کد خبر : 386
تاریخ : 1397/6/18
گروه خبری : سیاسی

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر همدان

جذب سرمایه‌گذار واقعی راهکار شهرداری در احداث پارک‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای

سپهرغرب، گروه استان‌ها - طاهره ترابی‌مهوش: نایب‌رئیس کمسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه شهرداری در احداث پارک‌های وسیع 102 و 237 هکتاری تنها به ایجاد بستر اکتفا می‌کند، گفت: مدیریت شهری به‌تنهایی توان ایجاد پارک‌های فرامنطقه‌ای برای استقبال از گردشگران با توجه به اینکه 2018 بستری خواهد بود برای ورود گردشگران داخلی و خارجی به همدان، ندارد؛ بنابراین برای تکمیل پروژه به دنبال جذب سرمایه‌گذار واقعی است.
هم‌زمان با حضور نایب‎رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر همدان در دفتر سپهرغرب گفت‌گویی با وی ترتیب دادیم که بخش نخست آن را در این شماره می‌خوانید:
اکبر کاووسی‌امید با تأکید بر اینکه بنده به شفاف‌سازی در حوزه کار شورای اسلامی شهر همدان معتقدم، گفت: بنده حتی پیشنهاد دادم که تمامی مصوبات و رأی‌هایی که اعضا به این مصوبات داده‌اند مشخص شود چراکه ما خادم مردم هستیم و مردم به ما اعتماد کرده و این جایگاه را به ما سپرده‌اند و شهروندان همدانی ولی‌نعمتان ما هستند.
وی تصریح کرد: یک مدیر در تزار انقلاب اسلامی باید تمامی کارهای خود را در معرض دید ولی‌نعمتان خود قرار دهد.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه شهروندان همدانی باید بدانند که بنده به چه مصوباتی رأی مثبت و به چه مصوباتی رأی منفی داده‌ام، عنوان کرد: باید مشخص شود که جهت‌گیری‌هایی من چیست و آیا همان جهت‌گیری‌هایی که قبل از انتخابات درباره آن با مردم سخن گفته‌ام را دنبال می‌کنم یا خیر؟
کاووسی‎امید با اشاره به اینکه ما به دنبال ساختن تمدن نوین اسلامی هستیم، اذعان کرد: در این راستا باید هرچه خوبی در تمدن غرب و شرق وجود دارد را از آن‎ها فرابگیریم به‌عنوان‌مثال در کشور آلمان مجلس شورا در ساختمان شیشه‌ای برپا می‌شود و مردم همه می‌توانند داخل ساختمان را رصد کنند، پس می‌توان گفت معماری این مجموعه خود بیان‌گر مفهوم شفافیت است.
وی با بیان اینکه این امر را می‌توان مصداقی از تقوای جمعی در اسلام قلمداد کرد، افزود: می‌توان این مهم را از تمدن غرب برای نمود پیدا کردن آنچه در بطن تمدن اسلامی در این راستا با این مفهوم وجود دارد اخذ کرد.
نایب‎رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه در معرض رصد قرار گرفتن مدیران در مقابل مردم منجر به پاسخگویی آن‌ها خواهد شد، ابراز کرد: متأسفانه در حال حاضر مشکل جامعه ما عدم پاسخگوی مدیران دولتی و غیردولتی در مقابل مردم است.
کاووسی‌امید با بیان اینکه اگر موضوع نظارت و پاسخگویی از طرف مردم به‌صورت جدی پیگیری می‌شد مدیر ما به جایگاهی نمی‌رسید که خود را از پاسخگویی مصون بداند، اظهار کرد: وقتی به افراد به ما مراجعه کنند لفظ ارباب‌رجوع به آن‌ها اطلاق می‌شود، پس باید این مفهوم به‌صورت کامل عملیاتی شود نه آنکه این کلمه به‌صورت شعاری درآمده و تنها به این حد کفایت کنیم.
وی با بیان اینکه مدیر تراز انقلاب اسلامی باید در چهار مؤلفه به دنبال رسیدن به اهداف خود باشد، گفت: نخست اینکه باید فرد مدیر امین مردم باشد، دوم صادق باشد؛ یعنی اگر طبق منویات مقام معظم رهبری توان انجام کاری ندارد با مردم خالصانه صحبت و عنوان کند که توان آن کار را در آن برهه زمانی خاص ندارد زیرا دریافت پاسخ قانع‌کننده مردم را مجاب خواهد کرد، سوم نظم مدیر است که از دیگر مؤلفه‌های تأثیرگذار بوده زیرا وجود نظم در کارهای مدیر منجر به آن خواهد شد که زیرمجموعه کاری او نیز منظم باشند چیزی که در حال حاضر ما با عدم آن در حوزه کاری مدیران مواجهیم و چهارم، اصل مسؤولیت‎پذیر بودن مدیر است.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان تبیین کرد: درصورتی‌که چهار مؤلفه ذکر شده در یک مدیر وجود داشته باشد همراه با تخصص فردی می‌توان شاهد جهشی در مدیریت بودف پس مااز مجموعه شهرداری و شهردار همدان خواستیم که در انتخاب مدیران به این مؤلفه‌ها توجه جدی کنند که امید می‌رود تغییرات اعمال‌شده در مدیریت‌ها بر این مبنا باشد.
