کد خبر : 17544
تاریخ : 1398/11/29
گروه خبری : سیاسی

فصل مشترک دبیران احزاب همدان:

پیش‌بینی حضور حداکثری در انتخابات مجلس

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: با توجه به اینکه احزاب در دهه‌های اخیر تأثیر فراوانی در نحوه شکل‌گیری نظام‌های انتخاباتی داشته‌اند، درنتیجه بررسی تأثیر مثبت و منفی آن‌ها بر نحوه برگزاری انتخابات و انتخاب مدیران تصمیم‌ساز، اجرایی و تعیین ساختارهای اجتماعی جوامع ضروری است.

البته در نگاه معمول عموم مردم و جوامعی که احزاب حضور دارند، نقش انتخاباتی احزاب صرفاً به معرفی و حمایت از کاندیداهای خاص محصور می‌شود که درنتیجه حزب و نقش آن در انتخابات بسیار تنگ‌نظرانه ترسیم شده و بر اساس آن دیگر ضرورت‌ها، فواید و کارکردهای مثبت احزاب در انتخابات نادیده گرفته می‌شود.

این در حالی است که تحکیم پایه‌های نظام و مردم‌سالاری دینی با حضور جریان‌ها و بازیگران عرصه‌های مختلف امکان‌پذیر است و بی‌شک یکی از بازیگران و کارگردانان عرصه سیاست جامعه، تشکل‌ها و احزاب سیاسی هستند.

بر این اساس، آنچه از دریچه این خبر می‌خوانید گفت‌وگویی با عنوان «احزاب و شور انتخاباتی» بسترهای کارکردی احزاب، معرفی کاندیدای اصلح و تأثیرگذاری بیشتر فعالیت‌های حزبی است که با احسان اسدبیگی دبیر جمعیت پیشرفت و عدالت و عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان همدان، حیدرعلی بابایی دبیر حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، ابوالقاسم سوزنچی رئیس خانه کشاورز استان همدان و حسین افشاری فرماندار همدان انجام شده‌است: البته مصطفی خزاعی دبیر حزب انجمن اسلامی معلمان همدان و جواد گیاه‌شناس دبیر حزب مردم‌سالاری تمایلی به گفت‌وگو با این رسانه نداشتند!

     فرماندار همدان: آمادگی 100 درصدی فرمانداری همدان برای برگزاری انتخابات مجلس

فرماندار همدان با اعلام آمادگی 100 درصدی و همه‌جانبه نهادهای ذی‌ربط برای برگزاری یک انتخابات پرشور و حداکثری، بیان کرد: تمهیدات مورد نیاز در راستای بستر شعبات اخذ رأی، تجهیزات لازم، دستگاه‌های احراز هویت جهت سهولت کار و جلوگیری از رأی تکراری و البته حضور نمایندگان فرماندار برای انتخابات پیش رو اندیشیده شده و مشکل خاصی وجود ندارد.

حسین افشاری افزود: در حوزه انتخابیه همدان و فامنین، 6 هزار نفر منتظر اعلان رسمی آغاز رأی‌گیری هستند تا کار خود را آغاز کنند و خوشبختانه هیچ مانعی در این مسیر وجود ندارد.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون زمان لبیک مردم به نظام است تا با حضور پرشور و شعور خود و گزینش نماینده اصلحِ در تراز جمهوری اسلامی، یک مجلس کارآمد و قوی رقم بزنند.

فرماندار همدان با اشاره به اینکه تا این ساعت تعداد کاندیداهای انصرافی به 62 نفر رسیده‌است، تأکید کرد: اقتدار نظام در گرو مشارکت مردم بوده و هر چه حضور مردم در این عرصه پررنگ‌تر و پرشورتر باشد، نظام جمهوری اسلامی منشأ قدرت بیشتر و پررنگ‌تر شده و در مقابل نیز یأس و ناامیدی دشمنان این سرزمین را رقم خواهد زد.

افشاری حضور مردمی را یک گام بلند و پرنشاط برای طی کردن گام دوم انقلاب اسلامی برشمرد و ادامه داد: انتخابات مجلس پیش رو نخستین انتخابات بعد از صدور بیانیه گام دوم انقلاب بوده که مردم می‌توانند با انتخاب افراد فرهیخته، انقلابی، عدالت‌خواه، کارآمد و پیشرو در مبارزه با فساد، مجلس قوی را برای نظام جمهوری اسلامی خلق کنند.

    دبیر جمعیت پیشرفت و عدالت استان همدان: حضور حداکثری مردم در انتخابات، مانور قدرت جمهوری اسلامی

دبیر جمعیت پیشرفت و عدالت استان همدان نیز با بیان اینکه اگر مردم در قالب احزاب دسته‌بندی شوند این امکان وجود دارد تا هدایت و کنترل آن‌ها در انتخاب راحت‌تر انجام شود، عنوان کرد: در این صورت مردم می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری نمایندگان خود را انتخاب کنند، احزاب نیز می‌توانند در مورد معرفی افراد به مردم پاسخگو باشند.

