کد خبر : 26637
تاریخ : 1399/5/22
گروه خبری : استان‌ها

مرغوب‌ترین انجیر سیاه، سفیدبخت نشد

جهنم «بی‌آبی» برای میوه بهشتی

سپهرغرب، گروه خبر :زودرس‌ترین انجیر جهان است، اما بعد از سیلاب و تخریب ایستگاه پمپاژ آب، در جهنم بی‌آبی گرفتار شده و باغداران مجبور هستند تا آب را هرساعت به مبلغ 2.5 میلیون تومان از پمپاژدارها بخرند.

استان لرستان با آب‌وهوای مناسب و رودهای پرآب و خاک حاصلخیز استعداد ویژه‌ای برای کشاورزی دارد، به‌طوری‌که پایه اصلی اقتصاد مردم این استان را کشاورزی تشکیل می‌دهد.

این در حالی است که محصولات کشاورزی و باغی شهرستان پلدختر در استان لرستان را بیش از هر چیزی بانام «انجیر سیاه» می‌شناسند، انجیری که به‌واسطه زودرس بودن، پیش از هر نوع انجیری راهی بازار می‌شود و خواهان زیادی در سراسر کشور و دنیا دارد.

* تولید 34 درصد انجیر سیاه کشور در پلدختر

این محصول در سطح وسیعی از شهرستان پلدختر پرورش داده می‌شود و علاوه‌بر ایجاد فرصت‌های اشتغال، این شهرستان را مستعد تبدیل به قطب صادرات انجیر به کشورهای مختلف دنیا کرده است.

بنا بر آمار ارائه‌شده از سوی مسئولان، 34 درصد انجیر سیاه‌آبی کشور در لرستان تولید می‌شود و لرستان در پرورش و تولید انجیر سیاه در کشور رکورددار بوده و این در حالی است که 92 درصد این میوه در شهرستان پلدختر تولید می‌شود.

جای خالی یک تعاونی با حضور باغداران انجیر پلدختر، باعث شده تا همچنان دست دلالان از فرآیند بسته‌بندی و عرضه این محصول به بازار قطع نشود، صنایع تبدیلی و تکمیلی انجیر سیاه در پلدختر، باید راه‌اندازی و توسعه داده شود. موضوعی که همچنان در قطب تولید انجیر سیاه کشور مغفول است.

* جهنم «بی‌آبی» برای میوه بهشتی

انجیر سیاه پلدختر همچنان در گمنامی و بدون برند ویژه خود و از سوی واسطه‌گران به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌شود. همین امر موجب شده تا سود تولید مرغوب‌ترین و زودرس‌ترین انجیر سیاه ایران، به جیب باغداران نرود و همچنان واسطه‌گران بهره‌بردار اصلی این میوه بهشتی باشند.

به مجموع مشکلات یاد شده، باید بی‌آبی در باغات انجیر منطقه «زیودار» پلدختر را هم اضافه کرد، در سیلاب 98، ایستگاه پمپاژ این منطقه تخریب شد و این در حالی است که تاکنون این ایستگاه پمپاژ برای آب‌رسانی به منطقه احداث نشده تا شاهد جهنم «بی‌آبی» برای میوه بهشتی انجیر پلدختر باشیم.

* انتقاد باغداران از نبود صنایع بسته‌بندی

یکی از باغداران پلدختر که در حال برداشت محصول انجیر خود بود، در سخنانی اظهار کرد: این محصول به‌گونه‌ای است که در گرمای هوا، کیفیت و وزن آن بالا می‌رود.

وی با بیان اینکه پرفروش‌ترین انجیر در کشور، انجیر سیاه پلدختر است، تصریح کرد: به‌دلیل اینکه عملکرد ما در کاشت محصول انجیر مطلوب بوده، میانگین برداشت محصول انجیر در هر هکتار 35 تا 40 تن است.

یکی دیگر از باغداران پلدختری با اشاره به نبود صنایع بسته‌بندی و همچنین تعاونی‌های فروش برای محصول انجیر پلدختر اظهار کرد: ما باید برای نگهداری محصول خود در شهرستان، سردخانه داشته باشیم.

* هر ساعت آب، 2.5 میلیون تومان!

وی با تأکیدبر اینکه انجیر؛ یک میوه ضعیف است و نمی‌تواند برای رسیدن به بازار ماندگاری ندارد، افزود: همچنین تخریب ایستگاه پمپاژ آب منطقه «زیودار» در سیلاب 98، یکی دیگر از مشکلات باغداران این منطقه است.

این باغدار پلدختر ادامه داد: این امر بخشی از باغات انجیر منطقه را با چالش جدی کم‌آبی مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه الان مجبور هستیم که ساعتی 2.5 میلیون تومان آب، برای آبیاری محصول خود از پمپاژدارها خریداری کنیم، گفت: محصول انجیر ما به‌دلیل بی‌آبی خشک می‌شود و بر روی زمین می‌ریزد.

این باغدار پلدختری تصریح کرد: مسئولان جهادکشاورزی و همچنین امور آب، باید پیگیر حل مشکل بی‌آبی باغداران پلدختری باشند.

* تأمین معاش 2 هزار خانوار در خطر است

عسگری مدیر جهادکشاورزی پلدختر، میزان سطح زیر کشت باغات انجیر این شهرستان را یک‌هزار و 500 هکتار اعلام کرد و گفت: حدود 34 درصد انجیر سیاه کشور، در شهرستان پلدختر تولید می‌شود.

وی عنوان کرد: مجموع تولید انجیر سیاه در لرستان و شهرستان پلدختر، حدود 18 هزار تن است.

مدیر جهادکشاورزی پلدختر با بیان اینکه انجیر سیاه پلدختر از بهترین کیفیت برخوردار است، افزود: این محصول در سال‌های گذشته به کشورهای اروپایی صادر شده است.

عسگری با اشاره به اینکه میانگین برداشت انجیر در لرستان و شهرستان پلدختر بیش از 14 تن در هر هکتار است، بیان کرد: انجیر پلدختر، تقریباً نوبر و نورس است و زودتر از کشورهایی مانند ترکیه، وارد بازار می‌شود.

وی گفت: انجیر پلدختر، بازارپسندی بیشتری هم دارد.

دو هزار خانوار ساکن در منطقه «زیودار» پلدختر با جمعیتی بالغ‌بر 6 هزار نفر از فروش انجیر سیاه امرار معاش می‌کنند و این در حالی است که توجه به تأمین منابع آبی برای باغات این منطقه و همچنین توسعه صنایع تبدیلی برای محصول انجیر پلدختر و منطقه «زیودار» یک ضرورت به‌نظر می‌رسد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/26637