کد خبر : 27130
تاریخ : 1399/5/30
گروه خبری : خانواده

چند نکته آسان برای حفظ آرامش در زمان امتحانات

10 روش مؤثر برای غلبه بر استرس کنکور

سپهرغرب، گروه خانواده:اگر در دوران آمادگی برای آزمون‌ها یا کنکور، خودتان یا یکی از اطرافیانتان با استرس دست‌وپنجه نرم می‌کند، در این مطلب مواردی را آورده‌ایم که شاید بخواهید آن‌ها را به‌خاطر بسپارید.

ممکن است برخی از دانش‌آموزانی که تاکنون با آرامش و برنامه‌ریزی به‌خوبی پیش می‌رفتند، این روزهای آخر، علاوه بر وجود رقابت سخت، به‌دلیل اخبار متفاوتی که در این شرایط کرونایی می‌شنوند، دچار استرس شده باشند.

برخی از افراد خیلی خوب با استرس کنار می‌آیند و اجازه نمی‌دهند فشار بیشتری، علاوه بر کار سختی که در حال انجامش هستند، به آن‌ها وارد شود. در حالیکه برخی دیگر دائماً با آن دست‌به‌گریبانند و هرروز بیشتر احساس غرق‌شدگی می‌کنند. فشار برای عملکرد خوب از سمت معلمان، اعضای خانواده و مربیان، می‌تواند فرسوده‌کننده باشد و در نتیجه فرد ممکن است دچار اضطراب یا افسردگی شود و خوب؛ این اتفاق اصلاً خوشایند نیست و در جهت خلاف سازنده و مولد بودن است، زیرا در طول زمان آزمون، شما نیاز دارید که ذهن و جسمتان در بهترین حالت خود باشد. در ادامه ده مورد ساده و مؤثر برای اینکه بتوانید استرستان را مدیریت کنید، آورده شده است، آن‌ها را بخوانید.

1- استراحت کنید

زمان شما محدود و برنامه درسی‌تان به ظاهر نامتناهی است! اما باید این را بدانید که وارد کردن فشار بیش‌ازحد به خود به حفظ اطلاعاتتان کمکی نمی‌کند. هروقت احساس استرس کردید، استراحت کنید و چند دقیقه از فضای مطالعه‌ خود خارج شوید. بدین ترتیب که پیاده‌روی کوتاهی داشته باشید، از هوای تازه و نور خورشید بهره ببرید، به یک موسیقی آرام‌بخش گوش دهید یا حتی یک چرت کوتاه بزنید. همه‌ این فعالیت‌ها برای کاهش استرس شناخته شده و مؤثر هستند و اختصاص دادن روزانه 10 دقیقه وقت به آن‌ها، باعث می‌شود ذهنتان سالم بماند.

2- مدیتیشن کنید

با توجه به تعداد زیاد عوامل حواس‌پرتی که در زندگی وجود دارد، تمرکز در مطالعه برای دوره‌های طولانی می‌تواند دشوار باشد. وقتی این اتفاق برای شما رخ داد و احساس بی‌قراری یا اضطراب کردید، به مراقبه بپردازید. برای این کار کافی است فقط پنج دقیقه چشمانتان را ببندید و افکارتان را مرتب کنید، کاری که برای شما بسیار مفید است.

بعضی اوقات استرس ثابت و دائمی است، اما برخی مواقع می‌آید و می‌رود. در حالت دوم، معمولاً محرک‌هایی وجود دارند که باعث افزایش ناگهانی استرس می‌شوند. شناسایی آن‌ها و کاهش مواجهه با آن‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد.

3- رژیم غذایی سالمی داشته باشید

حذف یک وعده‌ غذایی ممکن است 20 دقیقه وقت بیشتری به شما بدهد، اما ازنظر تمرکز هزینه‌ بیشتری برای شما خواهد داشت و در ادامه می‌تواند باعث افزایش ناگهانی استرس در شما شود. برای شروع یک روز پرانرژی باید یک صبحانه سالم و مغذی دریافت کنید و برای پیشگیری از خستگی و خواب‌آلودگی، باید شام سبکی میل کنید. علاوه بر مصرف منظم وعده‌های غذایی، باید ازنظر دریافت ویتامین‌ها و املاح نیز مطمئن شوید.

