کد خبر : 36728
تاریخ : 1399/11/27
گروه خبری : استان‌ها

فعالیت 1515 بانوی مددجوی کمیته امداد همدان در قالی‌بافی

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد همدان از فعالیت یک‌هزار و 515 بانوی مددجوی کمیته امداد در رشته قالی‌بافی خبر داد و گفت: این بانوان 506 تخته فرش بافته‌اند.

شهرام عابدی با بیان اینکه در سال جاری زنان سرپرست خانوار 506 تخته فرش دستباف در مساحت یک‌هزار و 273 متر مربع بافتند، اظهار کرد: درحال حاضر یک‌هزار و 515 نفر از این بانوان در رشته قالی‌بافی مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: طی 9 ماهه امسال فرش‌های تولیدی بانوان به مبلغ سه میلیارد تومان به فروش رسیده که رقم قابل توجهی است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد همدان تصریح کرد: این نهاد در کنار شناسایی طرح‌های روز و موردپسند بازار، از طریق آموزش مددجویان، تأمین مواد اولیه مرغوب و مناسب، نظارت بر اجرای طرح‌های قالی‌بافی و بازاریابی و فروش فرش‌های تولیدی آن‌ها در خارج از استان با قیمت بالاتر، تلاش کرده منافع بیشتری نصیب مددجویان بافنده تحت حمایت شود.

وی با اشاره به اینکه امروزه کسب‌‌وکارهای خانگی به‌عنوان یکی از راهکارهای ایجاد اشتغال و کسب درآمد مورد توجه قرار دارد، گفت: این نوع کسب‌‌وکارهای خانگی مزایای بسیاری مانند کمک به تحکیم بنیان خانواده برای زنان سرپرست خانوار، تقویت فضای همدلی بین اعضای خانواده، اشتغال سایر اعضای خانواده در این مشاغل، ایجاد زمینه انتقال مهارت از طریق آموزش غیر رسمی به شیوه استاد- شاگردی بین اعضای خانواده، حذف هزینه‌های مربوط به تأمین کارگاه و حذف هزینه‌های ایاب‌ و ذهاب را دارد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد همدان یادآور شد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌‌شده علاوه‌بر برگزاری جلسات استعدادسنجی و مشاوره شغلی به‌صورت چهره به چهره برای مددجویان و شناسایی بانوان مستعد ورود به این عرصه، متقاضیان بافت فرش پس از طی فرآیند آموزش رایگان، دریافت تسهیلات و تهیه ابزار و ملزومات بافت فرش، به استادکار ناظر این بخش معرفی می‌شوند تا به‌‌صورت ماهیانه بر روند بافت فرش نظارت کنند.

وی خاطرنشان کرد: پس از اتمام بافت فرش، ضمن ارزیابی و قیمت‌گذاری، فرش تولیدی به بالاترین قیمت توسط مرکز خدمات تولیدی و بازرگانی این نهاد خریداری و وجه آن به‌ حساب مددجو واریز می‌شود.

این مقام مسئول با تأکید بر آنکه قالی‌بافی در استان اشتغالی پایدار و اصلی محسوب می‌شود، عنوان کرد: تمرکز حوزه اشتغال این نهاد بر ارتقای شاخص‌های تولید فرش ازجمله به‌بافی فرش، شناسنامه‌دار کردن تولیدات، تهیه استاندارد فرش‌های تولیدی، تهیه نقشه ویژه برای مددجویان، برگزاری کلاس‌های آموزشی و تمرکز بر روی تأمین مواد اولیه با کیفیت است.

عابدی با بیان اینکه فرش در باور ایرانیان به‌ اندازه‌ای مهم و با ارزش است که استانی از ایران نیست که مردمانش نقش دلشان را بر تاروپود فرش گره نزده باشند، گفت: پس از بررسی درخواست‌ها و ارزیابی توانمندی متقاضیان، متناسب با ابعاد و نوع فرش‌های مدنظر برای بافت، تسهیلات مورد نیاز هم از محل منابع قرض‌الحسنه صندوق امداد ولایت پرداخت می‌شود تا زمینه توانمندی اقتصادی مددجویان فراهم شود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/36728