کد خبر : 37442
تاریخ : 1399/12/12
گروه خبری : جامعه

وزیر آموزش و پرورش دولت آینده به کدام مسأله باید بپردازد!؟

سپهرغرب، گروه اجتماعی: از بین هزاران مسأله مرتبط با آموزش و پرورش، وزیر دولت آینده به کدام مسأله یا مسائل باید بپردازد؟ در شرایط کنونی کشور، چه بیم و امیدهایی پیش روی وزارت آموزش و پرورش خواهد بود؟

شمارش معکوس برای گشایش دوازدهمین دوره چهارسوق آغاز شده و قرار است چهارسوق به مدت 3 روز از 13 تا 15 اسفند برگزار شود؛ البته امسال کرونا باعث شده که همایش جذاب چهارسوق از سالن اجتماعات و غرفه‌ها و استیج‌های مختلف به فضای مجازی نقل مکان کند.

اما چهارسوق چیست؟ چرا ایجاد شده و چه مأموریتی را در پیش گرفته است؟ چهارسوق اجتماعی برای تجلی حرکت‌های امیدبخش و نوآورانه و محلی برای اشتراک‌گذاری ایده‌ها و تجارب آموزشی و تربیتی است. چهارسوق یک گردهمایی اثرگذار برای ارتباط اهالی تعلیم و تربیت با یکدیگر و گفتن و شنیدن در مورد تجربیات فعالان این حوزه است.

لیلی نبی‌زاده راهبر رویداد دوازدهم چهارسوق گفت: رویداد چهارسوق، فضای گفت‌وگو و شبکه‌سازی میان شرکت‌کنندگان را فراهم می‌کند تا بتواند بستری برای برقراری ارتباطات موثر و کارآمد در حوزه تعلیم و تربیت باشد. همچنین این رویداد شامل سخنرانی‌های کوتاه و آموزنده با موضوع تجربه‌ها و ایده‌های نوآورانه و بومی در حوزه تعلیم و تربیت است.

 شبکه سازی میان فعالان تعلیم و تربیت

رویداد نوآوری‌های آموزشی چهارسوق با هدف شبکه‌سازی، انتقال تجربیات نوآورانه بومی، تقویت انگیزه‌های تحولی و امید به آینده در جامعه فعالان تعلیم و تربیت در خرداد سال 1392 شکل گرفته و تاکنون 11 دوره از آن برگزار شده است.

نبی‌زاده در خصوص اهداف چهارسوق گفت: شبکه سازی میان فعالان تعلیم و تربیت، یکی از مهمترین اهداف چهارسوق است. در واقع مهمترین کارکرد جامعه چهارسوق برقراری شناخت و ارتباط میان فعالان تعلیم و تربیت به منظور توانمند شدن و هم افزا شدن اعضای این جامعه است.

وی ادامه داد: بسیاری از معلمان از روش‌های نوآورانه و جذاب برای ارائه آموزش‌های خود استفاده می‌کنند، مجموعه‌های نوپا، با نوآوری‌های جذاب، روش‌های تربیت و یادگیری را کارآمدتر کرده‌اند، پژوهشگران و متفکرین دغدغه‌مند، به دنبال یافتن پاسخ‌های مؤثر برای مسائل نظام تعلیم و تربیت هستند. انتقال این تجربیات نوآورانه بومی از دیگر اهداف چهارسوق است.

راهبر آموزشی چهارسوق افزود: ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت از مطالبات جدی این روزهای مردم و مسؤولان است. چهارسوق از سوی دیگر، ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت را از طریق شناخت، شبکه‌سازی و توانمندسازی فعالان خبره تعلیم و تربیت و تقویت امید، نشاط و نوآوری در بین عموم فعالان جامعه تعلیم و تربیت کشور دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه چهارسوق در حال حرکت به سوی شکل‌دهی جامعه فعالان تحول‌خواه تعلیم و تربیت است، افزود: جامعه چهارسوق از اعضای حقیقی و حقوقی متنوعی تشکیل خواهد شد که دغدغه مشترکشان، تحول‌خواهی بومی در نظام تعلیم و تربیت است. این حرکت طی سال‌های گذشته به صورت مستمر پیش رفته است.

 هدهد می‌آید

دوازدهمین «رویداد نوآوری‌های آموزشی چهارسوق» با توجه به شیوع بیماری کرونا به صورت مجازی برگزار می‌شود. سخنرانی نقش آفرینان حوزه تعلیم و تربیت در قالب ویدئوهای ضبط شده، پرسش و پاسخ در بسترهای تعاملی مجازی، فعالیت‌های شبکه‌ساز و پنل‌های تخصصی با موضوعات و مسائل روز تعلیم و تربیت، بخشی از برنامه‌های رویداد دوازدهم چهارسوق است.

شبکه سازی در رویداد چهارسوق دوازدهم به شکل حرفه‌ای و موثرتر از رویدادهای گذشته برگزار خواهد شد و تلاش خواهد شد افراد با علایق مشترک امکان ارتباط با یکدیگر را پیدا کنند.

محمد آزین دبیر رویداد دوازدهم چهارسوق از ایجاد شبکه «هدهد» خبر داد و گفت: بستر اختصاصی شبکه‌سازی چهارسوق، «هدهد» نام دارد که بستر شبکه‌سازی حرفه‌ای فعالان تعلیم و تربیت کشور است و همه فعالان تعلیم و تربیت با اطلاعات و مشخصات حرفه‌ای در آن حضور دارند.