4- جدول برنامه‌ریزی داشته باشید

مدیریت زمان می‌تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. اگر یک جدول زمانی دارید، برای همه‌ فعالیت‌های روزانه زمانی را اختصاص دهید. داشتن یک لیست اولویت‌بندی شده برای زمان و مدت مطالعه، باعث می‌شود احساس کنترل بیشتری در زندگی خود داشته باشید. یک مطالعه نشان داد دانش‌آموزانی که از مهارت‌های مدیریت زمان استفاده می‌کردند، اضطراب کمتری را نیز تجربه کردند.

5- خواب شبانه‌ خوبی داشته باشید

شما نمی‌توانید تمام شب درس بخوانید و سپس انتظار داشته باشید که روز بعد در وضعیت خوبی قرار بگیرید. درواقع نحوه‌ عملکرد بدن انسان این‌گونه نیست. خواب ناکافی، حتی فقط یک شب، بر توانایی‌ها و سطح استرستان تأثیر می‌گذارد. اطمینان حاصل کنید که هر روز هفت تا هشت ساعت خواب شبانه‌ خوب داشته باشید.

6- کمی ورزش کنید

ما مطمئنیم که شما از مزایای شگفت‌انگیز ورزش به‌خوبی مطلع هستید. یکی از آن‌ها این است که به کاهش استرس نیز کمک می‌کند. اگر این مورد کافی نیست که کمی ورزش کنید، باید بدانید که برای سلامت جسمتان در دوره‌ای که برای کنکور درس می‌خوانید نیز مفید خواهد بود، چراکه هیچ‌چیز به بدن شما به اندازه نشستن برای ساعت‌های طولانی، آسیب نمی‌رساند و ورزش به شما کمک می‌کند تا به‌راحتی بیمار نشوید.

7- محرک‌ها را شناسایی کنید

بعضی اوقات استرس ثابت و دائمی است، اما برخی مواقع می‌آید و می‌رود. در حالت دوم، معمولاً محرک‌هایی وجود دارند که باعث افزایش ناگهانی استرس می‌شوند. شناسایی آن‌ها و کاهش مواجهه با آن‌ها، می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر این محرک، دوستی است که دائماً در مورد پیشرفت شما قضاوت می‌کند یا گشت‌وگذار در رسانه‌های اجتماعی و خواندن خبرها یا حتی مصرف برخی غذاهای خاص است، برای داشتن حال خوب، سعی کنید آن‌ها را از زندگی‌تان حذف کنید یا حداقل تا پایان آزمون‌ها، کاری به آن‌ها نداشته باشید.

8- تکنیک‌های سرگرم‌کننده آموزشی را امتحان کنید

روزهای متوالی فقط مطالعه کردن از کتاب درسی، می‌تواند خسته‌کننده و یکنواخت باشد و جای تعجبی نیست که این امر می‌تواند منجر به استرس ناخواسته شود. خوب، راه‌حل آن آسان است. برای درس خواندن هر از‌ گاهی، از تکنیک‌هایی مثل فلش‌کارت‌ها یا فیلم‌های آموزشی هم کمک بگیرید. این کار باعث می‌شود یادگیری‌تان تقویت شده و ذهنتان انرژی دوباره‌ای بگیرد و به‌طور خودکار در مقابله با استرس به شما کمک کند.

9- خودزنی نکنید

همیشه افرادی در اطراف شما وجود دارند که سعی می‌کنند به شما فشار بیاورند، اما هیچ‌چیز نمی‌تواند از فشارهایی که خودمان به خودمان وارد می‌کنیم، بدتر باشد. احساسات منفی زیادی وجود دارد که با انتظارات غیرواقعی همراه است و باعث می‌شود شما در نهایت احساس ناکامی کنید و مدام از خودتان انتقاد کنید. این کار می‌تواند منجر به آسیب‌های منفی بسیاری شود. نه‌تنها در زمان حال، بلکه در طولانی‌مدت. به‌جای تنبیه و سرزنش سعی کنید خودتان را تشویق کنید، پیروزی‌های کوچکتان را جشن بگیرید و درواقع مشوق خودتان باشید.

10- کمک بگیرید

بنا به گزارش تبیان اگر سعی کردید استرستان را خودتان مدیریت کنید، اما کاری از پیش نبردید، می‌توانید از دیگران کمک بگیرید. در مورد احساستان با والدین، خواهر و برادر بزرگ‌تر یا حتی معلمی که به آن اعتماد دارید، صحبت کنید. درصورت نیاز می‌توانید از یک متخصص یا مشاور در این زمینه کمک بگیرید.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/27130