کد خبر : 42488
تاریخ : 1400/4/5
گروه خبری : استان‌ها

حامد جلیلوند مطرح کرد:

شهرداری منطقه 2، نماد هم‌افزایی و خدمت‌رسانی به مردم همدان

اجرای چندین پروژه فرامنطقه‌ای و تأثیرگذار در منطقه 2 شهرداری/ توزیع متوازن پروژه‌های عمرانی با رویکرد افزایش فضای سبز شهری در سال 1400

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه دو همدان، شهردار همدان از پروژه‌های عمرانی منطقه دو بازدید به‌عمل آورد.

عباس صوفی در حاشیه این بازدید گفت: پروژه‌های فرامنطقه‌ای و بزرگی در سطح منطقه دو انجام شده که شهروندان سایر مناطق نیز از این پروژه‌ها بهره‌مند هستند.

صوفی افزود: پارک فرامنطقه‌ای اکباتان، پروژه هدایت آب‌های سطحی بلوار شهید مطهری، پارکینگ طبقاتی آقاجانی، سامان‌دهی تپه مصلی، سامان‌دهی تپه حاج‌عنایت، بیش از 60 هزار تُن آسفالت معابر و چند ده پروژه مهم دیگر در منطقه دو، ازجمله فعل و انفعالاتی است که در زندگی همه شهروندان تأثیر مثبت دارد.

صوفی در ادامه اظهار کرد: قابلیت این پروژه‌ها دربرگیری خاصی دارد، به‌طوری که در طول سال همه شهروندان از سایر مناطق نیز برخوردار از مزایای مختلف این پروژه خواهند بود.

وی افزود: توسعه همه‌جانبه و متوازن در این بخش از کار به‌صورت بهره‌مندی شهروندان از مواهب پروژه‌ها درنظر گرفته شده است

صوفی سپس به ماندگاری پروژه‌های شهرداری در این دوره اشاره کرد و گفت: همکاران و مدیران شهری برای پروژه‌های شهرداری چشم‌انداز دست‌ کم 100 ساله درنظر می‌گیرند، چراکه با توجه به کیفیت طراحی و اجرای پروژه‌ها نگاهی هم به آینده و نیازهای آیندگان دارند.

مدیر منطقه دو شهرداری همدان با اشاره به اقدامات شهرداری این منطقه در اجرای پروژه‌های فنی و عمرانی، احداث باغ گل‌ها، پروژه هدایت آب‌های سطحی تقاطع رسالت، احداث چندین مخزن ذخیره آب، احداث آب‌نما و نورپردازی چندین معبر، احداث زمین‌های ورزشی پارک کودک، احداث خانه مادر و کودک در پارک بانوان، اجرای پیاده‌رو‌سازی چندین معبر در سطح منطقه و اجرای بیش از 60 هزار تُن آسفالت را از برخی پروژه‌های این شهرداری در سال گذشته عنوان کرد و گفت: امروزه توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات یکی از شاخص‌های اصلی توسعه پایدار در شهرها به‌شمار می‌آید که عدم تحقق این امر سبب بروز مشکلات، نابه‌هنجاری‌ها و نارضایتی‌ها در بخشی از شهر می‌شود که می‌تواند آسیب‌های مختلفی را به دنبال داشته باشد.

حامد جلیلوند با بیان اینکه ارائه خدمات با نگاه توسعه‌محور و نیز توزیع متوازن ازجمله اهداف مهم شهرداری منطقه است، افزود: با توجه به رویکرد و سیاست کلی شهرداری منطقه، واحدهای مختلف اجرایی با برنامه‌ریزی مدون سعی بر آن داشته تا حد امکان خدمت‌رسانی به مناطق و محلات را به‌صورت یکسان ارائه کنند و در سال جاری نیز علاوه‌بر توزیع متوزان توسعه فضای سبز شهری را نیز در برنامه کاری قرار داده تا جهشی در سرانه فضای سبز منطقه و شهر همدان شود.

جلیلوند با بیان اینکه افزایش سرانه فضای سبز شهری با هدف توسعه پایدار از اصلی‌ترین اهداف منطقه در کنار توزیع متوازن پروژه‌های عمرانی در سال جاری به‌شمار می‌رود، ابراز کرد: توسعه فضای سبز شهری و توزیع عادلانه آن در محله‌ها به‌خصوص در مراکز شهرها به‌گونه‌ای که متناسب با ساخت‌وساز شهری باشد، یکی از راهبرد‌های توسعه پایدار شهر تلقی می‏‌شود که ازنظر ابعاد زیست‏‌محیطی، فضای سبز شهری در کاهش آلودگی هوا و آلاینده‌ها، تعدیل پدیده جزیره گرمای شهری، کاهش آلودگی صوتی، کنترل سیلاب و در یک کلام بهبود کیفیت محیط‌‏زیست نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.

