UNWTO نویدبخش بهار گردشگری استان همدان

همدان فردا میزبان اعضا وابسته سازمان جهانی گردشگری است این سازمان در جهت توسعه گردشگری در سراسر جهان فعالیت می‌کند و هرساله گزارشی از تحقیقات و آمارهای خود منتشر می‌کند. این سازمان یکی از آژانس‌های رسمی سازمان ملل متحد است. UNWTO محل گفتگوی کشورها درباره سیاست‌ها و تجارب عملی آن‌ها درباره دانش گردشگری است. سازمان جهانی گردشگری نقش مرکزی و مهمی در بهبود وضعیت تعهد و امکانات کشورهای درحال‌توسعه درزمینهٔ گردشگری دارد. سازمان جهانی گردشگری آمار و ارقام و تحقیقات بازار گردشگری را نیز انجام می‌دهد. این تحقیقات در دنیای گردشگری بسیار اهمیت دارد. به‌موجب تحقیقات و پژوهش‌های این سازمان، استانداردهای بین‌المللی برای اندازه‌گیری تأثیرات گردشگری در اقتصاد ملی و پیش‌بینی روند آتی توسعه آن در دسترس دولت‌ها و پژوهشگران قرار می‌گیرد به عبارت بهتر با توجه به پژوهش‌های این سازمان و فعالیت بخش خصوصی در این مجموعه می‌توان سازمان جهانی گردشگری را تقویت‌کننده گردشگری مدرن دانست که موتور پیشران این صنعت در جهان است و می‌تواند کشورها را در توسعه گردشگری یاری کند حال همان‌طور که گفته شد 21آبان ماه همدان میزبان چهلمین اجلاس اعضا وابسته این سازمان از که 26 کشور با 60میهمان در این اجلاس حضور یافته و به تبادل‌نظر می‌پردازند ولی تیموری، معاون گردشگری سازمان میراث، صنایع‌دستی و گردشگری درباره ویژگی این چهلمین اجلاس گفته که «برای نخستین بار دبیر کل جدید سازمان جهانی گردشگری به ایران می‌آید که تأثیر بسزایی در ارتباط ایران با UNWTO خواهد داشت. همچنین افرادی از دبیرخانه سازمان جهانی گردشگری، هیئت اجرایی دبیرخانه اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری، سفرای کشورهای مختلف و افراد فعال در حوزه گردشگری، هتلداران، توراپراتورها، راهنمایان و دفاتر خدمات گردشگری در این همایش حضور دارند.»همچنین تیموری از دو رویدادی گفته که در حاشیه این اجلاس قرار است برگزار شود: «سمینار بین‌المللی بهره‌گیری گردشگری فرهنگی از فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات و نمایشگاهی تحت عنوان استارت‌آپ‌های گردشگری ازجمله رویدادهایی است که در حاشیه این اجلاس برگزار خواهد شد.» گفته‌شده هزینه این رویداد کاملاً توسط بخش خصوصی پرداخت خواهد شد و دولت هیچ هزینه‌ای متقبل نشده و تنها نقش حمایتی را ایفا کرده است. اعلام حضور 60 مهمان از 26 کشور ازجمله دستاوردهای چهلمین نشست اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری است. علاوه بر ایران کشورهای اسپانیا، آفریقای جنوبی، ترکیه، نیجریه، مالزی، آرژانتین، ایتالیا، فنلاند، آمریکا، پرتغال، اندونزی، هند، پرو، یونان، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کلمبیا، فیلیپین، پاکستان، ازبکستان، امارات، آذربایجان، اردن و بلغارستان نیز در این نشست حضور دارند.

آنچه از دورنمای ارائه‌شده از برنامه‌های تمهید شده برمی‌آید این نوید را می‌دهد که چهلمین اجلاس اعضا وابسته سازمان جهانی گردشگری می‌تواند برای همدان نقطه پایانی بر رویکرد سنتی به گردشگری و آغازی بر گردشگری مدرن در همدان باشد. اگر ما تاکنون با کمترین امکانات می‌نشستیم تا گردشگر به هتل، مهمان‌پذیر، مرکز گردشگری و تفریحی ما مراجعه کند اکنون با اضافه کردن زیرساخت‌ها و امکانات مدرن خود باید به استقبال توریست رفته و جاذبه‌های منطقه گردشگری خود را به زبان و با توجه به علائق او تبیین کنیم در گردشگری مدرن باید در کنار جاذبه‌های تاریخی و طبیعی به دنبال احداث جاذبه‌های جدید بوده و به عبارت بهتر فقط به دنبال استفاده از داشته‌های بالقوه تاریخی و طبیعی نباشیم. امید است حضور میهمانان اجلاس چهلم اندوخته بخش دولتی و خصوصی گردشگری استان همدان را با به اشتراک گذاشتن تجارب و دانش این حوزه غنی‌تر نموده و ما در میانه پائیز شاهد بهار گردشگری استان باشیم.

لینک خبر: