کد خبر : 26661
تاریخ : 1399/5/22
گروه خبری : استان‌ها

نایب‌رئیس شورا تأکید کرد:

تعیین‌ تکلیف پروژه میدان‌بار جدید همدان بر مدارِ قانون

سپهرغرب، گروه خبر :نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: باید تعیین ‌تکلیف پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری میدان میوه و تره‌بار جدید همدان براساس صرفه و صلاح شهرداری همدان و بر محور قانون پیش برود.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، حمید بادامی‌نجات در سی‌و‌سومین صحن شورا بیان کرد: براساس اظهار نظر شهرداری و برخی اعضای شورای اسلامی شهر، کنسرسیوم ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان توان اجرایی کار را ندارد و شهر همدان از این منظر متضرر شده است.

وی با تأکید بر اینکه مخالفتی مبنی بر تعیین تکلیف نهایی این پروژه بزرگ شهری نداریم، ادامه داد: مباحث اجرایی فسخ قرارداد پروژه میدان بار جدید همدان برعهده شهرداری همدان است، ازاین‌رو باید با لحاظ کردن مباحث حقوقی و قانونی، به‌صورت جدی‌تر مورد پیگیری قرار گیرد و توجه شود که خسارت جدید هم به‏وجود نیاید.

* عسگریان: سرمایه شهر و مردم، معطل سرمایه‌گذار میدان بار نماند

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان نیز با اشاره به تقاضای کنسرسیوم پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان مبنی بر ارائه تضمین خرید غرفه‌داران از سوی شهرداری با وجود حمایت‌های ویژه از حوزه سرمایه‌گذاری این پروژه بزرگ شهری، گفت: پس از گذشت مدت‌زمانی طولانی حمایت‌های شورای چهارم و پنجم شهر همدان از سرمایه‌گذار این طرح بزرگ به‌ویژه در تنظیم شیوه‌نامه، بهانه‌ جدیدی مطرح می‌شود که نشان‌دهنده کم‌لطفی این مجموعه به شهر همدان است.

سیدمسعود عسگریان معتقد است: این مجموعه بزرگ به‌عنوان سرمایه‌گذار ورود پیدا کرده که مشمول امتیازات ویژه مدیریت شهری شده است.

عسگریان تأکید کرد: سرمایه‌گذار این پروژه بزرگ توان و اعتبار مالی مورد نیاز را برای ساخت میدان میوه‌ و تره‌بار جدید همدان ندارد و متأسفانه براساس نفوذ برخی از مدیران ارشد سابق، توانسته‌اند امتیاز کاذبی را برای خود کسب کنند؛ ازاین‌رو نباید بیش از این سرمایه شهر و مردم معطل بماند.

وی با تأکید بر اینکه برندهای مثبت پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری میدان میوه و تره‌بار مربوط و متعلق به شهرداری همدان است، ادامه داد: خوشبختانه مهلت تعیین‌شده از سوی فرماندار همدان برای ارتقای پیشرفت فیزیکی این پروژه سرمایه‌گذاری به اتمام رسیده است؛ ازاین‌رو باید پرونده آن به کمیسیون ماده 38 آیین‌نامه معاملات شهرداری ارجاع داده شود.

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان گفت: با توجه به عدم بضاعت مالی و کاری سرمایه‌گذار، پروژه برایش توجیه‌پذیر نیست؛ ازاین‌رو براساس درخواست شهرداری همدان، باید اجازه داد که تعیین تکلیف پروژه میدان‌ میوه‌ و تره‌بار جدید طبق روال قانونی طی شود.

عسگریان با بیان اینکه پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری تمام مجوزهای لازم را دارد و آماده به‌کار است، پیشنهاد داد: پیمانکاران و سرمایه‌گذاران بومی که در زمان عقد قرارداد به آنان مجال کار داده نشده است، می‌توانند به‌صورت قانونمندتر و منظم‌تر، امور این پروژه را پیش بگیرند.

وی خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر همدان درخواست کرد تا وضعیت پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود تا سرمایه‌گذار آن شهر را ترک کند و اعتبار و انرژی شهر معطل آنان نشود.

* رحیمی‌فر: ابزارهای قانونی فسخ قرارداد پروژه میدان بار وجود دارد

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان هم با تأکید بر حمایت از سرمایه‌گذاری، گفت: با وجود اینکه همواره بر تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر پروژه میدان میوه‌ و تره‌بار جدید شهر تأکید داشته‌ایم؛ اما شهرداری همدان باید براساس وظیفه قانونی خود و برابر قوانین و مقررات در راستای تعیین تکلیف پروژه میدان میوه‌ و تره‌بار جدید شهر همدان عمل کند.

علی رحیمی‌فر افزود: با توجه به اینکه تمامی مباحث مورد نظر سرمایه‌گذار در آیین‌نامه و شیوه‌نامه فروش لحاظ شد و مورد تصویب اعضای شورای شهر همدان هم قرار گرفت، فسخ قرارداد شهرداری با کنسرسیوم پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان باید به‌عنوان آخرین راهکار مدنظر قرار گیرد؛ هرچند براساس شواهد موجود محرز شده است که سرمایه‌گذار قصد ادامه عملیات اجرایی کار را ندارد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری مذکور تنها 6 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، گفت: شهرداری همدان بر این نظر است که کنسرسیوم پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان از طریق کمیسیون ماده 38 آیین‌نامه معاملات شهرداری، تعیین تکلیف شود؛ زیرا پروژه به بهره‌برداری نمی‌رسد و راه به جایی هم نخواهد برد.