وی افزود: ازاین‌رو شهرداری منطقه دو در سال جاری پروژه‌های تأثیرگذاری همچون تکمیل احداث پارک فرامنطقه‌ای اکباتان، کاشت فضای سبز در مصلی همدان، ساخت دیوار سبز در بلوار مطهری، کاشت و نگهداری فضاهای سبز شهری، تغییر سیستم آبیاری قدیمی به مکانیزه، احداث مخازن ذخیره آب جهت فضای سبز ازجمله پروژه‌های منطقه دو در کنار صدها پروژه عمرانی دیگر را جهت رفاه حال شهروندان همدانی اجرا می‌کند.

جلیلوند به پروژه بزرگ پارک 250 هکتاری اکباتان اشاره و تصریح کرد: پارک اکباتان هم یک پارک ساحلی و هم یک پارک جنگلی بوده و پروژه‌ای است که در تاریخ شهرداری همدان از آن به‌عنوان یک اتفاق بی‌نظیر یاد خواهد شد.

این مقام مسئول درخصوص افتتاح فاز نخست در کوتاه‌ترین زمان تأکید کرد: این قول را به شهروندان همدان می‌دهیم که در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد، این پارک با کمترین دست‌کاری در طبیعت احداث شده است و حتی قطع یک درخت در آنجا اتفاق نیفتاد؛ ما پروژه وسیع جنگل‌کاری را در دستور کار داریم که یک دید و منظر متمایز را می‌تواند برای همدان ایجاد کند.

وی همچنین در زمینه مبلمان شهری گفت: در این زمینه تدارک لازم دیده شده است؛ ازجمله آلاچیق، سایت ماهیگیری، سایت دوچرخه‌سواری کوهستان و همان‌طور فضایی حدود پنج هکتار برای احداث پارک خلاقیت و مهارت که می‌تواند یک پارک بی‌نظیر در کشور برای بهره‌برداری کودکان باشد.

جلیلوند اظهار کرد: لازم به تأکید است که این پارک، یک پارک محیط‌زیستی و بدون تخریب، بدون دست‌کاری در طبیعت و با حداقل کار عمرانی است. این پروژه با تفکر شایسته معاونت معماری و شهرسازی و مهندسان شهرداری به‌عنوان طراحان این پرژوه انجام شد.

وی در زمینه میزان اعتباری که برای احداث این پارک درنظر گرفته شده است عنوان کرد: برنامه و چشم‌اندازی که برای این پروژه داشتیم، انجام کمترین کار عمرانی بود؛ بنابراین یک راه دسترسی برای پروژه ایجاد کردیم که راهی با چشم‌انداز بی‌نظیر است و یک نمازخانه و سرویس بهداشتی و مبلمان شهری نیز برای آن درنظر گرفتیم، اعتباری که برای پروژه درنظر گرفته شده، بیش از 10 میلیارد تومان است.

این مقام مسئول بیان کرد: این پارک یک پارک استثنایی خواهد بود، چون هم پتانسیل بهره‌برداری به‌صورت جنگلی را دارد و هم ساحلی؛ این پارک در حوزه گردشگری می‌تواند جایگاه همدان را به‌گونه‌ای متمایز رقم زند.

وی ابراز کرد: در یک نگاه می‌توان این‌گونه برآورد کرد که سال 1400 برای منطقه دو شهر همدان یک سال استثنایی و خاص خواهد بود.

مدیر منطقه دو شهرداری همدان افزود: با انجام پروژه‌های تأثیرگذار، ریل‌گذاری‌هایی در مسیر توسعه همدان انجام شده که موجب رفع نیازهای اولیه منطقه دو است.

وی به پروژه هدایت آب‌های سطحی در منطقه دو اشاره و اجرای لوله‌گذاری از میدان 9 دی تا رودخانه پمپ بنزین فروغ، اجرای نهری در چندین معبر در سطح منطقه و لایروبی قنات‌های موجود را در شمار اقداماتی بیان کرد که با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و مدیریت به‌هنگام بحران در شرایط جوی نامناسب اجرا شد.

این مقام مسئول با بیان آنکه معابر، بلوارها و خیابان‌ها از مهم‌ترین فضاهای شهری هستند که مورد استفاده روزمره شهروندان قرار دارند و آسفالت معابر و مناسب‌سازی مسیرها می‌تواند نقش مهم و ارزنده‌ای در ارتقای رضایتمندی شهروندان داشته باشد، افزود: شهرداری منطقه دو سال گذشته بیش از 60 هزار تُن آسفالت در معابر سطح منطقه توزیع و در سال جاری نیز نهضت آسفالت منطقه دو با برنامه‌ریزی و جدیت کار خود را آغاز کرده و هم اکنون در معابر اولویت‌بندی‌شده مشغول ارائه خدمات هستند.

