کد خبر : 25091
تاریخ : 1399/4/25
گروه خبری : سلامت

معاون کل وزارت بهداشت:

گاهی بیش از 10 درصد جمعیت استان مسافر وارد همدان شده است

همدان جزء انتخاب‌های اول مسافران استان‌های قرمز

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق آماری از کشور در یک عروسی 300 نفر و در یک مراسم عزاداری یک هزار نفر و در یک مرکز خرید 220 نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند، گفت: درخواست داریم پذیرش مسافر به همدان به حداقل ممکن برسد چرا که در مقاطعی بیش از 10 درصد جمعیت استان مسافر وارد همدان شده است.

ایرج حریرچی روز سه‌شنبه در ستاد مدیریت و مقابله با کرونا در استان همدان اظهار کرد: فرهنگ و رفتار اجتماعی مردم برخی استان‌ها با تصورات ما از این استان‌ها متفاوت بوده اما مردم همدان در رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از استان‌های موفق کشور بوده‌اند.

حریرچی با بیان اینکه همدان از استان‌های موفق در کنترل ویروس کرونا بوده است، افزود: مدیریت خوب در مجموعه استان همدان سبب شد با آمار بالا در این استان روبرو نشویم.

وی با بیان اینکه 51 طغیان بیماری در شهرستان‌های مختلف رخ داده اما کنترل شده که این نشانه موفقیت است، گفت: فارس، بوشهر، همدان و کهگیلویه و بویراحمد در زمینه کنترل ویروس کرونا خوب عمل کردند و با همراهی مردم و مسئولان این موفقیت حاصل شده است.

حریرچی با بیان اینکه در بعضی استان‌های کشور با کمبود تخت آی‌سی‌یو و تخت بیمارستانی مواجه شدیم در حالی‌که همدان این‌گونه نبود، گفت: ویروس کووید 19 هرچه پیش می‌رود پیچیده‌تر، باهوش‌تر و نامردتر می‌شود.

وی با بیان اینکه در استان‌هایی که موارد ابتلا به بیماری کرونا کم است سطح ایمنی نیز پائین است و از این نظر نگران هستیم، گفت: اگر مقاومت 5 ماهه در مقابل این ویروس را ادامه دهیم و آن را به کشف واکسن و دارو متصل کنیم موفقیت نهایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه سنگاپور، ایسلند و برخی کشورهای اروپایی یا برخی استان‌های چین که بیماری را کنترل کردند تا کشف واکسن آن را ادامه خواهند داد، گفت: در این جنگ فرسایشی نباید اشتباه کرد.

حریرچی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم مردم خسته شوند، اظهار کرد: در استان همدان رعایت 86 درصدی پروتکل‌های بهداشتی با بی‌توجهی به 20 درصد رسیده بود که در حال حاضر به 62 درصد رسیده که البته یکی از دلایل این رعایت‌ها در حال حاضر ترس از مرگ‌های رخ داده است.

وی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری که عنوان کردند وقتی کسی ماسک نمی‌زند ناراحت می‌شوم، گفت: از زحمات و اقدامات انجام شده در همدان قدردانی می‌کنم اما نباید مغرور شد چرا که ممکن است وضعیت از استان‌های دیگر بدتر شود.

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق آماری از کشور در یک عروسی 300 نفر و در یک مراسم عزاداری یک هزار نفر و در یک مرکز خرید 220 نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند، افزود: درخواست داریم پذیرش مسافر به همدان به حداقل ممکن برسد چرا که در مقاطعی بیش از 10 درصد جمعیت استان مسافر وارد همدان شده است.

وی با بیان اینکه کسانی که به مسافرت می‌روند از ساکنان استان‌های وضعیت قرمز شیوع کرونا هستند و به استان‌هایی که وضعیت بهتری دارند مسافرت می‌کنند، گفت: در این زمینه همدان در انتخاب‌های اول قرار دارد.

وی با بیان اینکه ما متوجه صنعت گردشگری و منافع استان‌ها هستیم اما همین موضوع می‌تواند مانند یک بمب ساعتی عمل کند و استان را تحت تأثیر قرار داد دهد، گفت: طبق بررسی‌ها کمتر از 15 درصد تماس‌ها و درگیری‌ها در مبتلایان به این بیماری تماس‌های شغلی بوده است.