کاووسی‌امید در پاسخ به این سؤال که چرا انتخاب هیئت‌رئیسه جدید با تأخیر انجام می‌شود، تشریح کرد: ازآنجایی‌که دو تن از همکاران در حج تمتع حضور دارند تصمیم بر آن شد که انتخابات به بعد از بازگشت این عزیزان موکول شود.
وی با اشاره به اینکه تک‌تک اعضای شورای اسلامی شهر همدان در دوره پنجم به دنبال ارتقای جایگاه مدیریت شهری هستند، خاطرنشان کرد: لازمه این کار توجه به مؤلفه‌های عنوان‌شده برای یک مدیر کارآمد است.
نایب‎رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه ما در جبهه انقلاب به دنبال این هستیم که مدیریت شهری در در راستای اهداف این جبهه شکل بگیرد، افزود: ما چتر جبهه انقلاب را بسیار گسترده می‌انگاریم پس طبق دستور مقام معظم رهبری به دنبال گسترش هرچه بیشتر آن هستم.
وی در پاسخ به انتقاد از شفافیت شعارگونه در انعکاس مصوبات و اینکه همه اعضا بر این امر معتقدند اما تاکنون شاهد خروجی آن نبوده‌ایم، تصریح کرد: از یک گروه 11 نفره نمی‌توان مدیریت مطلوب را انتظار داشت بلکه دراین‌بین همه مردم به‌خصوص نخبگان و رسانه‌ها نقش مؤثری دارند که با توجه به اینکه با پیگیری‌های انجام‌شده تمامی جلسات شورا علنی شده پس انتظار می‌رود رسانه‌ها نسبت به انعکاس مصوبات و نوع رأی هریک از اعضا تمرکز کرده و آن‌ها را در رسانه‌ها منعکس کنند.
کاووسی‎امید در پاسخ به این سؤال که متأسفانه همچنان شورای اسلامی شهر برخلاف شعارها شورای اسلامی شهرداری است چراکه شاهد هماهنگی منسجمی با دستگاه‌های اجرایی به غیر از شرکت‌های خدمات‎رسان با استناد به اینکه 13 اداره کل فاقد اداره شهرستان هستند نیستیم، اذعان کرد: بیشتر اعضا به دنبال آن هستند که شورای اسلامی شهر به معنای کامل کلمه محقق شود.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان ابراز کرد: با تمام مدیران کل، جلساتی برگزار و تفاهم‌نامه‌هایی منعقدشده و حتی فردی به‌عنوان مسؤول مستقیم از اعضای شورای اسلامی پیگیر مصوبات آن است به‌عنوان‌مثال با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به‎تازگی جلسه‌ای برگزار و تفاهم‌نامه‌ای بر اساس آن منعقد شد تا شورای اسلامی شهر در مباحث فرهنگی بتواند از توان این اداره کل بهره‌مند شود همچنین با اداره کل آموزش‌وپرورش نیز هماهنگی‌های لازم صورت پذیرفته تا حتی در برخی موارد برای رفع کمبود‌ها از توان شهرداری برای رفع محرومیت‌ها استفاده شده‌است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا شهرداری به‌صورت جدی به دنبال آن نیست که دریافت پایان کار پروژه‌ها به‌خصوص در مراکز تجاری را الزامی کند، گفت: ما در دوره پنجم شورای اسلامی قرارگرفته‌ایم حال‌آنکه قبل از این دوره چهار دوره دیگر نیز بوده اما به نظر بنده از ابتدای دهه 70 تا به امروز در مدیریت شهری کاملاً بی‌برنامه حرکت کرده‌ایم چنانکه در دولت‌های مختلف اصلاح ساختارهای غلط در شهرداری و یا نواقص قانونی موجود در اولویت‌های آخر قرار گرفته‌است البته در این شورا ما به جد دنبال رفع تخلفات بوده‌ایم که برای نمونه می‌توان به پلمب تعدادی از مغازه‌های پاساژ ایران اشاره کرد.
