کد خبر : 31203
تاریخ : 1399/8/12
گروه خبری : استان‌ها

پیشرفت80 درصدی طرح‌های بیولوژیکی منابع طبیعی همدان

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار کرد: اقدامات بیولوژیکی احیا و اصلاح جنگل‌ها و مراتع این استان به پیشرفت 80 درصدی رسیده است.

عباس قبادی بیان کرد: اقدامات بیولوژیکی در بخش مرتع و جنگل با پیش‌بینی اعتبار یک میلیارد و 360 میلیون تومانی از محل منابع صندوق توسعه ملی در 10 شهرستان به مرحله اجرا درآمده است.

وی با ذکر اهمیت تأثیر توجه به مراتع در تولید علوفه و تأمین گوشت، افزود: حفظ مراتع و تقویت پوشش گیاهی به‌عنوان اولویت اصلی در پایش مراتع در راستای اقتصاد مقاومتی و افزایش تولیدات لبنی و گوشتی مورد توجه است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان درباره اقدامات احیا و اصلاحی در بخش مرتع گفت: در حوزه آبخیز مرتع «بلاغ» شهرستان همدان طرح بوته‌کاری و کاشت گل آتریپلکس در سطح 40 هکتار با پیشرفت خوبی درحال اجرا است.

قبادی اضافه کرد: عملیات «کُپه‌کاری» نیز در سطح 650 هکتار از اراضی ملی استان و در حوزه آبخیز 10 شهرستان به مرحله اجرا درآمده و تا پایان سال جاری نیز این طرح‌ها ادامه دارد.

وی بیان کرد: همچنین عملیات «بذرپاشی» با بذور گیاهان دارویی و مراتعی در سطح بیش از یک‌هزار هکتار از اراضی مرتعی استان در 11 حوزه آبخیز واقع در 10 شهرستان درحال اجرا است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان درباره اقدامات بیولوژیکی در بخش جنگل نیز گفت: با هدف توسعه و صیانت از جنگل‌ها از ابتدای سال جاری عملیات جنگل‌کاری با کاشت گونه‌های جنگلی ازجمله داغداغان، سنجد، ارژن و سماق در سطح 500 هکتار آغاز و یک‌هزار هکتار در سال جاری هدف‌گذاری شده؛ همچنین نگهداری دو هزار هکتار جنگل‌کاری سال گذشته نیز صورت گرفته است.

قبادی افزود: در قالب طرح «جنگل‌کاری مشارکتی» نیز در دو حوزه آبخیز «تاریک‌دره» شهر همدان و روستای «سیاه‌دره» نهاوند 10 هکتار نهال‌کاری گونه‌های جنگلی با مشارکت مردم، جوامع محلی، شورای اسلامی و دهیاری روستا صورت گرفت.

وی اضافه کرد: تشتک‌ها و هلالی‌های آبگیر ایجادشده به همراه نهال‌کاری و بذرکاری در مناطقی که نیاز به اصلاح و احیا دارند، موجب استفاده حداکثری از نزولات آسمانی و همچنین ذخیره نزولات شده که در تداوم و بقای بذرکاری‌ها و تأمین آب مورد نیاز نهال‌های کاشته‌شده بسیار مفید است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان درباره طرح‌های مرتع نیز اظهار کرد: سال جاری 46 طرح در 10 شهرستان و در سطح سه هزار و 300 هکتار با اعتبار یک میلیارد و 600 میلیون تومان از محل صندوق توسعه ملی پیش‌بینی و مصوب شده است.

قبادی تأکید کرد: هدف‌گذاری برای حضور مردم یکی از شرایط مهم جهت حفظ مراتع و جنگل‌ها است و به‌دلیل نبود اعتبارات کافی، افزایش نقش مردم در حفاظت بیشتر از منابع طبیعی از برنامه‌های مهم در سال جهش تولید است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/31203