کد خبر : 21558
تاریخ : 1399/2/25
گروه خبری : اقتصادی

استاندار ایلام:

علت تعطیلی 40 درصد واحدهای شهرک صنعتی ایلام بررسی شود

سپهرغرب، گروه خبر: استاندار ایلام گفت: تعطیلی حدود 40 درصد واحدهای مستقر در شهرک صنعتی ایلام جای سؤال دارد و باید علت آن از سوی مسئولان بررسی و شرایط رفع مشکلات آن‌ها فراهم شود.

قاسم سلیمانی‌دشتکی روز گذشته در یکصدونهمین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان ایلام اظهار کرد: فعالیت‌های بسیار زیادی طی سال‌های اخیر به‌منظور رونق تولید در استان صورت گرفته است که نمود آن را در کاهش نرخ بیکاری و جذب 490 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شاهد هستیم. اما این موضوع، مبین نبود مشکلات در استان نیست.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته حدود 40 درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی این استان، تعطیل بوده یا با ظرفیت کم فعالیت می‌کنند که جای سؤال و بررسی کارشناسی دارد. باید در جلسات اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل مشکلات این واحدها بررسی و راهکارهای لازم به‌منظور حل و فصل آن‌ها اتخاذ شود.

      تأثیرگذاری ستاد اقتصاد مقاومتی در احیای 100 واحد تولیدی ایلام

استاندار ایلام به تأثیرگذاری مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در حل مشکلات تولیدکنندگان استان اشاره کرد و یادآور شد: 45 پروژه در نتیجه مستقیم مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی استان، فعالیت خود را از سر گرفته و 55 پروژه نیز با رایزنی با سایر ارگان‌ها همچون تأمین اجتماعی و بانک‌های عامل در مسیر تولید مجدد قرار گرفته‌اند که نشان می‌دهد، باید این جلسات به‌طور مستمر از سوی مدیران دنبال شود.

سلیمانی‌دشتکی با اشاره به تملک برخی از واحدهای تولیدی توسط بانک‌های عامل، تأکید کرد: بانک‌ها باید واحدهایی را که تملک کرده‌اند، به فروش برسانند یا نسبت به احیای دوباره آن‌ها اقدام کنند. چراکه تملک این واحدها به ضرر بانک بوده و ضمن از بین بردن سرمایه‌گذاری انجام شده، فرصت‌های شغلی و سرمایه‌های استان را هدر می‌دهد.

وی با اشاره به موفقیت ارائه مجوزهای صنعتی بی‌نام که مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفته است، از دستگاه‌های مسئول در استان خواست، این مجوزها را در خصوص ارائه زمین مورد نیاز نیز تعمیم دهند تا با کسب مجوزهای لازم، سرمایه‌گذار با سرعت و سهولت بیشتری بتواند، پروژه خود را اجرا کند.

      جذب 2 هزار و 580 میلیارد ریال اسناد خزانه در ایلام

مدیرکل اقتصادودارایی ایلام نیز در این نشست گفت: مجوز اسناد خزانه تخصیصی به استان سه‌هزار و 750 میلیارد ریال است که تاکنون 2 هزار و 580 میلیارد ریال معادل 69 درصد جذب شده است.

قدرت‌الله فیض‌الهی افزود: ایلام پس از استان خوزستان،دومین استان کشور از نظر جذب اسناد خزانه شناخته شده است.

وی آخرین فرصت جذب باقی مانده اسناد خزانه را سوم شهرویورماه، عنوان کرد و از عموم دستگاه‌های اجرایی استان خواست: برای جذب مبلغ باقی مانده که حدود یک‌هزار و 170 میلیارد ریال است، اسناد خود را ارائه دهند.

      ایلام نخستین استان کشور در جذب سرمایه‌گذاری

مدیرکل اقتصادودارایی ایلام همچنین از رشد 200 درصدی سرمایه‌گذاری در استان و کسب رتبه نخست کشوری از این منظر خبر داد و یادآور شد: جذب بیش از 490 هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای تکمیل زیرساخت‌های استان موفقیت بسیار بزرگی است که در نتیجه تلاش مجموعه مدیریتی استان، حاصل شده است و نمود آن را در سال‌های آینده با تکمیل پروژه‌های در دست اجرا خواهیم دید.

فیض‌الهی تأکید کرد: سال گذشته در مجموع 36 جلسه حوزه جذب سرمایه‌گذاری در استان برگزار شده است که هشت جلسه با سرمایه‌گذاران خارجی از کشورهایی همچون آلمان، روسیه، عراق، پاکستان و چین بوده است و هم‌اکنون سرمایه‌گذارانی از کشورهای روسیه و چین نیز در پروژه‌های مرتبط با نفت و گاز استان، فعالیت می‌کنند.

وی از انتشار کتاب توانمندی‌های سرمایه‌گذاری در استان طی سال گذشته، خبر داد و اضافه کرد: سامانه پایش محیط کسب‌وکار استان نیز راه‌اندازی شده است تا با شناسایی قوانین دست‌وپاگیر و رفع آن‌ها شرایط را برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم آوریم.

      رسوب بدهی بانکی مهم‌ترین مشکل واحدهای شهرک صنعتی ایلام

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی ایلام نیز در این جلسه گفت: 180 واحد تولیدی در 14 شهرک صنعتی استان وجود دارد که از این تعداد حدود 60 درصد به فعالیت می‌پردازند.

اقبال اسماعیلی مهم‌ترین دلیل تعطیلی 40 درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان را رسوب بدهی بانکی عنوان کرد که باید از طریق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و نشست‌های ستاد اقتصاد مقاومتی در جهت برطرف کردن مشکلات این واحدها اقدام شود.

      گازرسانی رایگان به 146 واحد تولیدی ایلام

رئیس شرکت گاز ایلام نیز در این نشست اظهار کرد: سال گذشته گازرسانی به 146 واحد تولیدی استان به صورت رایگان انجام شد.

عباس شمس‌الهی افزود: امسال نیز معافیت‌های بیشتری برای گازرسانی به واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است و سقف معافیت‌ها از 2 میلیارد ریال، به 6 میلیارد ریال افزایش یافته است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/21558