*در استان همدان تنها 8 درصد موارد درگیری ناشی از مواجهات شغلی بوده است

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه سلامت مردم و مقابله با ویروس و تأمین معیشت مردم برای ما مهم است، گفت: افکار عمومی بیشتر به سمت تعطیلی کنکور، حمل و نقل و مواردی از این قبیل می‌رود در حالی که در استان همدان تنها 8 درصد موارد درگیری ناشی از مواجهات شغلی بوده است.

حریرچی با بیان اینکه 41 درصد موارد ابتلاء ناشی از شرکت در عروسی‌ها و دورهمی‌ها و مراسم عزاداری بوده است، گفت: 51 درصد مبتلایان نیز ترددهای خانوادگی را عامل ابتلاء معرفی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تردد از بیرون به داخل منزل به نحوی است که یکی از اعضای خانواده به بیرون از منزل رفته و با ابتلا ویروس را به داخل منزل آورده است، گفت: تعطیلی مجالس عروسی و ترحیم و دورهمی‌ها اثر اقتصادی ندارد اما بالاترین میزان ابتلا را به خود اختصاص داده است.

46 درصد مبتلایان استان همدان زنان خانه دار هستند

وی با بیان اینکه 46 درصد مبتلایان استان همدان زنان خانه دار هستند که یا قربانی مواجهه از بیرون بوده‌اند یا در دورهمی و عروسی و مراسم عزا شرکت کرده‌اند، گفت: این آمار قابل توجه است.

حریرچی با یادآوری اینکه 446 نفر از پرسنل کادر درمان و سلامت استان همدان نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند که بیشترین مواجهه را با مبتلایان به کرونا دارند، گفت: این آمار نسبت به جامعه 15 هزار نفری است و قدردان این همه فداکاری هستیم کما اینکه مقام معظم رهبری نیز در هر سخنرانی خود که حتی با موضوع کرونا نیز مرتبط نیست حداقل یک بار به زحمات پرسنل درمان اشاره دارند.

معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه درخواست می‌کنیم حواس‌مان به مناسبت‌های خانوادگی و عروسی و ترحیم باشد، گفت: در خصوص مراسم ترحیم نباید واکنش سو را نادیده گرفت بلکه باید آن را کنترل کند کما اینکه در برنامه‌هایی با برقراری تماس‌های تلفنی یا اجازه تردد نفراتی به منزل شخصی که مرحوم شده برای کنترل این واکنش تلاش می‌شود.

حریرچی با تاکید بر اینکه در این فاز بیماری مداخلات محدود و ضعیف هیچ تأثیری ندارد و باید حداقل سطح متوسط و شدید باشد، گفت: در برخی کشورها با گزارش یک مبتلا، نیروی نظامی تا چند کیلومتری محل سکونت فرد را تحت نظر قرار می‌دهد اما شرایط فرهنگی اقتصادی ما اینگونه نیست که مانند این کشورها رفتار کنیم.

وی با بیان اینکه هر کشور موفقی برخوردهای شدیدی را لحاظ کرده است، افزود: آمار فوتی‌های مبتلایان به کرونا در کشور به کمتر از 30 نفر در روز رسیده بود اما متأسفانه در حال حاضر به بیش از 200 نفر رسیده است که جای نگرانی دارد.

وی با بیان اینکه در سال حدود 380 هزار نفر فوتی داریم که وقتی 221 نفر در یک روز فوت می‌کنند چیزی معادل 20 درصد فوتی‌های یک روز را مبتلایان به کرونا تشکیل داده‌اند، اظهار کرد: بیشترین فوتی‌ها در رده سنی بالای 60 سال قرار دارند در حالی که قرار بود سال‌ها زندگی کنند.

حریرچی با بیان اینکه وقتی چنین افرادی را از دست می‌دهیم در واقع 22 سال امید به زندگی این افراد از دست رفته است، گفت: امید به زندگی در کشور بالای 75 سال سن است.