احسان اسدبیگی خاطرنشان کرد: زمانی که احزاب در مجموعه کاری خود فردی را واجد صلاحیت می‌دانند، لازمه معرفی آنان ایجاد سازوکاری است که فرد اصلح معرفی و انتخاب شود؛ البته با ورود آن فرد به مجلس و تکیه بر کرسی نمایندگی نیز می‌بایست نظارت بر عملکرد وی ادامه داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه احزاب نقش تأثیرگذاری در فرآیند انتخابات دارند، گفت:‌ بدون تردید مردم همیشه به مسؤولیت خود در برابر کشور واقف بوده و به بصیرتی که بتوانند پشتوانه وطن خود باشند دست یافته‌اند، بنابراین واضح است که در انتخابات پیش رو نیز با مشارکت در تعیین سرنوشت خود حماسه‌ای دیگر رقم خواهند زد.

دبیر جمعیت پیشرفت و عدالت استان همدان حضور حداکثری مردم در انتخابات را مانور قدرت جمهوری اسلامی خواند و اظهار کرد: مشارکت بالای مردم با حضور افراد اصلح می‌تواند این پشتوانه نظام را قوی‌تر کند؛ ضمن اینکه امیدوارم با نقش برجسته و پرقوت احزاب بتوان انتخابی صحیح در مسیری استوار رقم زد.

اسدبیگی در پایان سخنان خود با اشاره به شورای ائتلاف استان، تأکید کرد: این شورا با توجه به نیاز مردم به منبعی مطمئن برای انتخاب افراد اصلح و کارآمد، شکل گرفت تا کسانی که فرصت و امکان شناسایی افراد اصلح را ندارند بتوانند از این طریق به انتخاب درست دست یابند.

    دبیر حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی: انتقال نیازها، برنامه‌ها و راهکارهای حاکمیت به مردم و مردم به حاکمیت، کار احزاب است

دبیر حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی نیز با بیان اینکه مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود حق و تکلیفی غیرقابل انکار است، افزود: احزاب نقشی حرفه‌ای و تأثیرگذار در نحوه انتخاب مردم و معرفی شاخص‌های نمایندگان اصلح دارند.

حیدرعلی بابایی ابراز کرد: مردم می‌دانند هر آنچه در این کشور اتفاق می‌افتد با سرانگشتان خود آن‌ها رقم می‌خورد و خوب یا بد امور به خود آن‌ها بستگی دارد.

وی با اشاره به اینکه کاندیداها باید منطبق بر شاخص‌ها شناسایی، غربال، ارزیابی و به مردم معرفی شوند، یادآوری کرد: تطبیق مصداق با شاخص‌ها، نیازها و ضرورت‌ها می‌تواند از مهم‌ترین کارهای احزاب باشد.

دبیر حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ادامه داد: البته کار احزاب محدود به این موضوع نشده و بعد از انتخابات نیز می‌تواند با رصد عملکرد این افراد استمرار داشته باشد، اینکه مردم چه مطالباتی از نمایندگان خود داشته و نمایندگان چه اختیارات قانونی برای رفع این مطالبات دارند، همگی می‌تواند از طریق نظارت احزاب صورت گیرد.

بابایی با بیان اینکه انتقال نیازها، برنامه‌ها و راهکارهای حاکمیت به مردم و مردم به حاکمیت، کار احزاب است، تصریح کرد: احزاب اگر نقش خود را به‌درستی ایفا کنند، می‌توانند بسیار مؤثر باشند.

وی با تأکید بر اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات، اذعان کرد: حضور در انتخابات یک ضرورت، آگاهی، اعتقاد، دل‌سوزی و دل‌بستگی به وطن، فرهنگ، آرمان، اقتصاد، معیشت و هر سرمایه‌ای است که مردم در این کشور دارند.

دبیر جمعیت پیشرفت و عدالت استان همدان ادامه داد: در حال حاضر دشمن فقط به عرصه جنگ نرم کفایت نکرده و جنگ بعضاً به جاهای سخت رسیده که با ترور حاج قاسم سلیمانی این مسئله به اثبات رسید، ضمن اینکه اگرچه با ایستادگی و مقاومت مردم و به لطف خون شهدا سایه جنگ، تبلیغاتی بیش نیست اما همین تبلیغات نیز می‌تواند با حضور حداکثری مردم در انتخابات برطرف شده و عامل بازدارنده‌ای در برابر دشمن باشد.

بابایی حضور حداکثری و مشارکت عمومی در انتخابات را اعتماد مردم به حاکمیت خواند و یادآوری کرد: دل‌بستگی مردم به نظام و وطن خود چشم دشمن را کور می‌کند، شرایط فعلی نیز حساس بوده و البته با شور و حالی که در بین مردم حاکم است یک حضور کم‌نظیر پیش‌بینی می‌شود تا بار دیگر مردم با آرمان‌های نظام و انقلاب تجدید بیعت کنند.

