کد خبر : 28698 تاریخ : 1399/6/27 گروه خبری : استانها |
|
کشمش به سبک «بولاو» |
|
چند وقتی است که فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شده؛ نحوه تولید این فرآورده باغی در کردستان که به «بولاو» معروف است، از روزگاران قدیم در این منطقه رایج بوده و با این روش سنتی سالانه 200 تُن کشمش طلایی در استان تولید میشود. روستای دولاب در جنوب شهر سنندج در دامنه کوه «اوالان» بین شهر سنندج و کامیاران بهعنوان مرکز تهیه کشمش در این استان نام برده میشود. در روش سنتی باغداران این منطقه برای تهیه کشمش خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا تهنشین شود، مادهای که بهدست میآید خوشاب نام دارد. تیزاب را باید با حرارت 80 تا 90 درجه جوشاند تا کشمش با کیفیتی تهیه شود، بعد از به دست آمدن خوشاب، انگورها را به آن آغشته میکنند، سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشتبام در مقابل نور خورشید قرارمی دهند تا خشک شود و آن را برای خشک شدن هفت تا 15 روز در مقابل نور خورشید پهن میکنند. در زبان محلی دولاب به معنی دولآو یعنی مکانی پُر از آب قدمتی هزارساله دارد که رسم سنتی بولاو در این روستا اجرایی میشود، مراسم سنتی بولاو در فهرست آثار ناملموس کشورمان به ثبت ملی رسیده است. |
لینک | |
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/28698 |