معاون کل وزارت بهداشت همچنین با یادآوری اینکه همدان با بیمارستان‌های افتتاح شده در طرح تحول سلامت مشکل کمبود تخت در پذیرش بیماران کرونایی ندارد، گفت: نباید از فرسودگی شغلی کارکنان بهداشت درمان غافل شد و باید به آن توجه کرد.

حریرچی به درگذشت نماینده بهار و کبودرآهنگ به دلیل ابتلا به کرونا نیز اشاره کرد و گفت: در سطح معاونان وزرا، معاونان دانشگاه‌ها، مقامات سیاسی و سایر بخش‌ها تعداد مبتلایان کم نیست و باید به کنترل ویروس کرونا حساس‌تر بود.

استاندار همدان نیز در این جلسه گفت: آمار مبتلایان به کرونا در استان همدان نسبت به ماه گذشته سه برابرشده به طوری که تعداد مبتلاها به 70 نفر در روز و فوتی‌ها به 10 نفر رسیده است.

سیدسعید شاهرخی با تسلیت درگذشت نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی از تدبیر هوشمندانه و ارزشمند وزارت بهداشت در کنترل بیماری و اقدامات ستاد ملی مقابله با کرونا قدردانی کرد و گفت: در استان همدان پروسه مقابله و درمان بیماری کرونا در سطوح مختلف تعریف شد و چند سناریو نهایی شده که در سناریوی اول قرار داریم.

وی با بیان اینکه همدان دارای مردمی با فرهنگ غنی است و از روزهای اول شاهد همکاری خوب مردم بودیم، گفت: طی 5 ماه گذشته کادر بهداشت و درمان فداکارانه پای کار بودند و مردم نیز موارد بهداشتی را رعایت کردند.

شاهرخی با بیان اینکه تا 23 خردادماه آمار مبتلایان کرونا در استان همدان در کمترین سطح ممکن در کشور بود و بستری‌ها از 10 نفر تجاوز نمی‌کرد و فوتی‌ها نیز در روز بیشتر از دو نفر نبود، گفت: این موفقیت در حالی صورت گرفت که مراودات ما با استان‌قم بالا بود اما آن را کنترل کردیم.

استاندار همدان با بیان اینکه در ماه‌های بعد مردم خوزستان که خوشبختانه و در ایام کنونی متأسفانه مقصد گردشگری آن‌ها همدان است وارد استان همدان شدند مراودات با استان‌هایی که وضعیت شیوع کرونا در این استان‌ها قرمز بود صورت گرفت؛ گفت: متأسفانه طی یک ماه اخیر شرایط تغییر کرد و آمار در استان همدان سه برابر شد به طوری که تعداد مبتلاها به 70 نفر در روز و فوتی‌ها به 10 نفر رسید.

وی با بیان اینکه محدودیت‌های دوباره اعمال شد و در حوزه رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی اقدامات جدی مدنظر قرار گرفته است، گفت: تیم‌های بازرسی تشکیل شده و بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی نظارت می‌کنند.

استاندار همدان با بیان اینکه از زمان تشدید بازرسی‌ها همکاری‌های مردم بهتر شده است، گفت: امیدواریم تا پیدا شدن داروی این بیماری و ساخت واکسن شرایط مدیریت شود.

شاهرخی با بیان اینکه متأسفانه برداشت نادرستی از شعار ستاد ملی صورت گرفت در حالی که ما سلامت و معیشت مردم را با هم می‌خواهیم، گفت: اگر سلامت تأمین شود اما مشکلات معیشت باقی باشد مشکلات بعدی ایجاد خواهد شد.

متأسفانه برخی مردم بازگشایی‌ها را به معنای کمرنگ شدن کرونا تلقی کردند

وی با بیان اینکه متأسفانه برخی مردم بازگشایی‌ها را به معنای کمرنگ شدن کرونا تلقی کردند در حالی‌که بازگشایی‌ها با اجرای پروتکل‌های بهداشتی همراه است، گفت: طی ماه‌های گذشته شرایط استان را مدیریت کردیم هرچند کارها به سختی انجام شده ولی هنوز در سناریوی اول هستیم و ضمن تأمین منابع پیش می‌رویم.

