کد خبر : 38527
تاریخ : 1400/1/11
گروه خبری : ایران و جهان

تحلیلگر ارشد صهیونیست: ایران راه‌های دور زدن تحریم‌ها را یافته؛ زمان به نفع تهران است

اُدِد گِرانُت» تحلیلگر صهیونیست و کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا و جهان عرب با هشدار درباره توانایی ایران برای دور زدن تحریم‌های ایالات متحده آمریکا و غرب نوشت: «زمان به نفع ایران است».

بدر ادامه اظهار نگرانی‌های تل‌آویو درباره تقویت مواضع منطقه‌ای ایران، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» یادداشتی از «اُدِد گِرانُت» کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا و جهان عرب در این باره منتشر کرد.

در ابتدای این یادداشت به صحبت‌های «محمود جعفری»، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی روز دوشنبه (نهم فروردین) در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا اشاره شده است.

محمود جعفری در این مصاحبه گفته است: به دلیل شرایط حاکم بر ارتباطات بین‌المللی کشور و مشکلات ناشی از انتقال ارز و تحریم‌های بانکی با مشکلاتی در زمینه تامین و انتقال ارز برای تامین برخی ملزومات واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر مواجه هستیم و چنانچه راهکاری برای حل آنها پیدا نشود، تولید برق این واحد در سال‌ جاری با مشکلات جدی مواجه شده و متأسفانه بیم آن می‌رود که فعالیت آن متوقف شود.

«اُدِد گِرانُت» تحلیلگر صهیونیست در اسرائیل هیوم نوشت: «ایران هفته جاری اعلام کرد که به دلیل تحریم‌های شدید اقتصادی اعمال شده توسط دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، مجبور خواهد بود که نیروگاه اتمی بوشهر را ببندد؛ نیروگاهی که برق تولید می‌کند. در توضیح این مقام رسمی به تحریم‌های بانکی ایالات متحده اشاره شده است؛ تحریم‌هایی که انتقال پول و تجهیزات ضروری از تامین‌کنندگان روسی را برای ایران سخت کرده است».

طبق یادداشت این کارشناس صهیونیست، «این بیانیه که اساسا اولین اذعان علنی تهران به کارآمدی تحریم‌های ایالات متحده است، در شرایط عادی باید مقام‌های واشنگتن را خوشحال کند. در واقع اگر ایرانی‌ها در مرحله‌ اذعان به مشکلاتشان قرار گرفته باشند، در این صورت زمان زیادی طول نخواهد کشید که آنها برای امضای یک توافق هسته‌ای جدید و بهبود یافته، به میز مذاکره برگردند اما واقعیت چیز دیگری است».

 محمود جعفری، معاون سازمان انرژی اتمی

 وی ادامه داد: «اگرچه برای این کشور (ایران) از زمان جنگ با عراق (جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم صدام) در دهه ۱۹۸۰ در سه سال اخیر شاهد سخت‌ترین شرایط اقتصادی بوده است اما برخلاف انتظارات بسیاری از افراد در غرب، اقتصاد ایران تحت فشار تحریم‌ها به صورت کامل فرونپاشیده است و تهران پرچم سفید (تسلیم) را به اهتزار در نیاورده است».

«اُدِد گِرانُت» معتقد است: «به نظر می‌رسد که ایرانی‌ها راه‌های دور زدن تحریم‌ها را پیدا کرده‌اند و از ابتدای سال جاری (۲۰۲۱) نشانه‌های خیره‌کننده‌ای از افزایش صادرات نفت را نشان داده‌اند که دلیل آن خریدهای مستقیم و غیر مستقیم نفت خام این کشور توسط چین است. ما همین هفته متوجه شدیم که چین همچنین یک توافق استراتژیک بلندمدت با تهران امضا کرده است».

به اعتقاد این تحلیلگر ارشد صهیونیست، ایران در نتیجه شرایط جاری به جای پذیرفتن مشتاقانه طرح‌های پیشنهادی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا اکنون دارد این سیگنال را نشان می‌دهد که «اصلا هیچ عجله‌ای ندارد».

گِرانُت ادامه داد: «بایدن هم که تحت فشارهای متضاد از سوی مقام‌های ارشد دولت خودش درباره نحوه مدیریت (مواضع واشنگتن در قبال) ایرانی‌هاست و همچنین با مشکلات بزرگ‌تری در داخل ایالات متحده دست و پنجه نرم می‌کند، فوریت یا تمایلی برای اجرای درخواست‌های تهران و در ابتدا برداشتن تحریم‌ها نشان نداده است. او گفته است که ایران در ابتدا باید نقض (تعهدات) توافق هسته‌ای را متوقف کند و "سپس ما خواهیم دید که چه می‌شود"».

