کد خبر : 12164
تاریخ : 1398/7/1
گروه خبری : فرهنگی

جانباز و رزمنده همدانی:

رزمندگان یمن و محور مقاومت در سراسر دنیا؛ دستاورد دفاع مقدس

بازخوانی دفاع مقدس انقلاب را بیمه خواهد کرد

سپهرغرب، گروه فرهنگی - سمیرا گمار: جانباز و رزمنده همدانی گفت: دستاورد دفاع مقدس رزمندگان یمنی، حشدالشعبی عراق، مدافعان حرم و محور مقاومت هستند که به‌راحتی نه‌تنها در مقابل آل سعود، بلکه در برابر دنیای غرب و استکبار می‌ایستند؛ درست مثل ایران در طول سال‌های دفاع مقدس و این‌ها آثار دفاع مقدس و دستاوردهای واقعی جنگ هشت‌ساله است.

شهریورماه 1359 در تقویم ما سالروز شروع جنگ تحمیلی است، جنگی که هفت سال و 11 ماه به طول انجامید و آخرین روز مردادماه 1367 با پذیرش رسمی آتش‌بس خاتمه یافت؛ جنگی که به اذعان دوست و دشمن با غیرت دلاورمردان ایرانی‌ در برابر مزدوران رژیم بعثی و دنیای استکبار به یک حماسه ماندگار تبدیل شد و تا دنیا دنیا است، پرچم ایران برای غیرت و ایستادگی ایران و ایرانی بالا خواهد ماند. 39 سال از این حماسه می‌گذرد و به‌رسم معهود هرسال فرصتی برای بازخوانی ابعاد گوناگون آن پیش می‌آید و جامعه ما از دریچه‌های مختلف این بازخوانی جان می‌گیرد. قطعاً نوشته‌ای برآمده از دل، رفتن به سراغ یادگاران جنگ، نم اشک و خون دل، خواستن اجر و صبر برای خانواده شهدا و خلق جملات ادبی، همه کاری نیست که می‌توان در برابر این حماسه انجام داد؛ البته این اعلام وفاداری‌ها و تجدید بیعت‌ها لازم است، اما «راه شهدا را پیمودن» گزاره‌هایی اساسی‌تر و مابه‌ازاهایی اصل کاری‌تر می‌طلبد. گرچه زمان نشانمان داد: «هرکس هرجایی هست، همان‌جا را مرکز دنیا بداند و به احسن وجه کار کند.» آری خدا بی‌خود شهد شیرین شهادت را به احدی نمی‌چشاند و برای «جؤن» شدن و «خادم‌المهدی» بودن، نخست باید آستین خدمت را بالا زد که به قول حضرت روح‌الله دفتر و کتاب شهادت، هرگز برای این ملت بسته نخواهد شد...

القصه، آنچه می‌خوانید گفت‌وگوی خبرنگار روزنامه سپهرغرب با «سعید سبزواری»، یکی از رزمندگان همدانی است که سال‌های جنگ مقارن با دوران دانش‌آموزی‌اش بوده و چندین‌بار در جبهه‌های مختلف حضور داشته؛ نوشته زیر حاصل هم‌کلامی با وی در آخرین روز تابستان 98 است:

      سلام، لطفاً برای آغاز بحث خودتان را معرفی کنید.

با سلام و احترام؛ سعید سبزواری هستم، متولد 1345 در همدان و از سال 61 در جبهه‌های عملیاتی غرب و جنوب کشور کنار دیگر دوستان و رزمندگان حضور داشتم.

      آقای سبزواری چطور پایتان به جبهه باز شد؟

دانش‌آموز بودم و از اسفند 61 که آموزش‌های لازم نظامی را گذراندم، به‌طور متناوب از طریق گردان ذخیره‌های لشگر انصارالحسین (ع) در عملیات شرکت می‌کردم.