رحیمی‌فر ابراز کرد: براساس ضرب‌المثل معروف که می‌گوید ضرر را از هرکجا جلویش را بگیری منفعت است، باید گفت که درصورت تعیین تکلیف این پروژه بزرگ، مشکلات اجتماعی حاصل از آن رفع می‌شود و رونق سرمایه‌گذاری را به دنبال دارد و درنتیجه شرایط میدان بار فعلی هم که بسیار نامطلوب است، سامان‌دهی می‌شود.

وی بیان کرد: ابزارهای قانونی فسخ قرارداد در شیوه‌نامه پروژه میدان میوه و تره‌بار جدید همدان دیده شده است که باید به‌منظور تسهیل امور، پیگیری مجدانه آن صورت گیرد.

رئیس کمیسیون فنی عمرانی شورای اسلامی شهر همدان ضمن تأکید بر هماهنگی با استانداری به‌منظور فسخ قرارداد این کنسرسیوم، اظهار کرد: به‌موازات پیگیری فسخ قرارداد از طریق کمیسیون ماده 38 آیین‌نامه معاملات شهرداری، خوشبختانه موارد متعدد دیگر نیز در قرارداد برای تعیین تکلیف در قبال عدم انجام تعهدات از سوی سرمایه‌گذار پیش‌بینی شده است که باید مدنظر و مورد عمل قرار گیرد.

* مولوی: بهره‌گیری از ظرفیت سرمایه‌گذاران و پیمانکاران استان برای ساخت میدان بار جدید

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان نیز با انتقاد نسبت به بلاتکلیفی پنج‌ساله پروژه سرمایه‌گذاری میدان میوه و تره‌بار جدید، گفت: باید مدیریت شهری در این زمینه تصمیم‌گیری جدی داشته باشد تا ضمن بهره‌گیری از ظرفیت مجموعه سرمایه‌گذاران و پیمانکاران استان همدان، ساخت این پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری به سرانجام برسد.

ابراهیم مولوی افزود: ضمن اینکه مجموعه سرمایه‌گذار و پیمانکار فعلی بایستی جبرانگر ضرر و زیان ناشی از اهمال و کم‌کاری خود باشند و حق و حقوق ضایع‌شده از شهروندان و شهرداری همدان را جبران کنند؛ زیرا با افزایش وحشتناک قیمت‌ها، هزینه ساخت و راه‌اندازی این مجموعه چندبرابر شده است که واقعاً جای تأسف دارد.

* فتحی: تأکید بر جانمایی صحیح برای میدان بار

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز با تأکید بر عدم توانایی کنسرسیوم ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان، گفت: از ابتدای امر مشخص بود که ساخت این پروژه به سرانجام نمی‌رسد و سرمایه‌گذار می‌بایست درحال حاضر با احتساب صرف هزینه‌های انشعابات و راه دسترسی از سوی شهرداری، بیشتر از این‌ها هزینه کرده باشد.

علی فتحی با اشاره به اینکه پنج سال فرصت طلایی ساخت این پروژه را از دست دادیم، افزود: با توجه به اینکه میدان میوه و تره‌بار جدید پاسخگوی نیاز شهر نیست، باید به‌صورت هم‌زمان جانمایی مناسبی برای میدان بار جدید داشته باشیم که ازلحاظ نزدیک بودن راه دسترسی، انشعابات و سهل‌الوصول بودن آن، لحاظ شود.

* قراباغی: سرمایه‌گذار را بلاتکلیف نگذاریم

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان در ادامه با تأکید بر اینکه نباید سرمایه‌گذار را بلاتکلیف نگه داشت، گفت: با توجه به اینکه مقرر شده بود پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری میدان میوه و تره‌بار جدید همدان تا خردادماه امسال تعیین تکلیف شود، این مهم باید به سرانجام برسد.

حسین قراباغی معتقد است: با وجود حمایت‌های شورای اسلامی شهر همدان از سرمایه‌گذار این پروژه مبنی بر تصویب شیوه‌نامه فروش غرفه‌داران و رفع موانع پیش ‌روی سرمایه‌گذار، اما کنسرسیوم ساخت پروژه میدان میوه و تره‌بار جدید همدان، مدیریت شهری را معطل کرده است که در این صورت تعیین تکلیف آن براساس قانون، منافاتی با حمایت از سرمایه‌گذار ندارد.

* علی‌ضمیر: میدان میوه و تره‌بار از طریق اعمال ماده 38، تعیین تکلیف شود

معاون خدمات شهری شهرداری همدان نیز گفت: صراحتاً تأکید بر این بوده که پیشرفت فیزیکی پروژه میدان میوه و تره‌بار جدید شهر همدان در بازه زمانی مشخص (خردادماه 99) به حداقل 30 درصد پیشرفت فیزیکی برسد که این مهم عملیاتی نشد و همچنان روند قبل پیش می‌رود.

وحید علی‌ضمیر افزود: براساس برگزاری جلسات مختلف، مجدد بازه زمان مشخصی برای ارائه برنامه نهایی کنسرسیوم پروژه ساخت میدان میوه و تره‌بار جدید همدان به شهرداری اعلام شد و همچنان این مجموعه بر ارائه ضمانت خرید از سوی شهرداری تأکید دارد؛ درحالی ‌که شهرداری همدان نه اجازه پیش‌فروش و نه ضمانت خرید ارائه می‌دهد.

وی تأکید کرد: نظر شفاف شهرداری بر این است که پروژه بزرگ سرمایه‌گذاری مذکور از طریق اعمال ماده 38 آیین‌نامه معاملات شهرداری تعیین تکلیف شود و معتقدیم با توجه به فضای موجود، کنسرسیوم توان اجرای کار را ندارد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/26661