کد خبر : 41312
تاریخ : 1400/3/8
گروه خبری : استان‌ها

زمین‌‌خواران ایلامی در کمین اراضی ملی

کوه‌خواری نابودی منابع طبیعی را به دنبال دارد

سپهرغرب، گروه خبر: طی سال‌های اخیر شاهد افزایش پدیده زمین‌خواری و کوه‌خواری در استان ایلام هستیم و عرصه‌های منابع طبیعی و محیط‌زیست در اطراف شهرها از سوی سودجویان مورد تجاوز قرار گرفته است که لازم است مسئولان با این پدیده مخرب برخورد جدی کنند.
یکی از معضلات کنونی کشور و به تبع آن استان ایلام که سال‌هاست به یکی از دغدغه‌های اساسی دولت و دستگاه قضایی تبدیل شده پدیده زمین‌خواری و کوه‌خواری است و معاملات غیررسمی و قولنامه‌ای اصلی‌ترین روش کلاهبرداران است.
پدیده زمین‌خواری به تصرف و تغییر کاربری غیرمجاز گفته می‌شود زمین‌‌خواران اراضی متعلق به منابع طبیعی را تصرف کرده یا تغییر کاربری می‌دهند و پس ‌از آن شروع به احداث ساختمان در آن کرده و با استفاده از معاملات غیررسمی و قولنامه شروع به فروختن آن املاک می‌کنند.
طی سال‌های اخیر شاهد افزایش پدیده زمین‌خواری و کوه‌خواری در استان ایلام بودیم و عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست در اطراف شهرها از سوی سودجویان مورد تجاوز قرار گرفته است.
یکی از شهروندان ایلامی گفت: متأسفانه طی سال‌های اخیر، ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز در اراضی اطراف شهر افزایش پیدا کرده و متأسفانه آن‌گونه که باید با متخلفان برخورد قانونی انجام نمی‌شود.
سعیدپور با بیان اینکه عدم برخورد قاطع با متخلفان زمینه سوء استفاده دیگر سودجویان را فراهم می‌کند افزود: نهادهای مربوط باید نظارت‌ها در این زمینه را افزایش دهند.
از بین رفتن پوشش گیاهی و جانوری
یکی از دوستداران محیط‌زیست در این‌باره گفت: کوه‌خواری سبب از بین رفتن رویشگاه بعضی برخی از گیاهان می‌شود که بدون شک از بین رفتن گیاهان سبب نابودی برخی از جانوران می‌شود.
محمدیاری با بیان این‌که کوه‌خواری، ساخت جاده را در پی دارد که این امر نیز به نوبه خود سبب از بین رفتن پوشش‌های گیاهی و جانوری در حاشیه شهرها می‌شود.
وی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه عدم نظارت کافی بر پدیده زمین‌خواری در استان سبب شده تا زمین‌‌خواران به‌‌راحتی اقدامات غیرقانونی خود را ادامه دهند افزود: ضروری است مسئولان و دستگاه‌های مربوط نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
لزوم استعلام املاک خریداری شده
مدیر کل راه و شهرسازی ایلام گفت: در صورتی‌ که مردم قصد خرید املاک در محدوده شهرها را دارند ضروری است استعلامات لازم از طریق اداره کل راه و شهرسازی را انجام دهند و از خرید اراضی فاقد سند رسمی خودداری نمایند.
عبدالله بهادری با بیان اینکه طی سال گذشته 334 مورد رفع تصرف اراضی در استان صورت‌ گرفته اظهار کرد: ارزش این اراضی حدود 350 میلیارد تومان بوده‌ است.
وی اضافه کرد: از تمامی مردم درخواست می‌شود در صورت مشاهده هرگونه زمین‌خواری، موارد را با شماره تماس 1656 به نیروهای یگان حفاظت اطلاع دهند تا در اسرع وقت با متخلفان برخورد قانونی شود.
مدیر کل راه و شهرسازی ایلام اظهار کرد: متأسفانه برخی اشخاص و گروه‌ها به ‌صورت سازماندهی شده و با شگردهای مختلف سعی در تصرف اراضی ملی دارند.
بهادری در پایان با بیان اینکه بیشترین تصرف اراضی استان ایلام، مربوط به شهرستان دهلران است گفت: اداره کل راه و شهرسازی با همکاری دستگاه‌های مرتبط و مراجع قضایی با متخلفان بدون اغماض برخورد قانونی خواهد کرد.
براساس گفته کارشناسان زمین‌خواری و کوه‌خواری، علاوه بر تخریب منابع طبیعی و جنگل‌ها باعث افزایش حاشیه‌نشینی نیز می‌شود که این امر به نوبه خود افزایش برخی معضلات اجتماعی را به همراه دارد و از سوی دیگر اکوسیستم و زیستگاه جانوران را از بین برده و به زندگی و حیات‌وحش آسیب‌های جدی وارد می‌کند.
به گزارش تسنیم، بی شک زمین‌خواری و کوه‌خواری تهدیدی جدی علیه منابع آب و خاک محسوب می‌شود و برخورد با زمین‌خواران، نیازمند همکاری دستگاه‌های مرتبط، جهت مقابله جدی و قاطع با متخلفان است، تا شاهد نابودی این پدیده شوم در سطح استان و دیگر مناطق کشور باشیم.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/41312