کد خبر : 13779
تاریخ : 1398/8/20
گروه خبری : جامعه

مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه مطرح کرد:

انجام آزمون بافت‌شناسی برای جستجوی بافت‌های غیر مجاز حیوانی

2639 مورد بازرسی

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با اشاره به ابهامات ایام اخیر در رابطه با استفاده از ضایعات مرغ و بافت‌های غیر مجاز حیوانی در فرآورده‌های گوشتی گفت: 62 مورد آزمون‌ در این مورد انجام شده است؛ آزمون بافت‌شناسی برای جستجوی بافت‌های غیر مجاز حیوانی در فرآورده‌های گوشتی بوده که فرآورده را در سطوح میکروسکوپی به‌منظور کنترل کیفیت محصول مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 6103 بررسی می‌کند.

محمودرضا نیازی بیان کرد: سازمان ملی استاندارد بر فعالیت واحدهای تولیدی فرآورده‌های گوشتی نظارت دارد و با حساسیت بالایی مواد اولیه تا محصول نهایی واحدهای تولیدی زیر پوشش را به‌صورت مستمر ارزیابی و کنترل کیفی می‌کند و اگر تخلفی رخ دهد، به‌طور قطع با متخلفان برخورد قاطع می‌کند، زیرا سلامت مردم در معرض تهدید قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: درحال حاضر در استان کرمانشاه 10 واحد تولیدکننده فرآورده گوشتی سوسیس، کالباس، مرغ‌برگر، همبرگر و غیره زیر پوشش این اداره کل فعالیت می‌کنند و طی یک سال گذشته تعداد 137 مورد بازرسی فنی و 206 مورد نمونه‌برداری و آزمون که شامل آزمون‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی بوده، از این واحدها صورت گرفته است.

این مقام مسئول همچنین درخصوص آزمون‌های انجام‌شده به‌منظور جلوگیری از استفاده ضایعات گوشتی افزود: 62 مورد آزمون‌ انجام شده؛ آزمون بافت‌شناسی برای جستجوی بافت‌های غیر مجاز حیوانی در فرآورده‌های گوشتی است که فرآورده را در سطوح میکروسکوپی به‌منظور کنترل کیفیت محصول مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 6103 بررسی می‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: آزمون بافت‌شناسی جهت شناسایی بافت‌های غیر مجاز خوراکی مانند احشا، کبد، ریه، طحال، پوست و سنگدان مرغ و همچنین بافت‌های غضروفی، رگ و پی، چربی‌های صفاقی و گوشت سر و صورت دام در این فرآورده‌ها است.

این مقام مسئول تأکید کرد: به‌دلیل حساسیت موضوع در راستای سلامت مردم، سازمان ملی استاندارد آزمایش بافت‌شناسی را اجباری اعلام کرده است و آزمون بافت‌شناسی برای جستجوی بافت‌های غیر مجاز حیوانی در فرآورده‌های گوشتی به‌صورت حتمی در دستور کار اداره کل استاندارد استان قرار دارد.

وی با اشاره به اهمیت کنترل فرآورده‌های گوشتی در سطح بازار مصرف، افزود: از ابتدای سال جاری دو هزار و 639 مورد بازرسی از مراکز عرضه مواد خوراکی انجام شده است و درصورت وجود هرگونه محصولات غیر استاندارد و یا شرایط نگهداری غیر استاندارد، نسبت به جمع‌آوری آن‌ها اقدام شده است.

نیازی در پایان گفت: نظارت‌های بازرسان این اداره کل به‌صورت مستمر از واحدهای تولیدی و بازار مصرف صورت گرفته و مردم نباید نگرانی از بابت کیفیت محتوا و مواد اولیه فرآورده‌های گوشتی که دارای علامت استاندارد است، داشته باشند؛ بنابراین مصرف‌کنندگان محترم هنگام خرید فرآورده‌های گوشتی سوسیس، کالباس، همبرگر، کباب‌لقمه، سویابرگر و مرغ‌برگر به علامت استاندارد و کد 10 رقمی درج‌شده در زیر آن دقت کرده و درصورت عدم وجود کد مربوطه موارد را از طریق سامانه گویای 1517 در طول شبانه‌روز و شماره تلفن کشوری 4517 به این اداره کل اطلاع‌رسانی کنند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/13779