نکته جالب توجه در هدهد این است که امکان شناسایی و اتصال به فعالان تعلیم و تربیت در جای جای کشور وجود دارد؛ البته این موضوع در صورتی است که فعالان تعلیم و تربیت مشخصاتشان را درون این سامانه ثبت کنند.

 حجره چهارسوق چیست؟

در چهارسوق‌های گذشته یعنی قبل از ماجرای کرونا، در کنار سالن اصلی برنامه، فضاهایی برای فعالیت‌های جانبی پیش‌بینی شده بود؛ یکی از این فضاها، نمایشگاه بود که ارتباط با مدارس، مؤسسات و مجموعه‌ها در حوزه تعلیم و تربیت فراهن می‌شد اما خب این امکان در حال حاضر نبود.

اما بچه‌های تیم چهارسوق، راهکار این موضوع را پیدا کردند و حجره‌های چهارسوق ایجاد شد؛ حجره‌های چهارسوق، فضای کارآمد و صمیمی برای معرفی اهداف و فعالیت‌های مدرسه‌ها، شرکت‌های فعال در حوزه تعلیم و تربیت، مؤسسات پژوهشی و آموزشی، مجموعه‌های تربیتی و دیگر نهادهای فعال در حوزه تعلیم و تربیت است.

نبی‌زاده در خصوص حجره‌ها گفت: حجره‌ها فرصت ارتباط با شرکت کنندگان چهارسوق را برای مجموعه‌ها فراهم می‌کند؛ همچنین حجره‌ها فرصتی برای ارائه توانمندی‌ها و نیازمندی‌های مجموعه‌ها به جامعه فعالان تعلیم و تربیت است.

 ارائه 12 ویدئو

قرار است 12 ویدئو در رویداد دوازدهم ارائه شود؛ دبیر رویداد چهارسوق در این خصوص گفت: «12 ویدئو که از ارائه‌های صاحبنظران تعلیم و تربیت است و از پیش ضبط شده و در پوستر چهارسوق اطلاع‌رسانی شده است، پخش می‌شود و با یک مدل و بستر بازی‌گونه‌ای، سؤالات مخاطبان جمع می‌شود و مهم‌ترین سؤالات پرسیده می‌شود».

شرکت‌کنندگان می‌توانند علاوه بر مشاهده ویدئوی مربوط به هر سخنرانی در جلسات پرسش و پاسخ مربوط به هر کدام شرکت کنند. در طول هر روز چهار جلسه پرسش و پاسخ با حضور سخنران برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند قبل از شروع جلسات سوالات خود را در زمینه موضوع سخنرانی از طریق شبکه‌های اجتماعی، تماس با دبیرخانه یا درج در زیر ویدئوی مربوط به هر سخنرانی ارسال کنند.

این جلسات به صورت دو به دو همزمان برگزار خواهند شد و علاقه‌مندان می‌توانند بر حسب موضوع مورد نظر در دو جلسه از این چهار جلسه شرکت کنند.

 نشست‌های چهارسوق دوازدهم

یکی از اجزای دوازدهمین رویداد نوآوری‌های آموزشی چهارسوق، برگزاری نشست‌های تخصصی است. هر نشست‌ متشکل از صاحب‌نظران، فعالان و کارشناسان حیطه موضوعی تعیین‌شده می‌باشد که در آن‌ به بررسی زوایای مختلف مسائل و چالش‌های هر حوزه خواهند پرداخت و ایجاد فرصت ارزشمندی برای مباحثه و بحث‌های عمیق و کارشناسی در حوزه‌های مرتبط می‌باشد.

1. آینده‌ آموزش، بیم‌ها و امیدها

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که در آینده‌ای نزدیک، تحت سیطره و حکمرانی پلتفرم‌ها و سکوهای مجازی، تعریف مدرسه، معلم و حتی روند تربیت دانش‌آموزان چه تغییراتی می‌کند؟ در این نشست با حضور متخصصان عرصه آینده‌پژوهی، به تغییر و تحولات اساسی حوزه آموزش که در حال وقوع است و تغییر پارادایمی که در آینده، با ادامه یافتن وضع موجود رخ می‌دهد، پرداخته می‌شود.

2. وضعیت تحصیل دانش‌آموزان مهاجر در ایران

تحصیل کودکان مهاجر در ایران، فراز و نشیب‌های زیادی داشته است. اما در سال‌های اخیر یک فرمان، فصل تازه‌ای در این موضوع باز کرد. با این حال مسائل مهمی پیش روی تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مهاجر است که نیازمند توجه و اقدام جدی می‌باشد. در این نشست با حضور فعالان و کارشناسان این حوزه به مسائل مرتبط با آن پرداخته می‌شود.

3. حکمرانی نظام آموزش و پرورش در دوره برنامه هفتم

از بین هزاران مسأله مرتبط با آموزش و پرورش، وزیر دولت آینده به کدام مسأله یا مسائل باید بپردازد؟ برای پیش‌برد تحول بنیادین چه اقداماتی باید صورت پذیرد؟ در شرایط کنونی کشور، چه بیم و امیدهایی پیش روی وزارت آموزش و پرورش خواهد بود؟ این‌ها بخشی از چالش‌ها، برای درک موقعیت نظام آموزش و پرورش کشور طی پنج سال آینده هستند که در این نشست، با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان، به آنها پرداخته می‌شود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/37442