جلیلوند از ادامه احداث پارکینگ طبقاتی در مرحله اجرای نما خبر داد و گفت: اجرای اسکلت پروژه به اتمام رسید و هم‌اکنون در مرحله زیرسازی نمای پروژه بوده که نمای غربی به اتمام رسیده و نمای شرقی نیز در مرحله اجرا است.

وی افزود: با بهره‌برداری از این پروژه، فضای مورد نیاز جهت پارک بیش از 530 دستگاه خودرو تأمین شده و به این ترتیب امکان مراجعه کم‌دردسر شهروندان به میدان امام (ره)، خیابان بوعلی، بلوار مدنی، آرامگاه بوعلی و خیابان تختی تسهیل خواهد شد.

جلیلوند از سامان‌دهی مصلی همدان در مراحل پایانی خبر داد و ابراز کرد: تپه مصلی همدان که در قلب شهر همدان قرار گرفته، در سالیان گذشته مغفول از سامان‌دهی بود که با عزم جدی شهرداری منطقه دو حالا شاهد دگرگون شدن ویترین آن هستیم و اهم اقدامات عمرانی از قبیل جداره‌سازی، کف‌سازی، پردازش محوطه، پله‌سازی، ایجاد آب‌نما، توسعه فضای سبز و همچنین در آتیه نه‌چندان دور ایجاد پُل عابر وسیع، همه و همه اقداماتی بوده که برای گام نخست توسعه و سامان‌دهی تپه مصلی همدان درحال انجام است.

مدیر منطقه دو شهرداری همدان خاطرنشان کرد: اوضاع دسترسی برای نمازگزاران عید فطر در شأن مردم دارالمؤمنین همدان نبود و این اقدامات به‌عنوان حداقل خدمات برای شهروندان مدنظر قرار گرفت.

وی با اشاره به این که مسیر دسترسی علاقه‌مندان به کتاب‌خوانی از راه تپه مصلی امکان‌پذیر است، گفت: اما شیب تند و وضعیت نامناسب آن کمی این علاقه‌مندی به مراجعه به کتابخانه مرکزی را با دشواری‌هایی مواجه کرده بود که تصمیم ما را برای تحرک و اقدام، جدی‌تر کرده بود.

جلیلوند در ادامه تصریح کرد: در برنامه بهسازی سعی بر صرفه‌جویی شد تا از مصالح موجود در محوطه حداکثر استفاده صورت بگیرد تا ضمن آن مهم، پویایی و نشاط روانی خاصی متأثر از بهسازی و سامان محوطه تپه مصلی متبادر شود.

وی سپس به ایجاد آب‌نمای این تپه اشاره کرد و گفت: برای نخستین‌بار در همدان آب‌نمای گردشی و مخزنی در محوطه تپه مصلی ایجاد می‌شود که با ساخت مخزن بتنی در بالادست تپه و ایجاد حوضچه آبگیر در پایین‌دست، به‌طور گردشی شاهد جاری شدن نعمت الهی باشیم.

مدیر منطقه دو شهرداری همدان اظهار کرد: در آینده نزدیک پُل عابر پهناوری از عرض بلوار شهید مفتح امکان دسترسی سریع و آسان به بالای تپه مصلی را ممکن خواهد کرد که این سازه هم مورد استفاده کتاب‌خوانان و هم مورد بهره‌برداری مصلی و نمازگزاران و مؤمنان در آینده قرار خواهد گرفت..

جلیلوند با اعلام اینکه در راستای احترام به حقوق عابران پیاده اجرای عملیات پیاده‌روسازی معابر به متراژ بیش از 30 هزار متر مربع در سطح منطقه اجرا شده، افزود: مناسب‌سازی فضاهای شهری به‌ویژه پیاده‌رو‌ها یکی از مباحث اساسی است که از جهات مختلف اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی در زندگی شهروندان تأثیر عمده و نقش برجسته‌ای دارد.

وی در پایان هدف از اجرای این پروژه‌ها را ارتقای کیفیت و مناسب‌سازی پیاده‌روهای سطح شهر به‌منظور تسهیل در عبورومرور عابران و زیبایی بصری عنوان کرد و گفت: عملیات پیاده‌روسازی خیابان بوعلی، بلوار مطهری، خیابان حکما، بلوار محمدیه، خیابان آرام و گلزار اجرا شد و در خیابان عمار، بلوار شهید مصیب مجیدی، بلوار ولایت، ادامه بلوار مطهری به‌طور هم‌زمان به متراژ بیش از 30 هزار متر مربع سنگ‌فرش درحال انجام است و با جدیت ادامه دارد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/42488