کد خبر : 39694
تاریخ : 1400/2/5
گروه خبری : استان‌ها

به‌منظور کنترل کرونا؛

رئیس علوم پزشکی همدان خواستار تعطیلی یک‌هفته‌ای استان شد

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان خواستار تعطیلی یک‌هفته‌ای این استان به‌منظور کنترل روند صعودی اپیدمی کرونا شد.

رشید حیدری‌مقدم روز شنبه در ستاد استانی مقابله با کرونا بیان کرد: تصمیم‌های گرفته‌شده در دو هفته گذشته هیچ تأثیری در کاهش ورودی بیمارستان‌ها نداشته است، به‌گونه‌ای که شب گذشته آمار بستری‌های بیمارستان بهشتی شهر همدان به 235 نفر رسید و هم‌اینک حتی تخت خالی برای بستری یک بیمار در هیچ‌یک از بیمارستان‌های این استان وجود ندارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر ضرورت تغییر ادبیات مهار کرونا، اضافه کرد: کادر بهداشت و درمان از ابتدای اپیدمی ویروس کرونا تاکنون به‌ویژه در موج چهارم شیوع این ویروس از حداکثر توان برای مهار کرونا استفاده کرده و بیش از این هم توان مدیریت ویروس کرونا را ندارند.

حیدری‌مقدم بیان کرد: قرنطینه خانگی به‌طور کلی در استان همدان رعایت نمی‌شود؛ شاخص استفاده از ماسک در شهرها و روستاها بسیار نزولی است و پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشده و بیشتر صنوف ازجمله بنگاه‌ها، آرایشگاه‌ها، باشگاه‌های ورزشی، فروشگاه‌های ابزار یراق، پوشاک، آموزشگاه‌های رانندگی، فروشگاه موبایل و پارک‌ها و تفرجگاه‌ها، در این شرایط قرمز کرونایی همانند گذشته باز هستند.

وی ادامه داد: پروتکل‌های بهداشتی به‌ویژه فاصله‌گذاری فیزیکی در ناوگان حمل‌ونقل عمومی، مطب پزشکان، داروخانه‌ها و بانک‌ها رعایت نمی‌شود؛ بازارروز نیمه‌تعطیل بوده و در هیچ‌یک از دستگاه‌های اجرایی دورکاری و حضور یک‌سوم از نیروها در ادارات رعایت نمی‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: برگزاری پنهانی مراسم برای متوفیان به‌ویژه در روستاها دغدغه اصلی این دانشگاه است.

حیدری‌مقدم تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی با تمام توان با ویروس کرونا جنگیده، با این وجود دو هفته سخت را نیز پیش رو دارد و درصورت رسیدن آمار بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌ها به بیش از یک‌هزار و 700 نفر، به‌علت محدودیت نیرو، دستگاه اکسیژن‌ساز، تخت بیمارستانی و تجهیزات، نمی‌تواند هیچ بیماری را در بیمارستان‌ها پذیرش کند.

وی گفت: حدود 48 ساعت گذشته سه دستگاه اکسیژن‌ساز 600 لیتری و 20 تخت آی.سی.یو به تعداد دستگاه‌های موجود اضافه شده و تعداد تخت‌های آی.سی.یو این استان از 140 به 280 تخت رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: آمار مرگ‌ومیر در روزهای پیش رو نسبت به دو هفته گذشته به‌شدت افزایش می‌یابد، بنابراین درخواست می‌شود راهکاری عاجل برای مهار کرونا در استان همدان پیش‌بینی شود.

حیدری‌مقدم با بیان اینکه مصوبات جلسه‌های قبلی ستاد کرونا اجرا نشده است، اظهار کرد: همه دستگاه‌های اجرایی این استان دست کم 20 درصد از نیروهایشان به کرونا مبتلا شده‌اند و همه این افراد به‌واسطه حضور در سر کار به این ویروس مبتلا شدند.

وی گفت: برای مدیریت این ویروس در روستاها باید کمیته کرونا در دهیاری‌ها نیز تشکیل شود و دهیاران و بخشداران مکلف و ملزم به پاسخگویی شوند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/39694