کد خبر : 36360
تاریخ : 1399/11/16
گروه خبری : سیاسی

مخالفت نمایندگان با «شفافیت» یا «طرح شفافیت»؟

به نظر می‌رسد که عمده نمایندگان مجلس که مخالف طرح شفافیت بودند، آن را دارای ایراداتی می دانند که ممکن است در عمل شفافیت مطلوب را در عرصه عمل پیاده‌سازی نکند.

 در پی رای منفی اکثریت نمایندگان مجلس به طرح شفافیت آرای نمایندگان، اسامی نمایندگانی که برای ایراد نطق به‌عنوان مخالفت طرح ثبت نام کرده بودند منتشر شد.

عبدالعلی رحیمی مظفری، عبدالحسین روح‌الامینی، محمد باقری، غلامرضا نوری قزلجه، محمد علی‌پور، سیدعلی موسوی، حسن نوروزی والیاس نادران 8 نماینده‌ای هستند که قصد ایراد نطق در مخالف با این طرح را داشتند و دو نفر از آنان توانستند صحبت کنند.

اما آیا این نمایندگان مخالف شفافیت رأی نمایندگان هستند؟

نادران: همیشه رایم به وزرا را شفاف کرده‌ام

  برای مثال الیاس نادران چند روز پیش در برنامه جهان‌آرا با بیان اینکه تصویب شفافیت آرای نمایندگان کار ساده‌ای نیست چون شاید خیلی ها تمایل نداشته باشند که آرایشان معلوم شود و به خصوص در مورد وزرا و رای اعتماد اینگونه است، گفته بود: «به سرانجام رسیدن این طرح خیلی سخت است و با اینکه من خودم همیشه در مورد رای اعتمادها وقتی ۱۷ وزیر معرفی می شدند رسماً اعلام می کردم که به این رای می‌دهم و به این رای نمی‌دهم و پنهان نمی‌کردم، ولی  همه نمایندگان را بعید می دانم و این به نقص سیستم ما در انتخابات نمایندگان برمی‌گردد چون حزبی نیست».

نادران صبح امروز هم در جلسه مجلس که به عنوان مخالف طرح شفافیت صحبت کرد، گفت: «مشکل ما رفتار دوگانه‌ای است که نمایش شفافیت است. دیروز بنده تقاضای رای گیری با ورقه را برای کلیات لایحه بودجه مطرح کردم و به دبیر هیات رییسه این موضوع را بیان کردم اما گفتند که رییس مجلس شورای اسلامی به صلاح نمی‌داند چه‌طور دیروز شفافیت آرا بد بود و امروز شفافیت آرا خوب شده است؟ اینگونه نمی‌شود؛ شفافیت یعنی ما هر موضع‌ای که داریم صراحتا به مردم اعلام کنیم».

روح‌الامینی: باشفافیت موافقم ولی طرح شفافیت ناقص است

  عبدالحسین روح‌الامینی هم دیگر نماینده مجلس است که هرچند مخالف طرح شفافیت بود ولی طبق آنچه در صفحه شخصی خود اظهار کرده با شفافیت مخالف نیست ولی این طرح شفافیت دارای نقایصی و معایبی هست که اگر کار کارشناسی رویش شود بالاترین رای را می‌آورد.

روح‌الامینی که یکی از دو نماینده‌ای بود که مخالف طرح شفافیت نطق کرد، اظهار داشت: «بنده با این رویه مخالف هستم که بخواهیم برای مردم نمایش بازی کنیم. آقایان جوان نماینده‌ای که روز گذشته چهار انگشت یک نماینده را به دو انگشت تبدیل کردند و از سر و کول نمایندگان بالا می‌رفتند و عده‌ای را تحت فشار گذاشتند تا نظر خود را در خصوص لایحه بودجه عوض کنند آیا این معنای شفافیت است؟ چرا ما امروز در خصوص این طرح جلسه غیرعلنی داشتیم؟ چرا مطالب را به طور شفاف مطرح نکردیم؟ بنده معتقد هستم که این ساختن یک ویترین است و در عمل شفافیت وجود ندارد».

شفافیت،‌ بن مایه مجلس انقلابی

به نظر می رسد که عمده نمایندگان مجلس که مخالف طرح شفافیت بودند، آن را دارای ایراداتی می دانند که ممکن است در عمل شفافیت مطلوب را در عرصه عمل پیاده‌سازی نکند. اما مهم این هست که مجلس فعلی انتظارات بسیاری را در افکار عمومی شکل داده است و هرچند امروز به این طرح شفافیت رای نداد،‌ ولی شفافیت به عنوان یکی از شعارهای نمایندگان مجلس باید در مجلس یازدهم به سرانجام مطلوب برسد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/36360