کاووسی‌امید در پاسخ به این سؤال که کلید زنی احداث پروژه پارک 237 هکتاری در محدوده سد اکباتان با توجه به اینکه بسیاری از پروژه‌های شهری به‌صورت نیمه‌کاره باقی است چه ضروری دارد درحالی‌که به لحاظ زیست‌محیطی نیز احداث این پروژه بحث‌برانگیز بوده و از طرفی آیا محل تأمین اعتبار آن در شهرداری مشخص‌شده، تشریح کرد: شهرداری هم در پارک ولایت 102 هکتاری و هم در پارک 237 هکتاری تنها به ایجاد بستر اکتفا می‌کند چراکه مدیریت شهری به‌تنهایی توان ایجاد پارک‌های فرامنطقه‌ای برای استقبال از گردشگران با توجه به اینکه 2018 بستری خواهد بود برای ورود مسافران داخلی و خارجی به همدان، ندارد؛ بنابراین برای تکمیل پروژه به دنبال جذب سرمایه‌گذار واقعی است.
نایب‎رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: همدان در حوزه گردشگری نیازمند ایجاد زیرساخت‌های اولیه است چراکه طی این سال‌ها تنها در دوره چهارم آن‌هم با اختصاص پروانه ساخت رایگان به هتل‌ها شاهد حمایت از این حوزه بودیم حال آنکه در این راستا کمبود بسیار است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه در حال حاضر بزرگ‌ترین فضای تفریحی در همدان پارک مردم با مساحت هشت هکتار است، عنوان کرد: بر این اساس سیاست شورای پنجم ایجاد چهار پارک فرامنطقه‌ای و منطقه‌ای در شهر همدان است.
کاووسی‌امید در پاسخ به این سؤال که ایجاد وقفه در پروژه‌های شهرداری با توجه به نوسانات اقتصادی تا حدودی قابل توجیه است اما اینکه هر یک خیابان را تا نیمه‌راه آسفالت و بعد به‌یک‌باره این پروژه رها شود نازیباست و از طرفی نیز شاهد هستیم که با وجود کارشناسان متعدد در بدنه شهرداری اغلب پروژه‌ها بدون نظارت به پایان می‌رسد و بعدها به دلیل وجود نقص، شاهد دوباره‌کاری هستیم چیست گفت: یکی از مسائل موردتوجه بنده مدیریت نیروی انسانی از سوی شهردار است.
این عضو شورای اسلامی شهر همدان تبیین کرد: تا اواسط تیرماه نهضت آسفالتی که مدیریت شهری نوید آن را برای سال جاری داده بود خوب پیش رفت اما هم‌زمان با نوسان قیمت با بحران جدی در اجرای این مأموریت مواجه شدیم به‌گونه‌ای که قیمت هر تن قیر از 800 هزار تومان به‌یک‌باره به سه میلیون و 800 هزار تومان رسید از طرفی متأسفانه حتی به این قیمت نیز قیر کافی در بازار وجود نداشت حال‌آنکه مبلغ ریالی میزان قیری که تا 10 روز گذشته در معابر همدان ریخته شده با کل مبلغ قیر ریخته شده در سال گذشته برابری می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: بااین‌وجود با پیگیری‌های شورای اسلامی شهر و شهردار و با حمایت استاندار توانستیم قیر مناسبی را دریافت کنیم پس به‌تدریج این قیر دریافتی به کارخانه آسفالت تزریق و در اختیار سازمان عمران شهرداری قرار می‌گیرد.
کاووسی‌امید همچنین در خصوص توقف یک‌باره پروژه نیز، اظهار کرد: در این خصوص پیمانکار به‌یک‌باره با وضعیتی مواجه شد که میان هزینه کرد با میزان قرارداد همخوانی وجود نداشت و از طرفی نیز اگر شهرداری خود اقدام به تکمیل ‌چنین پروژه‌ای کند از سوی سازمان بازرسی مورد عتاب و خطاب قرار می‌گیرد چرا تعدیل در قرارداد، نیازمند فرایندی است که باید از طریق استانداری پیگیری شود.
نایب‎رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه پیگیر هستیم تا قیر مناسب تا قبل از آغاز بارش‌ها تأمین و نهضت آسفالت به‌صورت حداکثری انجام شود، خاطرنشان کرد: البته به فرض اینکه زمانی برسد که تأمین قیر دیگر ممکن نباشد ما تا دستیابی به یک جایگزین مناسب پیگیر این مسئله خواهیم بود اما هنوز به‌صورت عملیاتی وارد قضیه نشده‌ایم و به‌عنوان یک دستور کاری در سال دوم دوره پنجم پیگیری لازم را دراین‌باره خواهیم داشت.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/386