کد خبر : 3814
تاریخ : 1397/9/28
گروه خبری : جامعه

حاشیه و متن یک رویداد هنری در سنندج؛

نمایش تابلوهایی از زندگی های امروزی در چند روایت مجهول و روزانه

نمایشنامه چند روایت مجهول و روزانه در هشت بخش و اپیزود مختلف قصه های از زندگی های امروزی ما را نمایش می دهد و از عشق، نفرت، خیانت و ... صحبت می کند.

در ادامه برنامه های نمایشنامه خوانی از سوی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، این بار نمایشنامه چند روایت مجهول و روزانه به نویسندگی شهرام کرمی و کارگردانی آرش محمدی اجرا شد و این اجراها مورد استقبال خوبی از سوی مردم قرار گرفت.

استودیو پردیس سینمایی بهمن سنندج طی هفته جاری میزبان اجرای این نمایشنامه خوانی بود و بر اساس اعلام کارگردان جالب اینکه طی این هفته استقبال خوبی از این اجرا از سوی مردم صورت گرفته و هر روز ده ها نفر به دیدن این نمایشنامه خوانی نشستند.

دیدن بیش از ۶۰ نفر در استودیو پردیس سینمایی بهمن سنندج برای دیدن نمایشنامه خوانی آن هم در روزهای برفی و سرد فصل پاییز به راستی دلگرم کننده است و به محض دیدن این تصویر هوای سرد بیرون به زودی فراموش می شود.

چند روایت مجهول و روزانه نوشته شهرام کرمی اجرایی دینامیک از یک متن چند اپیزودی را ارائه می‌دهد که هر بخش برای خود داستانی دارد و در آن بخشی از اتفاقات پیرامونی زندگی ما در عصر حاضر را به تصویر می کشد.

چند روایت مجهول و روزانه هشت قصه درباره شرایط مجهول و روزمره زندگی آدم‌هایی است که شاید هر مخاطب از نگاه خود می‌تواند به نوعی با داستان‌های آن همذات پنداری کند.

این روایت‌های پراکنده در حقیقت هیچ کدام ارتباط معناداری  با هم ندارند و روایت‌هایی مجزا هستند که در اجرا به شکل تصویری در آمده‌اند و در آن قصه های مرتبط با وضعیت کنونی جامعه را تعریف می کنند.

عشق، نفرت، خیانت، زندگی روزانه و روابط جاری در زندگی روزمره افراد، مشکلات اقتصادی و اجتماعی از مهم‌ترین موضوعات داستان نمایش چند روایت مجهول و روزانه است.

هریک از اپیزودهای این‌نمایش، مفهوم درونمایه خاص خود را دنبال می‌کند و مجموعه اپیزودها هم طیف‌هایی از رفتار و مناسبات اجتماعی ناهنجاری را شکل می‌دهند که  شاید در اثر تکرار روزمرگی‌ها به مسائل عادی تبدیل شده‌اند و به‌راحتی از کنار آن‌ها عبور می‌کنیم.

در این اجرا پیوستگی فرمی از طریق تغییر موقعیت عناصر صحنه دنبال می شود و اسباب صحنه و بازیگران مشترکاً در تمامی اپیزودهای نمایش حضور دارند و هر بار در قالبی تازه در نمایش ظاهر می‌شوند.

مسیر اجرای اپیزودها که در مقابل چشمان تماشاگر و از طریق جابه جایی عناصر نمایش صورت می‌گیرد خود نوعی انسجام و پیوستگی در روایت را سبب می‌شود که در ارتباط گیری بیشتر مخاطب با محتوای نمایش نقش بازی می‌کند.

چند روایت مجهول و روزانه در واقع آیینه ای برای بازنمایی بخشی از واقعیت های کنونی جامعه ماست و به همین دلیل یک و ساعت و چند دقیقه ای که برای دیدن این نمایش طی می شود، سریعتر از آنچه فکر کنیم می گذرد و مخاطب خیلی راحت درگیر قصه های نمایش می شود.

آرش محمدی کارگردان این اثر که خود چندین سال سابقه کار تئاتر در کردستان دارد، در این خصوص گفت: چند روایت مجهول و روزانه به نویسندگی شهرام کرمی که خود هم اکنون مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، انتخاب شد.

وی با اشاره به حمایت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان از اجرای عمومی این نمایشنامه خوانی، افزود: خوشبختانه حوزه به بهترین شکل ما را حمایت کرد و استقبال خوبی نیز از سوی مردم به عمل آمد و در چندین اجرای عمومی این هفته ما شاهد استقبال خوبی از سوی مخاطب بودیم.

شهرام میرزانی کردستانی مسئول هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان نیز در خصوص اجرای عمومی این اثر به گفت:  نمایشنامه خوانی رویکرد جدیدی در تئاتر جهان و به تبع آن ایران است و در رایج ترین شکل خود شیوه ای است در خوانش متن توسط نقش خوان ها که از روی متن و با ابزار بیان حس ها، موقعیت ها و فضای مورد نظر کارگردان بدون استفاده از ابزار بدن به مخاطب منتقل می گردد.

وی در خصوص اجرای عمومی نمایشنامه خوانی چند روایت مجهول و روزانه، گفت: این نمایش به نویسندگی هنرمند توانمند کشور شهرام کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی کشور و کارگردانی آرش محمدی به مدت یک هفته اجرا شد.

میرزایی گفت: در این نمایش هنرمندان صالح فیضی، افشین خدری، سیوان سیدی، یاور آقایی، سارا احمدنژاد، شادی صلاحیان، باران احمدی، مژده سیف پناهی، اشکان کمانگر، راشد ساعدپناه، امین سنجربیگی، سنا عبداللهی به عنوان نقش خوان و  صباح گویلی به عنوان طراح نور ، آرش محمدی کارگردان نمایش که موسیقی آن را نیز برعهده گرفته است، را یاری می دهند.

چند روایت مجهول و روزانه بستری یک ساعته برای تامل بیشتر در خصوص زندگی های روزمره به تعداد آدم های جامعه ماست و به همین دلیل دیدن این نمایش آن هم در قالب نمایشنامه خوانی بهترین فرصت برای رسیدن به این تامل در خصوص واقعیت های کنونی زندگی ماست.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/3814