کد خبر : 16246
تاریخ : 1398/10/22
گروه خبری : جامعه

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه مطرح کرد:

فعالیت 9 دفتر تسهیل‌گری اجتماع‌محور در کرمانشاه

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه از فعالیت 9 دفتر تسهیل‌گری توسعه محلی اجتماع‌محور در این استان خبر داد.

فریبرز نجفی‌مهر دراین‌باره اظهار کرد: در مناطق حاشیه‌نشین و سکونتگاه‌های غیر رسمی لزوم توانمندسازی احساس می‌شد که البته توانمندسازی نباید در مباحث کاربردی و فنی این مناطق خلاصه شود؛ بر همین مبنا وزارت کشور و استانداری درصدد راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری برآمدند.

وی افزود: در فرآیندهای اجتماعی حاکم بر این موضوع توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی تأثیرگذاری بیشتری دارد که البته بدون جلب مشارکت مردم در این مناطق نخواهیم توانست کاری از پیش ببریم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه گفت: طبق تصمیم وزارت کشور برخی استان‌هایی که حاشیه‌نشینی به مسائل حاد تبدیل شده، به‌صورت پایلوت برای تأسیس دفاتر تسهیل‌گری انتخاب شوند و دفاتر مذکور در شهرهایی از این استان‌ها که آسیب‌های اجتماعی بالاتری دارند، راه‌اندازی شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: در استان کرمانشاه 9 دفتر تسهیل‌گری فعالیت می‌کنند که 6 دفتر در شهرستان کرمانشاه، دو دفتر در اسلام‌آباد غرب و یک دفتر هم در هرسین است.

نجفی‌مهر با بیان اینکه هر دفتر تسهیل‌گری امورات دو محله را در دستور کار قرار می‌دهد، بیان کرد: این دفاتر با حضور کارشناسان متخصص در رشته‌های روانشناسی، جامعه‌شناسی و اقتصاد تشکیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: در وهله نخست این دفاتر به‌صورت خانه به خانه و کوچه به کوچه اطلاعات میدانی را از وضعیت اجتماعی و اقتصادی این محلات جمع‌آوری کردند و درنهایت یک بانک اطلاعاتی بسیار قوی جمع‌آوری شد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه تصریح کرد: در سطح شهرستان کرمانشاه دفتر تسهیل‌گری برای پیگیری امورات اهالی محلات جعفرآباد، دولت‌آباد، شاطرآباد، آناهیتا، چقامیرزا، باغ ابریشم و حکمت‌آباد فعال شده‌اند.

این مقام مسئول افزود: تا زمانی که اعتقادی به حضور سازمان‌های مردم‌نهاد نباشد، دولت به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلات مردم را حل کند؛ درنتیجه باید به سمتی رویم که امورات را به نخبگان مردمی در هیئت اندیشه‌ورز، خیرین، اعضای کانون مساجد، هیئت‌های مذهبی و غیره واگذار کنیم.

نجفی‌مهر گفت: رسالت دفاتر تسهیل‌گری اجتماع‌محور کردن فعالیت‌های محلات است، بر همین مبنا درصدد هستند با محوریت معتمدین، گروه‌های مختلف این امر را سازمان‌دهی کنند و در این راستا نیز بسیاری از مردم به سمت این گروه‌ها برای حل مشکلات و رسیدگی به معضلات روی آورده‌اند.

وی با تصریح بر اینکه دفاتر تسهیل‌گری به‌دلیل وجود گروه‌های مردمی بسیار مؤثر عمل کرده است، افزود: این دفاتر در برخی محلات زمینه اشتغال افراد خودسرپرست و بی‌سرپرست را در حوزه فرش‌بافی، نساجی و صنایع دستی فراهم کرده؛ همچنین در برگزاری کلاس‌های آموزشی زندگی پایدار و سبک زندگی خوب عمل کرده‌اند، به‌گونه‌ای که مشکلات محله به‌جای ارجاع به دستگاه قضائی، در محله حل‌وفصل می‌شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه با اعلام اینکه دفاتر تسهیل‌گری ظرف یک‌ونیم سال اخیر راه‌اندازی شده است، بیان کرد: تأثیرگذاری این دفاتر در آینده بیشتر خواهد شد.

این مقام مسئول گفت: معضلات اجتماعی در هر محله ازجمله بیکاری، طلاق، اعتیاد و غیره متفاوت است و شکل خاصی دارد و در این میان مهاجرین در توسعه آسیب‌های وارده نقش زیادی داشته‌اند.

نجفی‌مهر عنوان کرد: مردم استقبال خوبی از دفاتر تسهیل‌گری به‌عمل آورده‌اند، بنابراین اگر به آن‌ها اعتماد شده و فضای مشارکت داده شود، توفیق بیشتری خواهیم داشت؛ چراکه مردم سکونتگاه‌های غیر رسمی در آرزوی توانمند شدن هستند و دست یاری به سمت دفاتر تسهیل‌گری دراز می‌کنند.

وی با بیان اینکه در بررسی‌های انجام‌شده توفیق دفاتر تسهیل‌گری بالا ارزیابی شد، گفت: اثربخشی این دفاتر سبب شده از سوی وزارت کشور مجوز راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری در سایر شهرستان‌های استان نیز صادر شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه بیان کرد: در این دفاتر از نیروهای جوان و متخصص استفاده می‌شود، به‌گونه‌ای که در هر دفتر تسهیل‌گری حدود 6 نفر بومی به‌صورت مستقیم استخدام شده‌اند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/16246