کد خبر : 32037
تاریخ : 1399/8/28
گروه خبری : استان‌ها

دادستان کرمانشاه:

هرگونه حمل و نقل دام بدون مجوز دامپزشکی ممنوع است

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه گفت: هرگونه حمل و نقل دام زنده بدون مجوز دامپزشکی استان ممنوع بوده و لازم است دامپزشکی بر صدور بارنامه و تحویل دام از مبدا به مقصد بویژه استان‌های مرزی و همچنین ثبت سیستمی نظارت کامل داشته باشد.

«شهرام کرمی» روز سه شنبه بیان کرد: یکی از دلایل اصلی کاهش میزان عرضه گوشت تازه و افزایش قیمت آن، به واسطه نوسانات ارز و در نتیجه قاچاق دام زنده است.

وی اضافه کرد: هرچند که طبق قانون، صادرات رسمی و خروج غیررسمی هرگونه دام زنده، گوشت گرم و منجمد تولید داخل و وارداتی ممنوع شده، اما مشاهده می‌شود که حجم قابل توجهی از نیاز بازار به صورت قاچاق دام از کشور خارج می‌شود که نه تنها بازار را با کمبود و افزایش سرسام آور قیمت گوشت مواجه کرده بلکه می‌تواند موجب شیوع بیماری‌های مختلف مشترک بین دام و انسان نیز شود.

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه گفت: باتوجه به نوسانات اقتصادی اخیر، قاچاق برخی از کالاهای اساسی از جمله دام و احشام زنده توسط افراد سودجو روند افزایشی داشته است.

وی با تاکید براینکه دستگاه‌های ذی‌ربط باید تدابیری برای پیشگیری از قاچاق گوشت اجرایی کنند، گفت: بخش کثیری از اقشار آسیب پذیر به علت قیمت بالای انواع گوشت قرمز، این کالا را از سبد مصرفی خود خارج کرده اند و یا مقدار مصرف شان را کم و اقدام به جایگزینی سایر موادغذایی به جای آن نموده اند که این موضوع از نظر ارزش غذایی برای آنان مشکلاتی را به وجود خواهد آورد.

کرمی در ادامه اعلام کرد: در این راستا به منظور حفظ سلامت جامعه و به ویژه اقشار آسیب پذیر در مقابل نوسان قیمت این کالای مهم و به منظور پیشگیری از شیوع بیماری‌های مختلف مشترک بین دام و انسان دستگاه‌های ذی‌ربط مکلف به اجرای اقداماتی پیشگیرانه هستند.

وی افزود: یگان‌های نظامی مستقر در مرز تمهیدات لازم را به منظور پیشگیری و برخورد قاطع با قاچاقچیان دام معمول و در راستای برخورد سریع و قانونی با متخلفان، در صورت کشف هرگونه محموله دام قاچاق مراتب را به دادستان استان گزارش کنند.

کرمی همچنین به دادستان‌های عمومی و انقلاب شهرستان‌های قصرشیرین، گیلانغرب، سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی، جوانرود و پاوه دستور داد به صورت ویژه نظارت بر مرزها را در دستور کار قرار داده و ضمن رصد مستمر با هرگونه قاچاق دام با قاطعیت برخورد کنند.

دادستان کرمانشاه تاکید کرد: تعزیرات حکومتی استان هم باید بر قیمت دام در سطح استان نظارت کرده و با هرگونه گرانفروشی در چارچوب قوانین و مقررات برخورد قاطع داشته باشد.

وی در ادامه از امور دام جهاد کشاورزی هم خواست تا به عنوان متولی توزیع گوشت قرمز و سفید در استان، برنحوه و چگونگی توزیع گوشت قرمز و سفید در استان نظارت‌های لازم را انجام دهد.

دادستان کرمانشاه به نقش دلالان در افزایش قیمت دام هم اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه بخش عمده ای از افزایش قیمت دام توسط دلالان صورت می‌گیرد و دامداران از این موضوع سودی نمی برند، لازم است دستگاه‌های انتظامی و اطلاعاتی نسبت به شناسایی دلالان و قاچاقچیان دام اقدام کرده و موضوع را برای برخورد قانونی به دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان اعلام کنند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان کرمانشاه به تازگی در گفت و گو با ایرنا، از رشد 24 درصدی کشفیات دام قاچاق در هفت ماه سپری شده از سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت سه هزار و 579 راس دام و طیور از قاچاقچیان کشف شد در حالی که کشفیات مدت مشابه سال گذشته 2 هزار و 894 راس بود.

سرهنگ «جلیل سلطانی» ادامه داد: بیشترین دام‌های کشف شده در این مدت گوسفند 2 هزار و 542 راس، طیور 933 قطعه و گاو 101 راس بوده است.

وی همچنین ارزش احشام قاچاق کشف شده را بالغ بر 61 میلیارد و 960 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: ار نظر ارزش ریالی نیز امسال نسبت به سال گذشته هشت درصد رشد داشته ایم.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/32037