استاندار همدان از اقدام ارزشمند دولت در اجرای طرح تحول سلامت قدردانی کرد و با بیان اینکه اگر استان همدان توانسته این شرایط را سپری کند به دلیل آن است که ظرفیت‌های لازم در زمان اجرای طرح تحول سلامت ایجاد شد، گفت: برای تکمیل خدمت به مساعدت وزارت بهداشت نیاز داریم تا بیمارستان اکباتان را تکمیل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پرسنل بهداشت و درمان در حال خدمت‌رسانی هستند به بیمارستان سردار سلیمانی شهرستان تویسرکان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این پروژه 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در گیرودار اداری قرار گرفته که باید در رفع آن تسریع شود، گفت: مقرر شده این پروژه 5 مرداد ماه از طریق ویدئو کنفرانس توسط رئیس جمهور افتتاح شود.

وی با تاکید بر اینکه تجهیزات خریداری شده و باید نصب شود، گفت: از وزارت بهداشت درخواست داریم در این زمینه اقدامی عاجل انجام دهد.

شاهرخی با تاکید بر اینکه کمبود دستگاه اکسیژن‌ساز در استان همدان مدنظر قرار گیرد، گفت: اطمینان می‌دهیم با تمام توان در خدمت مردم هستیم چرا که دغدغه ما سلامت و معیشت مردم است.

استاندار همدان با قدردانی از مردم خواستار تداوم همکاری مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی شد و گفت: مهاجرت‌های تابستانی از خوزستان ادامه دارد اما با اجرای پروتکل‌های بهداشتی این مسئله را مدیریت خواهیم کرد.

*آزمایشگاه بیماری‌های نوپدید در همدان راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در ادامه جلسه گفت: آزمایشگاه جامع بیماری‌های نوپدید تا پایان شهریور امسال در این استان راه‌اندازی می‌شود با این وجود امید می‌رود با این قبیل بیماری‌ها مواجه نشویم.

دکتر رشید حیدری مقدم بیان کرد: از نیمه بهمن‌ماه سال گذشته خطر همه‌گیری کرونا رصد و در جلسه شورای تامین استان این موضوع اطلاع‌رسانی شد.

وی بیان کرد: سه نقشه برای عبور از این بیماری پیش‌بینی شد که نخست استفاده از 700 تخت، سپس یک هزار و 500 و در ادامه دو هزار 400 تخت بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه نخستین مورد مثبت کرونا در 26 بهمن در همدان ثبت شده است اظهار داشت: این فرد در قم مبتلا شده و به همدان سفر کرده بود که در نهایت جان باخت.

وی افزود: سه هزار و 105 تخت بیمارستانی در همدان وجود دارد که در صورت مدیریت نکردن ویروس کرونا، بیمارستان‌های استان جوابگوی بیماران نخواهد بود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان جنگ خود با این ویروس را از خانه بهداشت با انجام غربالگری آغاز کرد افزود:: آغازین روزهای همه‌گیری کرونا، سامانه 3143 با 60 خط تلفن برای مشاوره به شهروندان در نظر گرفته شد تا بخشی از مشکلات و بار بیماری را کاهش دهد.

حیدری مقدم گفت: هشت هزار تخت در بخش قرنطینه فعال شد که تاکنون نیازی به استفاده آن نشده است همچنین در هر روستا ستاد کرونا با حضور اعضای شورا اسلامی، دهیار بهورز و امام جماعت تشکیل شده است تا شیوع این ویروس را در روستا مدیریت کند.

وی ببان کرد: بیمارستان سینا به عنوان مرکز بستری بیماران کرونایی پیش بینی شده بود با این وجود از هیچ یک از شهرستان‌های استان به علت داشتن امکانات و تجهیزات لازم، یک بیمار جابجا نکردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: 50 طغیان بیماری کرونا تاکنون در همدان داشتیم و طبق بررسی‌های صورت گرفته 51 درصد مبتلایان در تماس خانگی و 41 درصد در دورهمی‌ها به این بیماری گرفتار شدند و هشت درصد کارمندانی بودند که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکردند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/25091