کد خبر : 1544
تاریخ : 1397/7/27
گروه خبری : اقتصادی

پس از کسب موفقیت در مرحله اول

دورخیز همدان برای فاز دوم اشتغالزایی

در طرح کار ورزی وضعیت خوبی نداریم

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به طرح‌های عقد قرار داد و مصوب شده، گفت: 156 طرح در سامانه به عنوان عقد قرارداد ثبت شده، 192 میلیارد تومان نیز بانک‌ها مصوب کرده‌اند که به این ترتیب فاز اول به اتمام رسیده، برای فاز دوم که به زودی اعلام خواهد شد نیز شواهد حاکی از این است که سهمیه استان قطعا بیشتر از فاز اول خواهد بود.
مصطفی قربان‌فر بابیان اینکه هر سال نمونه‌گیری آماری توسط مرکز آمار ایران به صورت فصلی انجام می‌شود، عنوان کرد: نتایج فصل تابستان هنوز اعلام نشده، اما نتایج فصل بهار که اعلام شده نشان می‌دهد، نرخ بیکاری نسبت به مشابه سال قبل از 8.9 به 8.2 کاهش یافته است.
وی باتاکید بر اینکه نرخ مشارکت 0.2 درصد افزایش پیدا کرده است، تشریح کرد: نرخ مشارکت به افزایش جمعیت فعال اطلاق می‌شود و هنگامی جمعیت فعال بیشتر شود، یعنی جمعیت شاغل و بیکار بیشتری وارد بازار کار شده و افرادی که امیدی برای پیدا کردن کار نداشته‌اند، امیدوارتر شده و به اشتغال گرایش پیدا کرده‌اند.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ادامه داد: اگرچه عرضه نیروی کار بیشتر بوده اما نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده و این اتفاق قابل توجهی است، ضمن اینکه در این بخش یعنی کاهش نرخ بیکاری پس از استان سمنان و اردبیل حائز رتبه سوم در کشور هستیم.
قربانفر با اشاره به اینکه اشتغال در فصل بهار امسال نسبت به فصل بهار گذشته رونق بیشتری داشت، بیان کرد: بخشی از این مساله مرتبط به رونق ساخت و ساز‌ها بوده که روی همه بخش‌ها تاثیر می‌گذارد به طوری که افزایش اشتغال در بخش مسکن و صنایع وابسته به مسکن را نیز افزایش می‌دهد، بخش دیگر نیز منوط به توجه به صنعت گردشگری و افرایش تعداد گردشگران در استان بوده که می‌توان گفت خدمات متناسب با این بخش نیز رشد داشته است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که اعطای تسهیلات روستایی و فراگیر را از نیمه دوم سال گذشته آغاز کردیم، این بخش در رده آخر قرار داشته و در پایان سال نتیجه اشتغال متاثر از پرداخت‌ها را نشان می‌دهد.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه چند نوع تسهیلات داریم، افزود: سال گذشته قرار بود اعتباری بالغ بر یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی، به ریال تبدیل شده و تحت عنوان وام روستایی پرداخت شود که دی ماه سال گذشته این سهیمه به مبلغ سه هزار میلیارد تومان اعلام شد ضمن اینکه سه هزار میلیارد تومان نیز بانک‌های عامل به این مبلغ اضافه کردند که در مجموع 6 هزار میلیارد تومان شد.
قربانفر ادامه داد: سهم استان همدان از 6 هزار میلیارد تومان 3.11 درصد معادل 168 میلیارد تومان بود که بر اساس جمعیت روستایی استان تخصیص یافت.
وی با اشاره به طرح‌های عقد قرار داد و مصوب شده، یادآوری کرد: 156 طرح در سامانه به عنوان عقد قرارداد ثبت شده، 192 میلیارد تومان نیز بانک‌ها مصوب کرده‌اند که به این ترتیب فاز اول به اتمام رسیده، برای فاز دوم که به زودی اعلام خواهد شد نیز شواهد حاکی از این است که سهمیه استان قطعا بیشتر از فاز اول خواهد بود.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اظهار کرد: تسهیلات روستایی با نرخ 6 درصد بی‌سابقه است، کما اینکه به جز این تسهیلات دیگری نیز وجود دارد به طوری که تفاهم‌نامه‌ای بین بنیاد علوی و امور روستایی ریاست جمهوری منعقد شده که در استان، متولی آن دفتر امور روستایی وعشایر بوده و تاکنون اعتبار آن صد در صد جذب شده است.
قربانفر به تسهیلات مشاغل خانگی نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته 14.5 میلیارد تومان در این بخش پرداخت کرده‌ایم، امسال نیز اعتبار 26 میلیارد تومان به بانک‌ها اختصاص داده شده در حال ابلاغ بوده و کارها در این بخش نیز در حال انجام است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در استان مشکل اعتبار نداشته و بیشتر به دنبال طرح‌های حائز اهمیت بودیم، اذعان کرد: توجه ما در پرداخت وام به رسته‌ها به امر تولید بوده و روستاهای خوشه در اولویت قرار داشتند، در این بخش از حیث کیفیت اشتغال‌زایی نیز استان همدان رتبه خوبی در کشور دارد.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ابراز کرد: با اینکه برای پرداخت تسهیلات در زمینه دام محدودیت گذاشته بودیم اما از نظر مبلغی رسته دامداری در رتبه نخست قرار داشته و پس از آن صنایع دستی و پوشاک قرار گرفته‌اند، کما اینکه از نظر تعداد تسهیلات، صنایع دستی در اولویت قرار دارد.
قربانفر با بیان اینکه رسته‌های اولویت‌دار استان، گردشگری و بومگردی، سفال و سرامیک، چوب و مصنوعات چوبی و صنایع تبدیلی و کشاورزی است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بر این اساس هر طرح گردشگری که داشته‌ایم تصویب شده است، اعطای تسهیلات روستایی به خانه‌های بومگردی در روستاها و پرداخت تسهیلات برای ساخت هتل در شهرها، که از محل منابع تسهیلات فراگیر بوده است.
قربانفر در بخش دیگری از اظهارت خود با اشاره به طرح کارورزی، عنوان کرد: این طرح در سال گذشته مشکلاتی نظیر پرداخت‌ها و عدم استقبال دستگاه‌ها مواجه بود، اما امسال بودجه آن در استان تامین اعتبار شده که امیدواریم دستگاه‌ها از این مزیت استفاده کنند، چراکه این طرح از جهات مختلف برای کارفرما و کارورز خوب است.
وی در ادامه بیان کرد: کارفرمایانی که این نیروها را جذب می‌کنند، دو سال معاف از مالیات شده و می‌توانند ازدانش و تخصص نیروهای دانشگاهی استفاده کنند، اما تعداد واحدهای پذیرنده علیرغم متقاضی فارغ‌التحصیل دانشگاهی بسیار، کمتر بوده و در این مورد در استان وضعیت خوبی نداریم و نیاز است دستگاه‌هایی نظیر سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جهادکشاورزی وارد میدان شوند.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان افزود: در طرح کارورزی هدف اصلی ارتقای مهارت است، کارورز هم می‌تواند در جایی که مهارت کسب کرده جذب شود، یا اینکه کار را یاد گرفته و در جای دیگری ایجاد اشتغال کند، ضمن اینکه دوره کارورزی نیز به عنوان سابقه کاری محسوب می‌شود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/1544