر اتاق بازرگانی در دوره جدید توسط آقای زبردست انتخاب شد تصریح کرد: به فاصله یک سال و اندی دبیر اتاق بازرگانی استان که فردی وارسته است و مانع از انجام تخلفات می‌شد نیز استعفا داد و تحمل نشد.

وی با اشاره به اینکه بارها این مسأله تذکر داده شده است گفت: متأسفانه تخلفات ایشان محدود نیست و همه اختیارات اتاق را در اختیار یک خانم قرار داده که اکثریت هیأت نمایندگان با این فرد مخالف هستند.

وی با اشاره به اینکه سفرهای خارجی متعدد با هزینه اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی انجام می‌شود که یک مورد آن‌ها به نتیجه نرسیده است افزود: سرمایه‌گذاری در کشور غنا یکی از چالش‌های ما در هیأت رئیسه بود.

نایب رئیس دوم مستعفی اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه کشور غنا هیچ سنخیتی با استان همدان ندارد تصریح کرد: به کشور غنا پرواز مستقیم یا کشتیرانی مستقیم وجود ندارد و هیچ کالایی از همدان به این کشور و یا از غنا به همدان مبادله نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بارها با هزینه اتاق بازرگانی تورهای متعددی به غنا اعزام شده و یا از آنجا به همدان دعوت شده‌اند ادامه داد: آقای زبردست بارها به همراه کارمندان اتاق به غنا سفر کرده است؛ اگر قرار بود مقامی از همدان به این کشور اعزام شود باید اعضای هیأت رئیسه یا فعال اقتصادی باشند.

این مسائل که در صفحات خبرگزاری‌ها منتشر شده بخشی از ابهامات و یا گلایه‌های اعضای اتاق نسبت به عملکرد مدیریت زبردست است اگرچه بخشی از همین اعضا خود زمینه‌ساز حضور یک مدیر سیاسی در اتاق بودند اما اکنون پشیمان از انتخاب گذشته هستند.

اکنون در آستانه اسفندماه و انتخابات دوره ششم اتاق خوب است رئیس اتاق به افکار عمومی پاسخ دهد که دستاورد حضور چهارساله‌اش در اتاق بازرگانی برای اقتصاد استان به ویژه فعالان این عرصه چه بوده‌است؟ کدام سنگ را از پیش پای تولیدکننده برداشته‌است؟ و دستاورد تاسیس دفتر تهران و تحمیل هزینه مضاعف به خزانه اتاق چیست؟ قرار بود با کشور غنا در بخش کشاورزی، معدن، صنعت ساختمان و تجارت همدان تعامل داشته باشد آورده‌سفرهای شما و کارکنان اتاق به غنا طی این چند سال به جز هزینه سفر چه بوده‌است؟ روز چهارشنبه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی زبردست یکی از اولویت‌های این اتاق را توسعه زیر ساخت‎های کشاورزی دانسته‌، خوب است جناب رئیس وقتی بگذارد و بگوید آیا با زبردستی واقعی توانسته قدمی برای حل مشکلات بیمه، قیمت تضمینی محصولاتی مثل گندم بردارد؟ در دورانی که بسیاری از معادن استان با کمترین میزان ظرفیت کار کرده و به دلیل هزینه‌های بالا نمی‌توانند از فناوری روز برای استخراج معادن بهره‌ببرند و این باعث هدررفت فراوان ذخائر استان می‌شود خام‌فروشی که در حوزه معادن درد مضاعفی است که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده‌است. در حوزه معدن چه کرده؟ و در حوزه صنعت و تجارت دیگر چیزی نگویم که مثنوی هفتاد من کاغذ می‌شود.

خوب است رئیس اتاق بازرگانی همدان حتی فقط برای انتخابات اسفندماه هم که شده بیاید و پرده از ابهامات عملکرد خود برداشته مردم را امین خود دانسته و به دور از سیاست‌زدگی شفافیت را پیشه‌کند.

شناسه خبر 5918