کد خبر : 35889
تاریخ : 1399/11/7
گروه خبری : جامعه

آیا اعتمادبه‌نفس لازم برای حضور در شبکه‌های اجتماعی را دارید؟

سپهرغرب، گروه اجتماعی: محسن مهدیان نوشت: غرضم تحلیل "غربالگری" نیست. بیائید یک بیماری رایج و البته مهم‌تر از سندرم داون را مرورکنیم.

ماجرای یک توئیت جنجالی درباره غربالگری چه بود؟ مجلس قرار است اجبار غربالگری را بردارد. موجی از مخالفت‌ها و تمسخرها و طعنه‌ها به‌راه افتاد.

یکی می‌نویسد جمهوری اسلامی در پی افزایش جمعیت است و این طرح می‌خواهد سقط جنین را حذف کند تا جمعیت اضافه شود ولو با نوزاد بیمار.

همین گزاره تکرار می‌شود. هرچقدر هم توضیح داده می‌شود که این‌طور نیست و اصلا قرار نیست غربالگری حذف شود و چه و چه! اما شنیده نمی‌شود. چرا؟

«چون آن‌قدر اتهام بزرگ است که هرکس مقابلش بایستد زیر دست و پا خرد می‌شود.»

این‌جاست که عرصه برای آن‌ها که "اعتماد به‌نفس" ندارند تنگ می‌شود.

شما نبودید جز این دسته؟

اجازه دهید "شخصیت‌خوانی رسانه‌ای" کنم.

شما فکر می‌کنید اعتمادبه‌نفس لازم را برای حضور در شبکه‌های اجتماعی دارید؟

با این 4 گزاره خودتان را محک بزنید.

 یکم: کامنت‌خوانی

آیا شما از آن دسته هستید که بلافاصله بعد از خواندن هر مطلبی سراغ کامنت‌ها می‌روید؟ کامنت خواندن بد نیست. اما آیا شما قضاوت‌تان در باره متن بعد از خواندن کامنت‌هاست؟

 دوم: ترند‌خوانی

آیا شما وقتی موضوعی برایتان مهم می‌شود که ترند شود؟ و جهت‌گیری ترند به شما سوگیری می‌دهد؟ آیا تحلیل‌تان ناخودآگاه منطبق بر تحلیل اکثریت می‌شود؟ دوست دارید برنده باشید؟

 سوم: برندخوانی

آیا شما مقابل برندها بی‌اراده‌اید؟ دقت کنید برند با عنوان فرق می‌کند. هرکس برند است الزاما قابل اعتماد نبوده و حتی رسمیت ندارد. آیا شما مقابل تحلیل افراد و منابع دارای برند رسانه‌ای دست بسته‌اید؟ یا برای ادعای آن‌ها کنکاش می‌کنید؟

 چهارم: شبح‌خوانی

آیا در گروه‌های مجازی مثل شبح می‌آیید و می‌روید؟ اگر وقت و حوصله بحث ندارید منظورم نیست. اما اگر حرفی داشته باشید خودتان را می‌خورید؟ قدرت اقناع ندارید؟ یا از بیان حرفتان واهمه دارید؟ یا بعد اعلام موضع منتظر تائید هستید؟ واگر مخالف‌ها زیاد شود عقب‌نشینی می‌کنید؟

هرکدام از این چهار ویژگی را دارید یعنی اعتماد به‌نفس لازم برای حضور در شبکه‌های اجتماعی را ندارید. خوددانید.

 اما چه باید کرد؟

حرف بسیار است و مجال اندک. اما اجمالا یک راه کلیدی و مقدماتی.

گوشی را محکم دست بگیرید.

یعنی چه؟

برای خودتان و حضورتان تقدس قائل شوید. مهم نیست چطور فکر می‌کنید. مهم این است که مهمید و حضورتان مهم است.

این گام اول را بردارید. مطمئنم اگر ضدانقلاب هم باشید با این قدم حداقل به پهلوی‌ها و آلبانی نشین‌ها و رقاصه‌های من و تو نمی‌رسید. امتحان کنید ضرر ندارد.

 

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/35889