      قبل از اینکه بگویید چه عملیات‌هایی، لطفاً درباره این گردان توضیح دهید، چطور تشکیل شده بود؟

این گردان با ابتکار سردار شهید حاج‌حسین همدانی در ابتدای سال 61 تشکیل شده و بیش از 95 درصد دوستانی که در آن حضور داشتند، دانش‌آموز و دانشجو بودند؛ آن‌هم چه دانشجویانی! جوانانی مثل شهیدکیانیان، شهیدعلافچی، شهیداخوان و غیره که در دانشگاه‌های خود می‌درخشیدند، به هر حال با نزدیک شدن یک عملیات، به این گردان فراخوان می‌دادند و ما هم شرکت می‌کردیم؛ به این شکل هم خیلی ‌وقت بچه‌ها گرفته نمی‌شد و به تحصیلشان می‌رسیدند و هم توفیق حضور در جبهه را از دست نمی‌دادند. حُسن گردان ذخیره‌های لشگر انصار این بود که افراد آن در گردان‌های مختلف رزمی، پیاده، تخریب، غواصی، واحد اطلاعات- عملیات و طرح و عملیات پخش می‌شدند.

      چقدر خوب! شما در چه عملیات‌هایی حضور داشتید؟

عملیات محرم در میمک استان ایلام، والفجر هشت در منطقه فاو، نصر دو در منطقه ماووت، عملیات والفجر 10 در حلبچه و عملیات مرصاد.

      و در کجا جانباز شدید؟

در عملیات والفجر هشت از ناحیه پای راست جانباز شدم.

      آقای سبزواری «دفاع مقدس» فارغ از شعارزدگی چه ویژگی‌هایی داشت؟

بدون اغراق شکی نیست که حماسه هشت سال دفاع مقدس با امداد الهی خلق و در تاریخ ماندگار شد، حضرت امام هروقت اشاره می‌کردند همه اقشار ازجمله جوانان در صحنه حاضر می‌شدند که نشأت‌گرفته از اخلاص امام و نفس حق ایشان و صفای باطن جوانان بود که وابسته به دنیا نبودند. در دوران دفاع مقدس حضور رزمندگان در جبهه برگرفته از فرهنگ عاشورا و اصلاً دفاع مقدس امتداد فرهنگ عاشورا بود و درحال حاضر هم محور مقاومت با رهبری حضرت آقا در امتداد همین نگاه عاشورا شکل گرفته؛ چه در عراق و سوریه و چه در بحرین و یمن. دشمن این را خوب فهمیده، چیزی که شاید برخی از آن غافل شده‌ایم، دشمن خیلی خوب وضعیت را شناخته و زیاد هم کار می‌کند که البته نمی‌تواند مقاومت را بشکند و به فضل خدا نهضت مقاومت در جهان اسلام پیش‌زمینه تمدن بزرگ اسلامی خواهد شد.

      بسیارخوب؛ شهدا چطور آدم‌هایی بودند؟

افرادی به‌جد «دین‌باور»، کسی در آنجا حب مقام نداشت؛ نمی‌گفتند من فرمانده‌ام و یا رزمنده و غیره، همه خود را در یک سطح می‌دیدند و برای «خدمت» سر از پا نمی‌شناختند. همه این‌ها هم ‌عرض کردم برآمده از فرهنگ عاشورا بود؛ معنویت قوی، شهادت‌طلبی و ازخودگذشتگی ویژگی بارز دوستان ما بود که به شهادت رسیدند. ببینید وقتی قرار بود معبر مینی باز شود، همه از هم سبقت می‌گرفتند، همان چیزی که در نسل چهارم انقلاب هم وجود دارد و در محور مقاومت خودش را نشان می‌دهد.