تحلیلگر ساکن فلسطین اشغالی نوشت: «پافشاری هر دو طرف بر مواضع خودشان باعث ایجاد بن بست شده است. در حال حاضر آنها حتی بر سر برگزاری یک نشست مقدماتی هم موافقت نکرده‌اند. مشکل اصلی این است که زمان به نفع ایران است و این موضوع شانس رسیدن به راه‌حل را کم می‌کند».

«اُدِد گِرانُت» تحلیلگر صهیونیست

 وی در این یادداشت  ضمن بیان پنج دلیل برای اثبات تحلیل خود، همزمان ادعاهای بی اساسی درباره مواضع منطقه‌ای ایران، نیروهای تاثیرگذار صحنه سیاسی و برنامه هسته‌ای این کشور طرح می‌کند.

اُدِد گِرانُت نوشت:  «اول اینکه، ایران دارد به طرزی فاحش توافق هسته‌ای را نقض می‌کند و غنای غنی‌سازی اورانیوم را تا ۲۰ درصد بالا برده است و آزمایش سانتریفیوژهای جدید و سریع‌تر خودش را متوقف نکرده است. دوم، به خاطر اینکه در کمتر از دو ماه دیگر زمان توافق بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منقضی خواهد شد، توافقی که از اقدام ایران برای ایجاد محدودیت در برابر آزادی رفت و آمد بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دسترسی آنها به مراکز هسته‌ای جلوگیری خواهد کرد. سوم، به دلیل اینکه ایران ظرف سه ماه آینده انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد کرد، انتخاباتی که به طرزی فزاینده احتمال می‌رود برنده آن از اردوگاه تندرویی باشد که از همان ابتدا، مخالف توافق هسته‌ای بود و احتمالا با هرگونه سازش بیشتر با غرب مخالفت خواهد کرد. چهارم، ادامه بن بست جاری ایران را به تاریخ انقضای توافق امضاشده در سال 2015 نزدیک‌تر می‌کند، تاریخی که بعد از آن ایران می‌تواند تا هر جایی که دلش می‌خواهد غنی سازی کند و بدون مانع یک سلاح اتمی بسازد. دلیل پنجم این است که هر روز که می‌گذرد، ایرانی‌‍‌ها اجازه می‌یابند که برنامه موشک بالستیکشان را توسعه داده و تقویت کنند و همزمان با انتقال سلاح‌های دقیق و هدفمند به حزب‌الله برای کمک به شورشیان حوثی در یمن، به شعله خرابکاری منطقه‌ای‌شان بدمند».

این تحلیلگر صهیونیست و کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا و جهان عرب ادامه داد: «در این چارچوب، مهم است که گسترش جنگ در سایه اسرائیل و ایران در جبهه دریایی و حملات اخیر به دو کشتی با صاحب اسرائیلی را مورد ملاحظه قرار داد؛ حملاتی که به ایران نسبت داده شده است».

تحلیلگر صهیونیست در پایان یادداشت خود برای دولت آمریکا و جو بایدن درباره ایران و برجام، نسخه چیده و بر لزوم توقف غنی‌سازی اورانیوم توسط تهران تاکید کرده است.

گِرانُت نوشت: «در میان مشاوران بایدن هستند کسانی که اعتقاد دارند به جای نزاع بر سر اینکه چه طرفی باید اولین گام را بردارد و به منظور شکستن این بن بست، واشنگتن باید این پیشنهاد را بدهد که در ازای برداشتن بخشی از تحریم‌ها، ایران باید غنی سازی اورانیوم را متوقف کند. اگر ایران این را نپذیرفت، ساعت شنی (توافق) هسته‌ای همچنان رو به اتمام خواهد رفت».

تصویرسازی این کارشناس ساکن فلسطین اشغالی درباره برنامه هسته‌ای ایران و تجویزش برای سیاست دولت جو بایدن در قبال تهران در شرایطی مطرح شده که مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران بارها ضمن مخالفت با ساخت سلاح اتمی، بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده‌اند.

ادعاهای این تحلیلگر صهیونیست درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران و اتهام زنی در این باره در حالی انجام شده که به اذعان مقام‌های و رسانه‌های شناخته شده غربی و بین‌المللی، رژیم صهیونیستی تنها دارند سلاح اتمی در منطقه غرب آسیا است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/38527