کد خبر : 39869
تاریخ : 1400/2/8
گروه خبری : استان‌ها

مدیر کل استاندار استان همدان:

80 درصد آسانسور‌های دستگاه‌های دولتی فاقد گواهینامه ادواری

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر کل استاندار استان همدان:

80 درصد آسانسور‌های دستگاه‌های دولتی فاقد گواهینامه ادواری

محمد مددی گفت: بهره برداری از آسانسوری که فاقد گواهینامه ایمنی و ادواری باشد خلاف قانون است، مسئولیت تبعات و حوادث احتمالی صد در صد با بالاترین مقام مسول سازمان است.

محمد مددی گفت: بهره برداری از آسانسوری که فاقد گواهینامه ایمنی و ادواری باشد خلاف قانون است، مسئولیت تبعات و حوادث احتمالی صد در صد با بالاترین مقام مسول سازمان است.

به گزارش تابناک همدان، مدیر کل استاندار استان همدان در خصوص لزوم دریافت گواهی ایمنی و ادواری آسانسور گفت: به صاحبان آسانسور در مجتمع‌های عمومی اخطار داده شده که باید تاییدیه ایمنی آسانسورکه مشمول استاندارد اجباری است دریافت کنند.

مددی افزود: این تاییدیه ایمنی شامل گواهی نامه اولیه است، یعنی هیج آسانسوی بدون گواهینامه ایمنی استاندارد اجازه بهره برداری ندارد و در صورتی که مورد بهره برداری قرار گیرد خلاف قانون است که در استان به تمامی دستگاه‌های اجرایی اخطار داده شده که اسانسور‌هایی که به بهره برداری می‌خواهند برسند باید گواهینامه ایمنی اولیه داشته باشند.

وی تاکید کرد: البته آسانسور‌هایی که سنوات گذشته مورد نصب و بهره برداری قرار گرفته اند باید گواهی ادواری داشته باشند، لازم به ذکر است که گواهی‌های ایمنی ادواری و ایمنی آسانسور یک ساله هستند و به این معنی ست که آسانسوری که امروزگواهی ایمنی دریافت کند و مورد بهره برداری قرار گیرد برای سنوات متوالی دارای گواهینامه ایمنی نیست.

مدیر کل استاندارد استان همدان خاطر نشان کرد: همه دستگاه‌های دولتی و عمومی باید برای آسانسور‌های خود گواهی ادواری ایمنی اخذ کنند که به این منظور ابلاغ‌هایی صادر شده است.

وی گفت: در طول سال 99 تنها 968 گواهی نامه ایمنی آسانسور در استان صادر شده است.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: متاسفانه بیش از 80 درصد آسانسور‌های مراکز دولتی و بیمارستانی فاقد گواهینامه استاندارد ادواری هستند که به این مراکز اخطار داده شده شده که تبعات و مسئولیت‌های حقوقی صفر تا صد در صد بر عهده خوشان است، زیرا آسانسوری که فاقد گواهی نامه ایمنی اولیه یا ادواری باشد استفاده یا بهره برداری از آن مجاز نمی‌باشد و در اولین جلسه شورای استاندارد سال 1400 بحث خواهد شد که بتوان با متخلفان بر خورد قانونی کرد.

مددی در مورد مدت اعتبار گواهی‌های ادواری و استاندارگفت: مدت اعتبار این گواهی‌ها یک سال است و بایستی یک ماه قبل از اتمام اعتبار گواهی نامه اقدم به اخذ گواهینامه ادواری یا تمدید پروانه ایمنی اولیه شود که این امر الزامات خاص خود را دارد و باید شرکت طرف قرارداد سرویس دهی به آسانسور، کنترل و تست انجام شود تا بتواند گواهینامه ایمنی ادواری یا گواهینامه ایمنی اولیه تمدید یا صادر شود.

وی گفت: معمولا هر سال این الزامات اعلام می‌شود و با توجه به اینکه شهرداری‌ها نمی‌توانند برای ساختمان‌هایی که دارای آسانسور هستند گواهینامه پایان کار صادر کنند لذا برخی ساختمان‌های دولتی پروانه پایان کار نمی‌گیرند یا همین که پروانه ایمنی اولیه را دریافت می‌کنند به دنبال گواهینامه ادواری سالانه نمی‌روند لذا سال گذشته پایشی در سطح استان انجام شد که مشخص شد بیشتر دستگاه‌های دولتی و مجتمع‌ها گواهینامه ایمنی ادواری آسانسور را جدی نگرفتند لذا از آن‌ها آخرین وضعیت خواسته شد و اعلام شد که طبق الزامات قانونی نمی‌توانند از آسانسور‌هایی که فاقد گواهینامه ادواری ایمنی هستند استفاده کنند.

مددی اشاره کرد: کلیه استفاده کننده گان از آسانسور در تمامی اماکن می‌توانند با ارسال کد شناسایی 10 رقمی نصب شده درون کابین به سامانه پیامک 10001517 کمتر از 30 ثانیه از داشتنن گواهی استاندار مطلع شوند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/39869