کد خبر : 12887
تاریخ : 1398/7/21
گروه خبری : جامعه

مدیر آبفار همدان:

کیفیت آب شرب در روستاهای خودگردان همدان موجب نگرانی است

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر امور آب و فاضلاب روستایی همدان گفت: 10 روستای همدان به صورت خودگردان اداره می‌شوند که کیفیت آب شرب در این روستاهای خودگردان موجب نگرانی است.

کمال حسنی روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود 124 روستا دربخش قهاوند و مرکزی همدان گفت: در حال حاضر حدود 85 هزار نفر در حوزه شهرستان همدان از خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی بهره‌مند هستند و 21 هزار مشترک؛ خدمات امورمشترکین آب و فاضلاب روستایی شهرستان را دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس تصمیمات اتخاذ شده؛ سه روستای قاسم‌آباد، حسن‌آباد و علی‌آباد به‌زودی به شهر الحاق می‌شوند؛ عنوان کرد: همزمان با الحاق 3 روستای مذکور به شهر؛ مشترکین از خدمات آبفا برخوردار خواهند شد.

حسنی در ادامه ضمن اشاره به مجموعه خدمات ارائه شده در نیمه نخست سال جاری اظهارکرد: امورآب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان در راستای خدمت‌رسانی هرچه بیشتر و بهتر به مشترکین؛ در بازه زمانی مذکور اقدام به رفع 600 مورد نشتی کرد.

وی با بیان اینکه بخشی از خدمت‌رسانی شرکت آب و فاضلاب روستایی به ایجاد شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب‌بر می‌شود؛ اظهارکرد: درهمین راستا در 6 ماهه ابتدایی سال جاری ایجاد 600 متر شبکه جمع‌آوری فاضلاب در روستاهای شورین، یکانه و سرخ‌آباد عملیاتی شد.

مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان همچنین از اصلاح و بازسازی 4 کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی در روستاهایی نظیر روستاهای خیرآباد، راهجرد و شورین در نیمه نخست سال جاری خبرداد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نصب شیرهای فشار شکن در راستای کنترل هدر رفت آب در روستاهای سنگستان، آبشینه، شورین، تفریجان و ابرو بیان کرد: کنترل کیفی آب شرب در روستا نیز از جمله وظایف تعریف شده برای شرکت آب و فاضلاب روستایی است.

وی خاطرنشان کرد: امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان ضمن آزمایش نمونه‌های جمع‌آوری شده و بررسی آن‌ها در آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت؛ با بهره‌گیری از دستگاه‌های کلرزنی گازی و مایعی نیزکیفیت آب شرب مصرفی را در روستاها نیز مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

حسنی افزود: بر مبنای کنترل کیفی آب در روستاهای تحت پوشش در سه ماهه ابتدایی سال جاری درصد مطلوبیت آب به 97 درصد رسید.

وی با بیان اینکه خوشبختانه هیچ یک از روستاهای تحت پوشش در بحث کنترل و نظارت در سلامت و کیفیت آب هیچگونه مشکلی ندارند گفت: علیرغم پیگیری‌های مکرر به منظور تحت پوشش آوردن تمامی روستاها؛ هنوز هم 10 روستا به صورت خودگردان اداره می‌شوند و این موضوع موجب شده تا در بحث مدیریت کیفیت آب در این نقاط نگرانی‌هایی داشته باشیم.

وی افزود: علیرغم تحت پوشش نبودن؛ شرکت آب و فاضلاب روستایی استان آمادگی دارد کلر رایگان در اختیار دهیاران و اعضای شوراهای روستایی قرار دهد و البته همکاران ما در زمینه آموزش کلرزنی نیز آماده اعزام هستند.

کمال حسنی در ادامه سخنانش ضمن اشاره به مجموعه پروژه‌های اجرا شده و در دست اقدام در سطح روستاهای شهرستان همدان نیز عنوان کرد: با توجه به کمبود آب شرب در برخی روستاها؛ چاههای کشاورزی اجاره و تامین آب صورت پذیرفت.

وی بیان کرد: همچنین در شش ماهه سال جاری امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان موفق شد در روستای قرخلر که با مشکل شدید کمبود آب مواجه بود با حفر یک حلقه چاه مکانیکی به عمق 120 متر، اجرای خط انتقال به طول یک کیلومترو اجرای خط برق به طول 700 متر مشکل آب شرب این روستا را مرتفع نماید.

وی یادآور شد: همچنین در روستای حیران از توابع بخش مرکزی نیزکه با مشکل شدید کمبود آب شرب مواجه بودند با حفر یک حلقه چاه دستی مشکل این روستا را نیز رفع کند.

مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان در ادامه از تعویض 3 کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی در روستای تفریجان در شش ماهه سال جاری خبر داد و گفت: در فاز دوم نیز تعویض 3 کیلومتر دیگر در دستور کار است.

وی همچنین با بیان اینکه رفع مشکل کمبود آب شرب در روستای ورکانه نیز در دستور کار است؛ عنوان کرد: در همین راستا 5 کیلومتر لوله سایز 160 خریداری شده که طی هفته‌های آتی عملیات اجرایی این پروژه نیز آغاز خواهد شد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/12887