کد خبر : 40803
تاریخ : 1400/2/28
گروه خبری : زیست بوم

با هدف کنترل آلودگی آب و خاک؛مراکز دفن زباله در کشور کاهش یافت

سپهرغرب، گروه زیست‌بوم: مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با هدف کنترل آلودگی منابع آب و خاک، تعداد مراکز دفن زباله در کشور از سال 1392 تا 1399 از سه هزار و 200 مرکز به 660 مرکز کاهش یافت.

حسن پسندیده افزود: مدیریت پسماند یکی از دغدغه‌های اصلی دولت یازدهم و دوازدهم بود بر این اساس دفتر مدیریت پسماند نیمه دوم سال 1398 در سازمان حفاظت محیط‌زیست مستقل شد تا کارهای مربوط به پسماند را به‌طور مستقل و پرقدرت پیگیری کند.

وی اظهار کرد: زمانی که دفتر پسماند مستقل شد شرح وظایفی برای آن تعریف شد که نظارت و پایش محیط‌زیست بر تمام مراکز و محل‌های دفع و دفن انواع پسماندهای عادی، ویژه و صنعتی، بررسی و شناسایی واحدهای دارای فناوری‌های نوین با تولید پسماند کمتر و واحدهای بازیافت و دفع پسماندها برخی از این وظایف است.

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: بر این اساس باید در کشور با کاهش تولید زباله و تفکیک پسماندها، تعداد محل‌های دفن زباله کاهش و در مقابل مراکز پردازش و بازیافت هم افزایش یابد که این امر محقق شده است به‌طوری‌که از سال 1392 تا سال 1399 تعداد مراکز دفن زباله از سه هزار و 200 محل دفن به 660 محل دفن رسیده است.

پسندیده درباره علت کاهش مراکز دفن زباله اظهار کرد: مراکز دفن زباله یکی از نقاط آلوده‌کننده محیط‌زیست و منابع آب و خاک است بنابراین کاهش مراکز دفن زباله به عنوان نقاط انتشار آلاینده به آب‌و‌خاک امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است، هر چقدر محل‌های دفن متمرکز و کاهش یابد، نظارت بر این مراکز بهتر صورت می‌گیرد و همچنین از پراکندگی محل‌های دفن زباله و تعدد کانون‌های آلاینده در محیط‌زیست جلوگیری می‌شود.

وی گفت: یکی دیگر از وظایف این دفتر تهیه طرح جامع مدیریت پسماند است که باید بر اساس ماده 4 آیین‌نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، دفتر مدیریت پسماند این طرح‌ها را تهیه کند تا بر اساس آن زباله‌ها از مبدأ تفکیک شوند که پردازش، ارتقای سیستم مدیریت پسماند و کاهش مراکز دفن زباله از دیگر بخش‌های این طرح است که دفتر مدیریت پسماند بر اجرای این طرح در استان‌ها نظارت دارد.

وی تأکید کرد: بر این اساس تهیه طرح جامع مدیریت پسماند شهری به موجب ماده 9 قانون مدیریت پسماندها و در اجرای ماده 4 آیین‌نامه اجرایی مدیریت پسماندها در دستور کار قرار گرفت، در این مقررات تأکید شد طرح‌های جامع و تفصیلی باید به گونه‌ای تهیه شود که در شهرها و روستاها پسماندهای عادی به‌صورت تفکیک شده جمع‌آوری شوند.

مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: بر این اساس تعداد طرح‌های جامع مدیریت شهری افزایش یافت به‌طوری‌که از سال 1392 تا سال 1399 تعداد طرح جامع مدیریت پسماند شهری از 380 طرح به 880 طرح رسیده است که در این طرح بر اقدامات لازم برای کاهش تولید زباله، اصلاح الگوی مصرف و بازیافت مواد و توسعه محل‌های بازیافت و تبدیل مواد به انرژی تأکید شده است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/40803