      به نظر جنابعالی درحال حاضر جامعه ما به چه مؤلفه‌هایی از دفاع مقدس نیاز دارد؟

ما به «فرهنگ» ایثار و شهادت نیاز داریم. وقتی این مقوله آمد، همه‌چیز به دنبال آن می‌آید؛ الآن هم جنگ است، فقط صحنه آن عوض شده، فرهنگ ایثار می‌گوید تو خودت را تقویت کن و برای دفاع در هر زمینه‌ای آماده‌باش. نشاط، فداکاری، امید، مقابله با استکبار، آشنایی و عجین شدن با خدا مواردی است که جامعه ما برای گذر کردن از راه‌های سخت به آن‌ها نیاز دارد و به لطف خدا این اوصاف در جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب وجود دارد. البته در کنار این موارد باید مراقب آسیب‌ها هم باشیم؛ سست‌عنصری، غفلت، کم‌اهمیت بودن نسبت به شهدا، کنار گذاشتن تفکرات انقلابی و منفی‌نگری مواردی است که باید مراقب نفوذ آن بود، اینکه فکر کنیم دفاع مقدس هشت سال بوده و تمام شده، نه این‌طور نیست، اگر بتوانیم از این مقوله عبور کنیم، با همان روحیه مقاومت از گردنه تحریم‌های غرب هم عبور خواهیم کرد.

      جناب سبزواری درباره دستاوردهاى دفاع مقدس نظرتان چیست، آیا ما به اهدافمان رسیدیم؟

دستاورد دفاع مقدس رزمندگان یمنی، حشدالشعبی عراق، مدافعان حرم و محور مقاومت هستند که به‌راحتی نه‌تنها در مقابل آل سعود، بلکه در برابر دنیای غرب و استکبار می‌ایستند؛ درست مثل ایران در طول سال‌های دفاع مقدس و این‌ها آثار دفاع مقدس و دستاوردهای واقعی جنگ هشت‌ساله است.

      در بزرگداشت این هفته جای چه چیزی را خالی می‌بینید؟

ببینید من معتقدم نباید بزرگداشت دفاع مقدس را به یک هفته محصور کنیم، اگرچه کار خوبی است؛ اما اگر استمرار داشته باشد، بهتر است. چراکه ما به فرهنگ و روحیه دفاع مقدس نیاز داریم و همین انقلاب را بیمه خواهد کرد و همه باید در سطوح فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مختلف تلاش کنیم که به لطف خدا بدنه جامعه و سطوح حاکمیتی ما سالم هستند. خواهش من این است که دفاع مقدس را به این مدت محدود نکنیم؛ هنرمندان نقش ویژه‌ای در انتقال مفاهیم به نسل چهار انقلاب دارند و جای کار در این زمینه بسیار است. دشمن بیکار ننشسته و کار می‌کند، ما هم باید همه یک یاعلی بگوییم و پیش برویم. در این صورت است که نمی‌توانند ما را از دین و معنویت دور کنند، جوانان را در شب‌های قدر، محرم و راهپیمایی اربعین ببینید، سر از پا نمی‌شناسند؛ این‌ها همه نشان می‌دهد فرهنگ ما سالم است و می‌توان با آن کارهای بزرگی کرد.

       یک سوزن هم به خودمان بزنم... نقش رسانه در رساندن پیام شهدا چیست؟

گنجینه دفاع مقدس غنی است که باید استخراج شده و برای نسل چهارم انقلاب تبیین شود، چیزی که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به آن اشاره شده است؛ رسانه‌ها این ابزار و هنر را در اختیار دارند تا در کنار خلق روحیه نشاط و شادابی برای مردم، دین‌داری آنان را نیز تقویت کنند. تریبون دست شماست، ما باید هوای همدیگر را داشته باشیم، طبق بیانیه گام دوم انقلاب 40 سال دوم به کوری دشمنان روزبه‌روز بالنده‌تر و زمینه‌ساز ظهور خواهد شد و شما با ابزاری که در دست دارید، می‌توانید این‌ها را به مردم نشان دهید.

       ممنون آقای سبزواری از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، لطفاً اگر به‌عنوان کلام پایانی نکته‌ای هست، بفرمایید.

نخست اینکه الحمدلله یکی از نعمات ما در جمهوری اسلامی وجود حضرت آقا است که به‌عنوان سکان‌دار کشتی انقلاب با تدبیر و تقوا جامعه را راهبری می‌کند و باید قدردان این نعمت باشیم، نکته بعدی اینکه باید به یاد داشته باشیم که دفاع مقدس متعلق به همه بوده و مختص یک طیف یا قشر خاص نیست و درنهایت برای شما که در این عرصه تلاش می‌کنید، آرزوی موفقیت دارم.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/12164