کد خبر : 34722
تاریخ : 1399/10/14
گروه خبری : سلامت

افراد با چاقی مفرط 10 سال کمتر عمر می‌کنند

سپهرغرب، گروه سلامت: یک جراح و فلوشیپ لاپاروسکوپی پیشرفته، احتمال مرگ افراد چاق با شاخص توده بدنی بالاتر از 30 را حدود 10 سال زودتر از دیگران دانست.

حامد عطاری گفت: چاقی و به ویژه چاقی مفرط یکی از مهم‌ترین معضلات بهداشتی و درمانی مهم جوامع توسعه یافته و در حال توسعه است، چرا که می‌تواند باعث عوارضی چون فشار خون، هیپرلیپیدمی، دیابت، سکته‌های قلبی و عروقی، کبد چرب، نارسایی قلبی، آپنه خواب، سرطان‌های مری، لوزالمعده، کلیه، رحم، پروستات و حتی پستان بعد یائسگی شود.

وی افزود: در یک مطالعه مشخص شده مرگ و میر افرادی که شاخص توده بدنی 30 و بالاتر دارند، حدود 10 سال زودتر از افرادی است که چاق نیستند.

عطاری تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که افراد چاق 37 برابر بیشتر از افراد با وزن نرمال در محیط کار با تبعیض و ظلم مواجه شده اند. همچنین افزایش BMI سبب کاهش سال‌های اشتغال فرد و میزان استخدام می‌شود.

وی ادامه داد: واقعیت این است که رژیم‌های سخت و مداخله در تغذیه حداکثر تا 10 درصد وزن را کاهش می‌دهد و احتمال بازگشت آن نیز بسیار بالا است، به همین دلیل افرادی که از چاقی مرضی رنج می‌برند و در اصطلاح BMI بالای 35 دارند باید از شیوه‌های جراحی برای کاهش وزن خود بهره ببرند.

این فلوشیپ لاپاروسکوپی و جراحی چاقی افزود: برای این افراد با توجه به وزن بالا و فشاری که روی زانوها و سیستم تنفسی وارد می‌شود، نه تنها ورزش و سوزاندن کالری بسیار سخت و زمان بر است، بلکه باید بر اشتها و الگوهای هیجانی و غذایی خود نیز غلبه کنند.

عطاری گفت: با توجه به اینکه هر ساعت دویدن 1200 کیلو کالری انرژی می‌سوزاند و باعث کاهش وزن حدود 150 گرم می‌شود اگر فردی 45 کیلوگرم اضافه وزن داشته باشد حداقل باید 300 ساعت ورزش پرفشار داشته باشد و کالری بیش از حد روزانه هم مصرف نکند تا بتواند افزایش وزن خود را برطرف کند که این کار در افراد با چاقی مفرط بسیار سخت است.

وی ادامه داد: جراحی چاقی از جمله اسلیو و یا بایپس کلاسیک معده با کوچک کردن قسمت عمده معده باعث می‌شود بیمار با غذای مختصر و کالری روزانه معادل یک‌سوم کالری دریافتی گذشته خود سیر شود و در ماه اول حداقل 25 درصد اضافه وزن خود را از دست بدهد که این به بیمار انگیزه و توانایی بدنی دو چندان داده و او می‌تواند فعالیت‌های ورزشی هوازی و غیر هوازی را به آسانی انجام دهد و بعد از حدود 6 ماه لااقل 75 درصد اضافه وزن خود را از دست می‌دهد.

عطاری خاطر نشان کرد: در یک مطالعه آماری نشان داده شده است که افراد چاق بیشتر از افراد معمولی در بیمارستان بستری می‌شوند و شیوع سکته قلبی در آن‌ها سه برابر بیشتر از افراد معمولی است. حال اگر فرد دیابتی 10 کیلوگرم وزن خود را کم کند میزان مرگ و میر در این قبیل افراد 30 تا 40 درصد کاهش می‌یابد به همین دلیل باید به موضوع چاقی آن هم در شرایط بی‌تحرکی قرنطینه به شکل جدی فکر کرد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/34722