    رئیس خانه کشاورز استان همدان: نقش مؤثر احزاب در گرم کردن تنور انتخابات

رئیس خانه کشاورز استان همدان نیز با ابراز گلایه از عدم ارائه برنامه و معرفی تعداد بسیار زیادی از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: بنده این مسئله را توهین به مردم می‌دانم که کاندیداها شرایط حداقلی را هم برای شناخت عوام از خود فراهم نمی‌کنند.

ابوالقاسم سوزنچی خاطرنشان کرد: رأی دادن حق همه ما بوده و اگر شناخت کافی برای شرکت در این همه‌پرسی بزرگ فراهم نشود رأی ما به هدر خواهد رفت، بنابراین نیاز است تا کاندیداها برنامه‌ها و سابقه کاری خود را علاوه بر فضای مجازی در میان عموم مردم نیز به‌طور شفاف بیان کنند.

وی با تأکید بر اینکه مجلس امروز ما به افراد صادق و متعهد نیاز دارد، گفت: وکیل باید افضل از موکل باشد و این مسئله را مردم حس کنند، اگر این‌طور باشد که هر کس احساس تکلیف کرد بدون هیچ برنامه‌ای وارد عرصه رقابت شود، درواقع شأن و حق مردم را نادیده گرفتن است.

رئیس خانه کشاورز استان همدان با بیان اینکه همدان یک استان کشاورزی است و تقریباً هیچ کاندیدایی برنامه‌ای برای این بخش ندارد، تصریح کرد: منظور ما از برنامه داشتن برای این بخش قاعدتاً خرید تراکتور نیست! بلکه رفع موانع قانونی در این حوزه و وضع قوانینی است که بستر رونق تولید را فراهم کند.

سوزنچی تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی کمیسیون‌های مختلفی دارد و هر کاندیدایی باید بتواند از هم‌اکنون برنامه خود را برای حضور در کمیسیون خاص مشخص کند، اما به ظاهر حضور در یک کمیسیون که با سفرهای خارجی و مواردی از آن قبیل همراه است، برای بیشتر نماینده‌ها لذت بیشتری دارد!

وی در ادامه با اشاره به نقش احزاب در گرم کردن تنور انتخابات، افزود: بدون تردید احزاب می‌توانند زمینه را برای حضور حداکثری مردم فراهم کرده و از میان بیش از 60 حزبی که در همدان به‌صورت رسمی فعالیت می‌کنند، بتوانند نقشی اثرگذار در هدایت مردم داشته باشند.

رئیس خانه کشاورز استان همدان عنوان کرد: نظام اسلامی همیشه روی مردم حساب بازکرده و متکی به آن‌ها است، مردم نیز همیشه در بزنگاه‌ها در صحنه حضور داشته‌اند، کاندیداها نیز باید مردمی بوده و به درد و نیاز آن‌ها آگاه باشند تا بتوانند در راستای وظایف قانونی خود گام بردارند.

در خاتمه باید گفت؛ نظام سیاسی ما مبتنی بر مردم‌سالاری بوده و نظام مبتنی بر رأی مردم، نیازمند تحزب است، نقش احزاب در ایجاد نشاط سیاسی و اجتماعی در جامعه به‌خصوص در آستانه برگزاری انتخابات و ضرورت تقویت ارتباط میان احزاب با مردم و حاکمیت برای تأثیرگذاری بیشتر فعالیت‌های حزبی ازجمله مسائل مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتخابات، بهار احزاب و موسم بهره‌برداری آن‌ها از سرمایه اجتماعی است تا در مسیر هدف خود حرکت کنند، البته در کشور ما احزاب خیلی نتوانسته‌اند قوی باشند به این سبب که نگاه کلی به احزاب، مثبت نبوده و یک ابزار محسوب می‌شوند که فقط در موسم انتخابات، تحرک و پویایی پیدا می‌کنند.

البته اگرچه احزاب نتوانسته‌اند سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی چشم‌گیری در کشور به وجود آورند و بسیاری از احزاب برای کف جامعه و مردم عادی ناشناخته هستند، اما آنچه مهم است اینکه احزاب قبل از انتخابات، خود را به مردم شناسانده و در میان مردم بوده و بعد از انتخابات نیز از صحنه غیب نشده و پاسخگوی وعده‌هایی که در انتخابات داده‌اند، باشند، یا اگر از کاندیدای خاصی حمایت کردند حضوری مسؤولانه داشته و پاسخگوی مردمی باشند که به وعده‌های احزاب امید بسته بودند.

درواقع افرادی که پیشینه کار تحزّب و حزبی دارند باید در بدنه حکومت یک سازوکاری را طراحی کنند که احزاب بعداز اینکه فردی را برای انتخابات به مردم معرفی کردند مسؤولیت این کار را هم بپذیرد، زیرا تردیدی نیست که احزاب سهم عمده‌ای در پویایی انتخابات و فراهم کردن بستر مشارکت عمومی و انتخاب حداکثری دارند و باید از این ظرفیت ویژه خود استفاده کنند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/17544