کد خبر : 39938
تاریخ : 1400/2/9
گروه خبری : استان‌ها

کشت کلزای آبی در 3100 هکتار از مزارع کرمانشاه

زمان مبارزه با آفت «سنک کلزا» فرا رسیده است

سپهرغرب، گروه خبر: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی کرمانشاه گفت: امسال حدود 3 هزار و 100 هکتار از مزارع آبی استان زیر کشت دانه استراتژیک کلزا رفته است.

افشین صفوی از محصول کلزا به عنوان یک محصول استراتژیک یاد کرد و اظهار داشت: از این محصول روغن به دست می‌آید، بنابراین نقش بسیار مهمی در افزایش ضریب خوداتکایی تولید روغن دارد.

وی استان کرمانشاه را به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید محصول کلزا در کشور معرفی کرد و گفت: امسال حدود 3 هزار و 100 هکتار از مزارع آبی استان زیر کشت دانه استراتژیک کلزا رفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی کرمانشاه با اشاره به آفت بسیار مهم محصول کلزا، گفت: اگر به موقع با افت سنک بذرخوار کلزا مبارزه نشود و سم‌پاشی صورت نگیرد، می‌تواند تا حدود 40 درصد محصول را از بین ببرد.

وی ادامه داد: الان حدود 80 تا 85 درصد گل‌های مزارع کلزا در مناطق معتدل استان ریخته و وارد مرحله غلاف‌دهی شده در این مرحله است که افت خسارت می‌زند.

صفوی در توضیح کارهایی که کشاورزان در این مقطع زمانی برای مصون کردن مزرعه در برابر این آفت باید انجام دهند، گفت: کشاورزان باید با استفاده از سم «دورسبان» به میزان 1.5 لیتر در هکتار مزارع خود را سم‌پاشی کنند.

وی اضافه کرد: بیشتر کشاورزان حدود 250 تا 300 لیتر محلول سمی را برای مبارزه با آفات به‌کار می‌برند در حالی که برای این افت باید حدود 500 لیتر محلول سمی استفاده و از پایین تا بالای بوته با محلول سم شست‌وشو شود، چرا که این آفت علاوه بر اینکه روی بوته‌ها است داخل خاک و سطح زمین هم است.

صفوی با بیان اینکه سم «دورسبان» فروشگاه‌های فروش سموم در سراسر استان موجود است، گفت: بهتر است سم‌پاشی در ساعات خنک روز و با استفاده از سم‌پاش‌های توربینی زراعی انجام شود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/39938